İnternete bağlanır bağlanmaz donuyor?

Başlatan sezaiacima, 07 Aralık 2015 - 15:47:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

Nvidia  kim ben kim benim ati bile en belalısı linux için . ;D Catalyst bile kuramıyorum benim kartım için yok  :o
╔═[20:57]═[ata@ata]
╚═══===═══[~]>> lspci | egrep "VGA|3D|Display"
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730/M96 [Mobility Radeon HD 4650/5165]

konu falaca dağılıyor . kurulum yaptınız mı sayın @sezaiacima sonuç nedir

sezaiacima

Alıntı yapılan: ata1 - 07 Aralık 2015 - 20:18:11

Bumblebee veya prime kurulumu yapılması gerek. Sistemde iki ekran kartı bulunuyor.

Bumblebee
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41898.0

Prime
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=46545.0
Şimdi ben bu söylediklerinden birini kurarsam sorun düzelecek mi?
Windows'tan vazgeçti vazgeçecek.

heartsmagic

Sen denemeden bilmemiz zor. @sezaiacima, bizler burada sorun yaşayan insanlara çözüm önerisi sunan gönüllüleriz, her çözümü %100 oranında verebilmemiz mümkün değil. Şimdiye denemiş olsan o yollardan birini ve işe yaramamış olsa belki sana farklı öneriler verecektik. Şimdiyse, önce sen gelecek bu iletiyi okuyacak sonra gidip öneriyi deneyeceksin. Bizim kaybettiğimiz zaman hadi neyse de, mesele senin zamanın. Yanılıyor muyum yoksa?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sezaiacima

Arkadaşlar önerilerin hepsini yerine getirdim yani bumblee ile ilgili olan ikisini de kurdum. Düzelmedi. Aynı şekiled devam etti. Ben acaba kaldırsam ve geri kursam düzelme ihtimali var mı?

heartsmagic

Çıktıları görmeden doğru kurulup kurulmadığını anlayamayız. Hele hele ikisini de aynı anda denediysen zaten durum daha da karışmıştır.
http://kb.ubuntu-tr.net/ekran-komutlari

Yukarıdaki başlıktaki son komutun çıktısını buraya aktarabilir misin? Sonucuna göre temizlik yapıp senden en azundan Bumblebee veya Prime denemeni, ancak denedikten sonra çıktıları paylaşmanı isteyeceğiz. Öteki türlü yardım etmemiz zor.

Bu makinenin marka ve modeli nedir? Kurulum yapmadan önce ISO'nun md5 bütünlüğünü denetlemiş miydin?
Sorunun eğer grafik kartından dolayı kaynaklanmıyorsa ciddi bir soruna işaret ediyor. Ortada büyükçe bir donanım uyumsuzluğu var zira kolay kolay iki üç işlem sonrası tüm sistem böyle çakılmaz. Donanım uyumsuzluğunun yanında donanım sorununu da düşünmek lazım. Örneğin belleklerdeki veya diskte olan bir donanım arızası gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sezaiacima

Herkese teşekkürler, sistemi tamamen silip, 15.04 yükledim. Şimdilik bir sorun gözükmüyor.

neynefes

Yalnız 15.04'ün desteği sonlandı. 15.10 kursaydınız keşke.