Windows daha canlı, daha parlak, daha net ve renkli görünüyor...

Başlatan ubuntupardus, 28 Şubat 2016 - 19:26:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubuntupardus

Az da olsa windows kullanma ihtiyacı duyuyorum. Windows'a girdiğimde windows ekranının daha parlak, daha net, daha canlı olduğunu gözlemliyorum. Kontrastı daha iyi ve renkler daha canlı gibi.
Ubuntu ise daha soluk duruyor. Bu sorunu bir türlü çözemedim. Neyle alakalı bilmiyorum. Ubuntu renk ayarlarını ayrıntılı yapabileceğim bir program da bulamadım. Komut satırından pek verimli olmuyor.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=26620
Buradaki konuya baktım fakat pek faydası olmadı. Sizlerin de böyle bir gözlemi oldu mu? Yoksa sadece bende mi böyle? Nasıl çözebilirim? Teşekkürler..

heartsmagic

"gibi" ifadesi biraz havada kalıyor.
İlgili konudaki gibi renk profillerini düzenlemeyi denedin ve işe yaramadı mı, yoksa hiç yapamadın mı o işi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ubuntupardus

Denedim ama olmadı. Hiç bir renk profili görüntüde fark yaratmıyor. Ya ben yapamadım ya da başka bir sorun var.
"gibi" kullanmışım evet bence de yanlış olmuş. Gibi değil, kesinlikle daha soluk duruyor ubuntu. Mesela, iki işletim sistemindede firefox açıyorum. Google sayfası windowsta daha beyaz iken ubuntu da değil. Böyle sorunlar. Genel olarak bir solukluk var.

heartsmagic

Pek bir şey diyemiyorum o konu için, bende fazlaca rahatsız edecek bir sorun olmadığından hiç bakındığım bir konu değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ata1

xgamma -gamma .8
şunu bir dene buradaki 8 değeri değişebilir.Diz üstü kullandığımdan bende bu ayar oldukça yeterli şayet istenen sonucu veriyorsa komut başlangıca eklenebilir.

ubuntupardus

Uç birimden renk ayarı zor oluyor. Şöyle grafiksel bir arayüz var mı renk ayarı için? Biraz geniş kapsamlı olsa, mesela içinde mavi değerini, kırmızı değerlerlerini, gammayı, kontrastı hepsini birlikte ayarlayabileceğim bir program. Önceden Catalyst ile yapıyordum. Fakat destek çekilince şimdi catalyst yükleyemiyorum. Böyle bir program aradım, ama istediğim gibi bir şey bulamadım. Bildiğiniz var mı?

ata1

Dispcalgui mintte var ama ubuntu konusunda emin değilim depolara bir baksanız .
ana sayfa budur ama kullanımını ben de pek anlamış değilim belki siz çözersiniz.Ben pek fazla sorun yaşamadığımdan çok üzerine gitmedim  ;D
http://dispcalgui.hoech.net/#download

ubuntupardus

Bazen fotoğraflarla vs. uğraştığımdan sorun olabiliyor. Yoksa bende pek uğraşmayacaktım.

ata1

verdiğim bağlantıda var ubuntu içinde bir dene istersen belki kullanımını çözersin. ;D ;D

ubuntupardus

Teşekkürler bakıyorum şimdi. Ayrıntılı bir programa benziyor. Bu da işime yaramazsa başkası yaramaz herhalde. Bu arada depolarda da varmış. Oradan kuracağım şimdi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Şubat 2016 - 18:33:22

Yükledim programı yalnız ayarları aktif hale getiremiyorum. Aşağıda bulunan "Calibrate & Profile" butonu ve yukarıdaki "Verification" butonları çalışmıyor. Aktif hale gelmiyor. Ayarları doğrulayamıyorum. Programı başka yükleyen var mı? Sizde de böyle mi? Yoksa, yalnızca bende mi oluyor?