[Çözüldü] lxde klavye sorunu

Başlatan sinan54, 05 Mart 2016 - 20:20:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sinan54

selamlar...Eski bilgisayarıma debian 8.3.0 lxde kurdum.Fakat fare imleci ile şeçili olan dosya ve klasörleri açamıyorum.Klavyeden sol tıkla işlem yapabiliyorum.Tıpkı elemantary os gibi çalışıyor.Düzeltme imkanı varmıdır.

TopKek

Sorunu biraz daha açıklayıcı anlatırsanız sevinirim
Arch Linux mu Gentoo mu?

sinan54

Dosyaya,klasöre,açık pencerelerin kapatma işaretlerine ne tek tıkla ne çif tıkla işlem yapılamıyor.Açıp kapamıyor.Fare işlemcisi dosya veya klasör üzerindeyken klavyeden sol tık yapınca açılıyorlar.Elemantary os gibi yani

dj_psk

Sorun klavye de değilse başlıkta niye klavye sorunu yazıyor? Neyse fare ayarlarına girince orada sol tıklama gibi bir seçenek olması lazım onun seçili olup olmadığını bir kontrol eder misin? Yanlış hatırlamıyorsam öyle bir seçenek vardı lxde de.
İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!

sinan54

@dj_psk...O seçenek sadece sol ve sag fare düğmelerinin yerini değiştiriyor.

heartsmagic

Klavyeden sol tık dediğimiz nedir?
Sorunu ben de tam anlamıyla anlayamadım. Fare ile seçili olan bir dosya çift tıklamayla falan açılmıyor mu kabaca?

Konuyu da Debian bölümüne taşıyalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sinan54

Kısaca anlatmak istedigim,imleç sürerle tıklama yapamıyordum.Çözümü çok basitmiş süper kullanıcı olarak terminalden aşagıdaki komutu veriyoruz.
synclient TapButton1 = 1

heartsmagic

Haliyle klavye ve sol tık meselesi kafa karıştırmış burada :) En başta imleçsürer veya "touchpad" denseydi belki daha hızlı çözüm bulunurdu.
Geri bildirim ve ekitet için teşekkürler. O çözüm geçicidir, kalıcı yapmanın çaresini bulmaya bak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.