Menü ve panel yazıtipi ve renk değişikliği sorunu

Başlatan ubuntupardus, 21 Şubat 2016 - 14:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubuntupardus

Panelde ve menülerde yazıtipi farklı ve yazı rengi siyan görünüyor. Sanırım sistemde aynı zamanda kde de yüklü olduğundan dolayı böyle bir sorunum var. Kde kaldırmadan bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ayrıca alttaki resimde de görüldüğü gibi ses simgesine tıkladığımda Amarok ve Dragon player çıkıyor. Ben burayı nasıl özelleştirebilirim? Mesela dragon-player yerine vlc koymak istiyorum. Dragon olsun istemiyorum

Ayrıca libreoffice menüsüde panelde gösterilmiyor. Ayrı bir menü çubuğu açılmış. Bunu da düzeltmek istiyorum

heartsmagic

Temizden bir Ubuntu kur bence :) KDE varsa neden kullanmıyorsun, kullanmayacaksan neden kaldırmak istemiyorsun?
Sss kısmını sanırım özelleştiremiyorsun, ilgili uygulamalar oraya gidiyor güzelce. Dursun, ne zararı var? VLC kurarsan o da yerleşir oraya muhtemelen.
LO sorunu için foruma bakabilirsin, evrensel menü sorunu gibi duruyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ubuntupardus

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Şubat 2016 - 04:50:08
Temizden bir Ubuntu kur bence :) KDE varsa neden kullanmıyorsun, kullanmayacaksan neden kaldırmak istemiyorsun?

Yok sıfırdan ubuntu kurmayacağım büyük ölçüde tüm sorunları hallettim. KDE yüklememin sebebi aslında meraktı. Arar ara böyle masaüstü sürümleri yüklüyorum. En kullanışlı ve performanslı hangisi ise onu seçip onunla devam etmek istiyorum. Daha önce KDE yüklemiştim beğenmemiştim. Fakat KDE-5 çıkınca bir şans daha vermek istedim. Ama bence bu şansı iyi değerlendiremedi. :)

Silme konusuna gelince; asında en başta KDE ortamını kaldıracaktım. Ama daha önceleri de KDE yüklediğimde (veya başka masaüstü ortamı- ama özellikle KDE) bu tarz sorunlarla karşılaşıyordum. Bende bu durumda hep tekrardan Ubuntu yüklüyordum. Ayarlarımı vs. tekrardan yapıyordum. KDE'yi kaldırınca işlerin daha da kötüye gidebileceğini düşündüm. Eskiden sanırım böyle bir sorun yaşamıştım.

Ayrıca, silmeden çözebilmek beni mutlu etti. Hem araştırarak bir şeyler öğrenmiş oldum. Hem de durum ne olursa olsun Linux'ta bir çözüm olabileceğini düşünmeme sebep oldu. (Tabii bazı durumlarda çaresiz kalabiliriz.) :)

Yani sonuç olarak, hem öğrenmek açısından hem tecrübe kazanmak açısından böyle bir çözüm yoluna gittim. Ama şimdi hemen hemen tüm sorunları hallettim gibi. Bu sebeple sanırım KDE'yi kaldıracağım.(Bir daha yüklememek üzere)

Üff be! epey uzun yazmışım. :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Şubat 2016 - 19:14:15

Şunu söylemeyi unutmuşum, "LO sorunu"? LO ne demek? :)

Deathangel

bendede menüler siyah bendede mı şimdi lo sorunu var abi :D
in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

heartsmagic

LO = LibreOffice :)
@Deathangel, tema sorunudur sendeki yüksek ihtimalle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.