[Çözüldü] Eclipse Kısayol Çalıştırmıyor

Başlatan DeliKurt, 02 Şubat 2016 - 09:42:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DeliKurt

Merhaba. Herkese iyi çalışmalar.

Eclipse'nin başlatıcıya (Launcher) attığı kısayol simgesine tıkladığımda Eclipse programı çalışmıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

ahmet_matematikci

Kısa yolu nasıl oluşturdunuz? Eclipse nin hangi sürümü?
Şu an hangi sürümdesiniz?
Eclipseyi yazılı merkezinden  mi kurdunuz yoksa siteden indirip mi kurdunuz?
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

DeliKurt

Kısayolu ben oluşturmadım. Program çalıştığında başlatıcıya kilitledim. Programı kapatınca kısayola tıkladığımda Eclipse açılmıyor.
Kendi web sitesinden indirdim. Eclipse Mars 4.5.0

ahmet_matematikci

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=20714.msg250214#msg250214
Şurada bir masaüstüne kısayol oluşturma anlatımı var.(Senin ki masaüstü değil ama ...)
Belki işine yarayabilir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2016 - 10:57:10

https://www.google.com.tr/search?q=site%3Aforum.ubuntu-tr.net+Eclipse+K%C4%B1sayol
Forumda şu şekilde bayağı bir sonuç çıkıyor.
Umarım işine yarayacak bir şeyler çıkar.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

DeliKurt

Bir konuda bu sorundan bahsedilmiş ama çözümü yazılmamış.
Gözde canlansın diye gif ekliyorum.

ahmet_matematikci

Kısayolu silip tekrar kitlemeyi denedin mi

DeliKurt

Denedim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2016 - 14:32:16

Eclipse'yi silip yeniden indirip yeniden çalıştırmama rağmen sorun devam ediyor. Acaba Eclipse'ye dair ne var ne yok hepsini temizleyebilmem için ne yapmam lazım?

heartsmagic

Ev dizinindeki şu yolda eclipse masaüstü dosyası var mı?
~/.local/share/applications

.local gizli dizindir, ctrl+h ile görebilirsin. Eğer orada bir eclipse dosyası varsa sağ tıklayıp gedit ile aç, arından içeriğini buraya aktar lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DeliKurt

Yardımınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz dizinde "eclipse.desktop" adında bir dosya vardı. Gedit ile dosyayı açtım. Dizin isimleri Türkçe idi. Yani "Masaüstü", "Belgeler" gibi... Onları (Sistem İngilizce olduğu için) İngilizce haline çevirdim. Sorun düzeldi. Son halini de paylaşıyorum, bu sorunu yaşayan başka biri olur diye:

[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Version=1.0
Type=Application
Name=Java - Eclipse
Icon=eclipse.png
Path=/home/bd/Desktop
Exec=/usr/bin/java -Dosgi.requiredJavaVersion=1.7 -XX:MaxPermSize=256m -Xms256m -Xmx1024m -jar /home/bd/Documents/eclipse//plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.3.100.v20150511-1540.jar -os linux -ws gtk -arch x86_64 -showsplash /home/bd/Documents/eclipse//plugins/org.eclipse.platform_4.5.1.v20150904-0015/splash.bmp -launcher /home/bd/Documents/eclipse/eclipse -name Eclipse --launcher.library /home/bd/Documents/eclipse//plugins/org.eclipse.equinox.launcher.gtk.linux.x86_64_1.1.300.v20150602-1417/eclipse_1612.so -startup /home/bd/Documents/eclipse//plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.3.100.v20150511-1540.jar --launcher.appendVmargs -exitdata 1d8009 -product org.eclipse.epp.package.java.product -vm /usr/bin/java -vmargs -Dosgi.requiredJavaVersion=1.7 -XX:MaxPermSize=256m -Xms256m -Xmx1024m -jar /home/bd/Documents/eclipse//plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.3.100.v20150511-1540.jar
StartupNotify=false
StartupWMClass=Eclipse
OnlyShowIn=Unity;
X-UnityGenerated=true

Tekrar teşekkürler.