Ubuntu Düşük Wifi Seviyesi

Başlatan goodKID, 20 Aralık 2015 - 18:22:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

goodKID

Merhaba arkadaşlar. Ben ubuntuda yeniyim. İşletim sistemini yüklediğimde kullandığım Airties WUS 201 USB adaptörünü sistem otomatik algıladı ve çalıştırdı. Yalnız sıkıntım sinyal seviyesimi düşük seviyede (iwconfig -> seviye olarak 40) görüyor. Tüm listelediği ağlarda ve benim ağımda dahil düşük seviye gösteriyor. İlk yüklediğim 14 LTS 64-bit versiyondu sonra 32-bitte denedim yine düşük seviye, sonrasında 12 versiyonunda denedim yeni düşük seviyede çalışıyor. Diğer HDD de Windows 7 kurulu onda ise tam seviyede bağlanıyorum onun haricinde iphonedan yine tam seviyede bağlanıyorum ama ubuntu tam seviyede bağlanmıyor ve hızım yavaş oluyor. Driver olarak otomatik olarak zd1211rw kullanıyor sistem. Ndisgtk kullandım win driveri yükledim ama onda adaptörü görmüyor bile. Acaba ne yapabilirim ? Teşekkürler.

heartsmagic

Yanlış hatırlamıyorsam o modellerde fazlaca verim alamıyoruz bizim tarafta. Bir ihtimal Windows sürücüleri iş görebilir ancak onda da doğru Windows sürümünden doğru sürücüyü bulmak gerekiyordu galiba. Bu aygıtı taktığında:
lsusb
çıktısını buraya bir geçer misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

goodKID

Accton Technology Corp. WUS-201 802.11bg bu çıkıyor..

heartsmagic

Söylediğim gibi ilgili modül doğru olan modül ve ne yazık ki bu aygıtlar için bizim tarafta fazla iyileştirme yok. Windows tarafından farklı sürücüler denenebilir belki.

Şöyle bir öneri var:

sudo iwconfig wlan0 rate 11M

wlan0 kısmı sende farklıysa ona göre değiştirip denersin.

goodKID

Peki ben herhangi bir teknoloji marketinden yeni bir adaptör alsam tam anlamıyla çalışırmı yoksa spesifik markalarmı bulunuyor ubuntuya destek için acaba? Örneğin TPLink almayı düşünüyorum çalışırmı ubuntuda? Bu destek aslında linux çekirdeği ile ilgili oluyor galiba yani kubuntu, lubuntu, debian sistemlerindede adaptörüm aynı şekilde çalışır anladığım kadarıyla.  Birde ben ndisgtk kullandım win driveri yükledim yalnız tamamen internet gitti tekrardan nasıl yükleyebilirim zd1211rw driverini yada fabrika ayarlarına nasıl çeviririm ? Teşekkürler.

heartsmagic

Uyum konusunda şunu söyleyelim, markalar zaten şu an için "Ubuntu için uygundur" falan yazmazlar. Yazan en fazla Linux yazar üzerine.
Bizim tarafta markalardan çok bu markaların ve satışa sundukları aygıtların "çipsetleri" önemli. Bu çipsete destek varsa senin de söylediğin üzere hemen her dağıtımda destek görür. Tplink yanlış bilmiyorsam hem Realtek hem de Atheros çipsetli aygıtlar satıyor. Kişisel olarak Realtek'ten uzak durmaya çalışıyorum. Forumda çokça konumuz var bu çipset için, uğraştırıyor biraz bizi. Fakat Atheros'lar çoğunlukla sorunsuz oluyorlar. Son dizüstü makinemi alırken çipset olarak Atheros'a sahip bir kablosuz karta sahip olduğundan dolayı gözü kapalı almıştım. USB aygıtlar için de bildiğim kadarıyla durum benzer, yine de %100 eminim demeyeyim, sorumluluk bende olmasın :)

Şöyle de konularımız var:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=49773.0

Yukarıdaki konuda farklı konulara da bağlantılar var. Oraları inceleyerek insanların sorun yaşadığı ve yaşamadığı aygıtları görebilirsin. Ndiswrapper ile kurduğun sürücüye gelirsek, kurduğun uygulama ile kaldıramıyor musun? Kuruluyorsa kaldırılabiliyordur da muhtemelen. Eğer olmuyorsa uçbirimden deneriz.

ndiswrapper -l

ne diyor?

goodKID

Onu denemeden önce benim sistemim sıkıntıya girdi. Sistemin giriş ekranında şifreyi girdikten sonra 1 saniye ekran gidip geliyor tekrar şifre soruyor. Sisteme giremiyorum. Yanlış şifrede hata veriyor, doğru girdiğimde dediğim gibi tekrar beni şifre ekranına atıyor. Bu sorunla(adaptör sorunu) ilgili araştırma yaparken bişeyler denedim sonra böyle oldu. Denediğim şey herhalde xserveri sonlandırıp yeniden açmak oldu. f1, f2 gibi şeyler var konsol açılıyor, f7de masaüstü var. f1 konsolda yaptım bu işi olan oldu :D.

heartsmagic

ctrl+alt+f1 ile giriş yap kullanıcınla, parolan falan görünmez yazarken gerçi biliyorsundur muhtemelen. Sonra şunu uygula:

sudo rm -f ~/.Xauthority

Sonra alt+f7 ile giriş ekranına gönder, girmeyi denersin.

D@bbe

wifi aygıtı 11 b/g yani alabileceğin en yüksek hız 25mbps sabit hız... arada bir modem 49mbps verebilir... onuda eski model Pirelli modemle almıştım... benim çözümüm TP-LINK 3G routerı client modda kullanmak oldu... MR 3040 modelini önerebilirim... ;)

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

goodKID

Teşekkürler giriş yapma işini hallettim. ndiswrapper -l herhangi bir şey göstermiyor yani liste boş. Nasıl geri yüklerim varolan driveri, acaba hiçmi şansım yok adaptörü tam anlamıyla kullanmanın. Düşük seviyede çalışıyor ama sıkıntı ki şimdi ndiswrapperden dolayı hiç çalışmıyorda :D. Yazılımcıyım o yüzden kullanmak istiyorum sistemi bu sorun halledilemezmi acaba. Yardımlarınız için teşekkürler.

heartsmagic

O komut bir şey döndürmüyorsa Ndiswrapper ile kurulu sürücü yok demektir. Açıkçası Ndiswrapper haricinde başka bir önerim yok, zira eski konulardan görebileceğin gibi sorunlu sayılabilecek bir aygıt bu. Eğer imkân varsa ucuz ama Linux tarafında sorun olmayan bir aygıt bakınmaya başla.