D Diskimde Dosyalar Silinmesin İstiyorum

Başlatan OnurB, 13 Şubat 2016 - 15:19:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OnurB

Merhabalar ben windows 10 kullanıyorum fakat ubuntuya geçmek istedim ama  ben d klasöründeki dosyalarıma bişi olmasın istiyorum.  Bunu nasıl yapabilirim ?

illedelinux

D diskindeki dosyalar C'ye sıgacak kadarsa geçici olarak C'ye aktar, D diskinde 25 gb kadar disk bölümle, C'ye aktardıgın dosyaları geri D'ye aktar, sonra bölümledigin diske Ubuntu kurabilirsin
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

OnurB

Ben Direkt c silinsin windows olan yer gitsin onun yerine ubuntu gelsin ama d deki bissürü dosyam yerinde kalsın istiyorum fakat kurulum sırasında orası silinecek diyor :( . 
4 gb takas alanı yapcam c yi seçiyorum ama biçimlendirme olacakmış. D yi ayarlardan ne diye seçmeliyim ?  Fts falan gibi şeyler çıkıyordu.

illedelinux

O halde kurulum sırasında D'ye hiç elleme, C'yi önce sil ve C'den 4 gb takas alanı (swap) oluştur, ardından sildigin ve boş kalan alanı ext4 olarak biçimlendir ve oraya Ubuntu'yu kur, bu şekilde sorun olmaması lazım, yine de sorun olursa ikinci seçenek olarak C'yi sil ve takas alanı oluşturmadan ext4 olarak biçimlendir ve Ubuntu'yu yükle.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

OnurB

Fakat ileri dediğimde orası silenecek diye uyarı çıkıyor ? onlara bir şey belirtmem gerekiyor mu ?  D silinecek diyor yani .

betseg

Linux'ta disk bölümleri C, D olarak değil sda1, sdb2 vb olarak adlandırılır, D silinecek demez. Tam ne diyor geçebilir misiniz?

OnurB

Alttakiler biçimlendirilecek diyor dediğiniz sda falan olarak d diskinin kodunu vermişti. İptal ettim bende hemencecik. 

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: OnurBAlttakiler biçimlendirilecek diyor dediğiniz sda falan olarak d diskinin kodunu vermişti. İptal ettim bende hemencecik. 
Windows adıyla C olan diskin kaç GB? 
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

freeman

Ubuntu kurulumunda "Something else/Başka bir şey" gibisinden bir seçenek olacak. O seçeneği seçeceksin. Bir sonraki ekranda C diskini muhtemelen sda1 olarak görür -ama yine de dikkatlice bak ki hangisi C-. O bölümü seçip ext4 olarak formatlayacaksın.

Swap alanı oluşturabilir misin bilmiyorum. Bazı disklerde tüm bölümleri formatlayıp sonrasında bölümleme yapıp ve swap alanı ayırmak gerekiyor. Sildiğin sda1(C) bölümünden alan ayırabiliyor musun ayıramıyor musun ona bak.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

OnurB

C yi sildim diyelim. Şimdi ben alan ayıramazsam d yi de silmem gerekiyor değil mi ? E bu çok riskli bişi. 

freeman

Alıntı yapılan: OnurBC yi sildim diyelim. Şimdi ben alan ayıramazsam d yi de silmem gerekiyor değil mi ? E bu çok riskli bişi. 
Açıkcası böyle bir olay benim başıma geldi.  Ama ben swap alanı ayırmadan devam edebilmiştim. Belki de bunun sebebi bilgisayarın Windows kurulu olarak gelmesiydi. NTFS den doalyıydı belki bilemiyorum.

Yeteri kadar ram varsa bilgisayarında swap ayırmasan da olur.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

OnurB

Swap ayrınca kullanilamaz diyor geri kalan sda ya. O nasil olacak ?

betseg

sudo fdisk -l
sudo parted -l
çıktılarını geçme şansınız var mı?

OnurB

Sda ya - diyorum 4 gb swap alani yapiyorum geriye kalan sda oda 212gb kullanilamaz diyor. 4gb ram var yeter mi ki ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Şubat 2016 - 17:23:26

Ciktilarini paylasamam uzgunum . pc o bolumde acik halde bekliyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Şubat 2016 - 17:24:23

Swap alani sonradan olustursam olur mu ?

ata1

dosya olarak ev dizininde swap yapabiliyoruz ayrıca ram 3 gb bende kendim swap kullanmamaktayım.

bugra9

Alıntı YapSwap alani sonradan olustursam olur mu ?
Yanlış hatırlamıyorsam takas alanını bölüm olarak oluşturabilmenin yanında windowsdaki gibi dosya olarak da oluşturabiliyorsun.
http://www.cyberciti.biz/faq/linux-add-a-swap-file-howto/

OnurB

Soyle bir sey yaptim. 400 mb lik bisi vardi onu swap yaptim devam ettim. Yukleniyor simdi.

heartsmagic

Bu bölüm anlatımlar için, [Nasıl] etiketinin anlamı bu yani. Konuyu daha uygun bir yere taşıyalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.