Logitech G502 Mouse ve G105 Klavye Makro tuşları

Başlatan Halofalcon, 24 Şubat 2016 - 12:34:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Halofalcon

Öncelikle Ubuntu Türkiye ekibine ve üyelerine merhaba diyerek başlamak istiyorum.Çok uzun bir süre oldu forumlarda olmayalı açıkçası program bağımlılıkları olsun beni bu taraflara geçirmekten hep vazgeçirdi ne kadar Debian kullanmak isteyen birisi olsam da ben sil-yükle yapan birisi olduğum için masaüstü sistemime Ubuntu kurmayı tercih ettim.Memnun olacağıma da inanıyorum belki tecrübe edinip ileride stabil bir Debian sistemi yapılandırabilirim. Her neyse konumuz bu değil.

Ben işletim sistemini kurmadan önce oyun ekipmanlarımın makro tuşlarını ayarlayamayacağımı fark ettim açıkçası yetersiz yabancı dilim olduğundan sadece Logitech firmasının yazılımsal olarak bir desteği olmadığını gördüm Gaming Software gibi. Peki bana DPI tuşlarını ayarlayacağım,makroları yapılandırabileceğim bir alternatifiniz var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

MuhbirKedi

Merhaba. Forumumuza hoş geldiniz. Konu hakkında detaylı bir bilgim yok fakat makro kullanacağınız oyunlar hangisidir? Eğer Steam üzerinden VAC korumalı sunucularda oynuyorsanız sorun teşkil edebilir. Sonuçta kullanacağınız ayarlar nişangah üzerinde etki yapıyorsa ve birisi sizi hile olarak şikayet ettiyse sıkıntı olabilir.
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

Halofalcon

Teşekkür ediyorum ve ek olarak Steam grubuna da katılmış bulunmaktayım an itibari ile :)

Ben oyun oynayıp twitch.tv üzerinden yayın yapan birisiyim aslında bu işe yeni başladım ve Linux destekli oyunları ayrıyetten uzmanlaşabilirsem WineHq dan edineceğim bilgileri Türkçe olarak derleyip paylaşmak gibi bir niyetim var oyun kurulum ve yapılandırmaları ile ilgili. Asıl konuya değinecek olursak bir tuş kombinasyon makrosu değil G tuşlarına atama yapabilmek istiyorum klavyede. Ve farem oyun faresi olduğundan tuşlarında dpi arttırma ve azaltma butonları var bunları yazılım ile ayarlamam gerekiyor Logitech Gaming Software gibi. Acaba Linux üzerinde bir alternatifi var mıdır bu işin ? Hani klavye ve fareyi düz fare g tuşlarının süs gibi durduğu bir klavye olmasını istemem şahsen :)

MuhbirKedi

Auto Clicker kullandım az önce meraktan. Fakat inanın aslında bu oyundan zevk almanızı engelliyor. Tek tek gitseniz zaten rakibinizi alırsınız. ;)
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

Halofalcon

Anlatamadım sanırım.Şimdi klavyemde ekstradan G1 den G6 ya kadar tuşlar var. Bunları ben yapılandırmak istiyorum örnek vereyim CS de bir round önceki aldığım eşyaları bu round elime almak istiyorum fakat G1 tuşuna basarak. Ek olarak faremde dürbünlü tüfek kullanırken fare hassasiyetini düşüren normal kullanımda arttıran tuşlar var.Ben bu tuşları tekrardan atamak,kullanmak istiyorum hani oyun için ekstra bir hile,ya da yetenek içermeyen bir şey değil bahsettiğim ya da VAC ile alakalı.

MuhbirKedi

Anladım sizi fakat ben bu clicker işi için genel olarak yazdım. Tabi ki klavyede ki o tuşlar tekrardan atama vs. kullanılır ki zaten oyun ayarlarından da yapılıyor ama G1, G2... tuşları için oyun ayarlarından atanmıyor ve yazılım şart sanırım. Ayrıca Steam ekledim. ;)

Halofalcon

Aynen yazılım şart Gnome 15 diye bir yazılım var görünüyor fakat bu Logitech'in belirli modellerine yönelik yapılmış bir uygulama sanırım. Umarım bulurum ilerleyen zamanda bir çözümünü.Ya da bilen varsa çok sevinirim.

plazma

Logitech forumlarında linux diye aratırsanız bir uygulama çıkacaktır, ama düzenlemek gerekebilir g serisi hangi cihazlara uyumludur tam bilemiyorum.

Halofalcon

Alıntı yapılan: plazma - 25 Şubat 2016 - 11:33:36
Logitech forumlarında linux diye aratırsanız bir uygulama çıkacaktır, ama düzenlemek gerekebilir g serisi hangi cihazlara uyumludur tam bilemiyorum.

Maalesef donanımlarıma uygun yazılımları yok gibi görünüyor. Fakat yapmadan önce sorayım dedim.Bu firmanın yazılımı OSX sürümünün olduğunu gösteriyor "Darling" kurup ardından Darling üzerinde Mac sürümlü Logitech Gaming Software'i kurup donanımımı yönetebilir miyim acaba ?

plazma

Direkt olarak zaten yok bizim tarafta ama logitech forumlarında kullanıcı/kullanıcılar derlemişti ben geçende denk geldim, arattırınca çıkıyor başlıkları irdelemeniz lazım biraz.

http://forums.logitech.com/

Ozmo

ben g502 fare ve g430 kulaklık sahibiyim ikisi de çok düzgün çalışıyor üzerindeki tuşları ve dpi keyfime göre ayarladım windows altında her iki sistemde de sorunsuz bir şekilde kullanıyorum püf nokta yazılımından dahili belleği seçmen gerekiyor

not: Büyük ihtimal klavye içinde dahili bellek olayı vardır sen yazılımdan keyfine göre ayarla donanımın dahili belleğine gönder tuş ayarlarını

Halofalcon

Alıntı yapılan: Ozmo - 27 Şubat 2016 - 22:28:26

Windows kullanmıyorum sadece Ubuntu kullanıyorum son çare dediğiniz gibi yapacağım.Peki Wine üzerinde bu işlemi yapabilir miyim acaba? Ya da GnomeBox kurup içine Windows kursam donanımları algılayacaktır haliyle.Ben biraz bu işi Emülasyon olmadan çözmek istemiştim sanırım bizim taraflarda çare yok.Daha doğrusu suçlu taraf Logitech :/

plazma

Ozmo

g105 dahili hafıza yok :( şimdi arkadaşımdan baktım