Antergos-Manjaro farkı nedir?

Başlatan illedelinux, 13 Şubat 2016 - 21:51:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

illedelinux

Geçenlerde Antergos kurmuştum, hatasız işleyişi ve akıcılıgı dikkatimi çekmişti, daha sonra Manjaro ile bir fark göremeyince deneyimli arkadaşların bu iki dağıtım arasında tecrübelerini öğrenmek istedim, her iki dağıtım tecrübesi olan arkadaşlar bu dağıtımların farkı var mı, varsa nedir?
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

betseg

#1
Manjaro'nun MHWD, Pamac gibi araçları sayesinde son kullanıcı için daha rahattır. Antergos ise neredeyse saf bir Arch sistemi kurar.

ata1


illedelinux

@ata1 verdiginiz adreste Manjaro ile Arch arasındaki farkı Antergos ile Manjaro arasındaki fark olarak değerlendirebilir miyiz?
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

md_92

Antergos Gnome masaüstünde gerçekten çok başarılı bir Arch tabanlı dağıtım.Antergos takımında lise öğrencilerinden gençler var.Genç geliştiricilere fırsat ve değer veriliyor oluşu benim ilgimi çekmişti.Bir süre kullandım fakat Manjaro'nun son kullanıcıyı biraz daha rahat ettirmesi(kullandığı özel programlar ile) tercihimi ondan yana kullanmama sebep oldu.
Sakın boş sözler konuşma. Boş sözler içindeki ayıpları açığa çıkarır ve yatan düşmanını uyandırır. Hz. Ali

eronis

Arch bunların en sade halleridir. Arch KISS felsefesinde hareket eder (Keep it simple stupid-basit ve aptal bırak) ancak bu son kullanıcının kullanabilmesi olanağını kısıtlıyor. Antergos Arch'ın depoları da dahil kendi depolarındaki tema ve sorunlar için patchleri yayınlar ama tam "saf arch" değildir. Eğer "saf arch" denemek istiyorsanız arch wiki ellerinizden öper :D Manjaro ise arch'dan tamamen farklı olarak kendi depolarını kullanır, arch'ın kararlı depolarına gelen paketler 2 gün sonra manjaro kararsız depolarına, 1 hafta sonunda test depolarına, 2 hafta sonunda ise kararlı depolarına gelir. Manjaro arch'ı son kullanıcıya uygun hale getirmeyi amaçlayarak çıkmış bir projedir ve oldukça da başarılı bence :) Ayrıca ön yüklü olarak geldiği için zaman tasarrufu sağlar ve bilgi gerektirmez.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds