[Çözüldü] oyunlarda düşük ram kullanımı . ubuntu 15.10 en fazla 4 gb kullanıyor

Başlatan şenol, 08 Şubat 2016 - 23:08:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

şenol

selam arkadaşlar sistemde 24 gb ram var ve ben windows ta mesela planet side 2 oyununda normal 8 gb ram çekiyor du oyun .  fakat ubuntuya geçtim oyunu yükledim ve açtım oyun en fazla 4 .3 gb kullanıyor ve 5 dakkika sonrada sistem donuyor restart atmak zorunda kalıyorum pc ye . sorun nedir acaba takas alanlı olarak yükledim ubuntuyu oyun donuyor takas alanını kaldırdım oyun gene donuyor .yardımlarınız için sağolun . bide ben bu sistemde nasıl benchmark yaparım hangi programla %100 strese sokarım  mesela win de 3d mark filan var . ubuntuda varmı öyle yazılımlar ?
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd

md_92

Sakın boş sözler konuşma. Boş sözler içindeki ayıpları açığa çıkarır ve yatan düşmanını uyandırır. Hz. Ali

şenol

neynefes

Planet Side oyununun linux desteği yok. Kurulumu nasıl yaptınız?

şenol

ah be arkadaşım planetside 2 mahveti beni kaç gündür :) ben win deyken oyunu indirmştim steamden değil ama sitesinden ve c ye gir  ortak klasörlere yapıştıracaksınız yani daha sonra oyunu silseniz bile yani unisttal etiniz diyelim ayırdığınız o yedek klasör içinde oyunun bütün dosyaları var ve onu kopyala yapıştır yapıyorsunuz hepsi bu yani kurmanıza gerek kalmıyor launchera bastığınız zaman oyun açılıyor . şimdi asıl sorun ubuntuda nasıl yapacaz :) o yedek planetside 2 dosyasını daha önceden yedeklediyseniz tabi onu kopyala ve orda dur şimdilik . ilk önce play on linux u indirin . o wine ler filan hepsi gelcek zaten play on linux la . şimdi başlangıc+ ev +.wine +driver c + users +public ve boş yere yapıştırıyoruz hepsi bu . şimdi wine kurulumuna geldi sıra . yapılandır yeni diyoruz ve bir isim yazıyoruz play on linux yapılandırması olcak yani  windos 64 biti seçiyoruz çünkü oyun 64 bit oldu artık 32 çalışmıyor . sonra 1.9.1 staging li olanı seçecez en son versiyonu değil yani 1.9.3 değil .o 4 gb kadar ram kullandırıyor bize . 1.9.1   . 8 gb kadar kullandırıyor tabi hala *kararlı değil oyun wine de oyunda donmalar oluyor oyun 50 fps civarı çalışıyor . sonra wine yapılandırması var orayı win 7 yapın ses ayarları sabit kalsın elemeyin . en önemli yere geldik .sadece ve sadece .... microsoft core font + d3d compiler 43 + d3dx9 43 . bu üçünü yükleyeceksiniz 1 tane farklı veya fazla dx olsun oyun açılmıyor . sonra bu sanal sürücüde bir exe dosyası çalıştır diyorsunuz . ve planetside 2 nin o planetside 2 launcher dosyasını buluyorsunuz ve tıklıyorsunuz hepsi bu . oyun açılıyor . umarım oyunu oynayacak insanların işine yarar .!!! bu yazdıklarım sadece sitesinden indirdiğiniz planetside 2 için geçerli !!! steamden indirdiğiniz planetside 2 kurulumunu bilmiyorum !!! aslında oda aşağı yukarı bu şekilde açılıyordur launcherı bulduğunuzda steam klasöründe oda bu şekilde açılıyordur büyük ihtimal . ama genede yalan olmasın çünkü steam kullanmıyorum oyunuda hiç kurmadım ordan   

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Şubat 2016 - 05:14:47

arkadaşlar play on linux microsoft core font hatası veriyor ara sıra neden olur o ? o core font için bazı dosyalar indirilemedi diyor . halbuki core font yüklü ben de garip . 1 haftalık acemiyiz öğrencez ubuntuyu :) 

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Şubat 2016 - 05:32:25

neyse iyi geceller herkese yarın işe gitcez bakalım nasıl kalkcaz sabah :) uğraştığım şeylere bak ya başım ağrıdı bütün gün oyunlarla

heartsmagic

@şenol, Wine ile her uygulama ne yazık ki tam verimle çalışmıyor. Neticede başka bir ortama ait ikilikleri yürütmeye çalışıyor kendisi tersine mühendislikle, ara ara bu tür sorunlar yaşanabiliyor. 
PlayonLinux için aldığın tam hatayı buraya geçersen bakınmaya çalışırız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

şenol

arkadaşlar bu hatayı ara sıra veriyor nedir bu ? wine i yükledim sildim kaç defa hep aynı hatayı veriyor . ama oyunlar açılıyor . ingizcem o kadar iyi değil sitesinde yazıyor birşeyler ama anlamıyorum

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Uygulama çalışıyorsa pek sallama diyor hata iletisinde, kısacası çalışıyorsa oyunlar falan görmezden gelebilirsin.
Bu başlıktaki sorun çözüldüyse artık konuyu kapatalım :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

şenol

arkadaşlar bu hatayı ara sıra veriyor nedir bu ? wine i yükledim sildim kaç defa hep aynı hatayı veriyor . ama oyunlar açılıyor . ingizcem o kadar iyi değil sitesinde yazıyor birşeyler ama anlamıyorum . teşekkür ederim :)  tamam çözüldü diye kapayım konuyu