[Çözüldü] .Deb Paketlerini Bağımlılıkları İle Yüklemek

Başlatan uçbirim2002, 28 Ocak 2016 - 20:09:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uçbirim2002

.Deb paketlerini /var/cache/apt/archives konumundan depo klasörüme kopyalıyorum. Format sonrası tekrar bu paketleri kurmak istediğimde bazılarının belki 100, belki 50 bağımlılığı var. Hepsini dpkg'ye argüman olarak vermek zor oluyor. .Deb paketlerinin hepsini bağımlılıkları ile kurabilecek bir program varmı? Bağımlılıkların hepsi aynı klasörde. Yani .deb paketinin bulundğu klasördeki bağımlılıklarınıda bulup yüklemesini istiyorum.

Şimdiden teşekkürler
Hello!

heartsmagic

sudo dpkg -i *.deb

dersen bağımlılıkları kendisi halleder. Fakat bu yedekleme ve geri yükleme yöntemini pek önermiyorum kendi adıma. Değişen ve güncellenen paketler nedeniyle sorun yaşama ihtimalin var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

uçbirim2002

Paketlerin hepsi tek klasörde olduğu için verdiğiniz komut hepsini yüklüyor. Ben sadece istediğim paketi bağımlılıkları ile yüklesin istiyorum
Hello!

heartsmagic

sudo apt-get install falancadersen yükler. "update" yürütülmüşse ve depolarda daha günceli varsa onu alır ama. Alması da makul olan şey.

uçbirim2002

Peki bu işlemi "update" ile güncellemeden yapamazmıyım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ocak 2016 - 16:02:14

Aklıma şöyle bir fikir geldi. İnternette araştırdım ama türkçe kaynak bulamadım. Programı tüm bağımlılıkları ile tek bir .deb paketi oluşturabilirmiyim? Mesela TeamViewer veya UnofficialWhatsApp gibi. Bu paketleri indirdiğimde hiçbir bağımlılığı gerekmedi.
Hello!

heartsmagic

update'e gerek yok zaten, yaparsan önce arşiv dizinine bakar, daha güncel sürümü depo bilgisinden almadığı için yerelden kurar.
Söylediğin şekilde bir paketleme yöntemi varsa da ben bilmiyorum. Kaldı ki öyle bir şey düşünüyorsan tek tek yine paket bağımlılıklarını bulman lazım, bulabiliyorsan paketlemeye gerek olmaz, elle o listeyi tetiklersin.
O bahsettiğin uygulamaların başka paketlere bağımlılığı yok, bu nedenle bağımlılık gerekmiyor.

uçbirim2002

Ama format attıktan sonra depoladığım yerden paketleri

/var/cache/apt/archives

konumuna kopyalıyorum. ve örnek olarak:

sudo apt-get install simplescreenrecorder

dediğimde

"E:simplescreenrecorder paketi bulunamadı"

diyor.
Hello!

speakerXXL

Depoda aptoncd uygulaması mevcut, bununla önbellekteki ya da herhangi bir yerdeki .deb paketlerini ekleyerek ISO dosyası oluşturabilirsiniz. Sonradan bu ISO dosyasını depo olarak göstermek mümkün olabilir, araştırırsanız kaynak bulmakta zorlanmazsınız.

uçbirim2002

Bahsettiğiniz programı daha önce gördüm ama inceleme fırsatım olmamıştı. Programı kurdum ISO dosyası oluşturdum ama geri yükleme işlemi yapamıyorum. Geri Yükle'ye tıklıyorum açılan bölümden Load butonuna tıklıyorum ama ISO dosyasını göstermem gereken bir pencere çıkmıyor. Programı konsoldan çalıştırdığımda ise "Load" butonuna tıklayınca aşağıdaki hata ortaya çıkıyor:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/APTonCD/restore/restoreWindow.py", line 205, in on_btnLoadFrom
    bus = dbus_helper.DeviceList()
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/APTonCD/core/dbus_helper.py", line 26, in __init__
    self.hal_object = self.bus.get_object('org.freedesktop.Hal', '/org/freedesktop/Hal/Manager')
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/bus.py", line 241, in get_object
    follow_name_owner_changes=follow_name_owner_changes)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/proxies.py", line 248, in __init__
    self._named_service = conn.activate_name_owner(bus_name)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/bus.py", line 180, in activate_name_owner
    self.start_service_by_name(bus_name)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/bus.py", line 278, in start_service_by_name
    'su', (bus_name, flags)))
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/dbus/connection.py", line 651, in call_blocking
    message, timeout)
dbus.exceptions.DBusException: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.freedesktop.Hal was not provided by any .service files
Hello!

plazma

speakerXXL

Alıntı yapılan: uçbirim2002 - 30 Ocak 2016 - 16:46:13
Programı konsoldan çalıştırdığımda ise "Load" butonuna tıklayınca aşağıdaki hata ortaya çıkıyor:

Aşağıdaki komut ile hal paketini yüklemeyi deneyebilirsiniz.

sudo apt-get install hal

uçbirim2002

sudo apt-get install hal

komutunu verdiğim zaman

Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
hal paketi mevcut değil, ancak başka paket içerisinden işaret edilmiş.
Bu durum bu paketin kayıp, eskidiği için bırakılmış, ya da başka bir
yazılım kaynağında bulunduğu anlamına gelebilir.

N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'nilarimogard-ubuntu-webupd8-wily.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'awn-testing-ubuntu-ppa-wily.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'nilarimogard-ubuntu-webupd8-wily.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'awn-testing-ubuntu-ppa-wily.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
E: 'hal' paketi için kurulum adayı yok

çıktısını veriyor.
Hello!

speakerXXL

Aşağıdaki komutlar ile hal paketini PPA deposundan yüklemeyi deneyebilirsiniz.

sudo add-apt-repository ppa:mjblenner/ppa-hal
sudo apt-get update && sudo apt-get install hal

Sonrasında yine sorun olursa aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp yeniden deneyebilirsiniz.

/usr/sbin/hald

uçbirim2002

@speakerXXL

Teşekkürler APTonCD geri yükleme işleminide sorunsuz yapıyor.

Yardımlarınız için teşekkür ederim  :)

APTonCD programı tam da benim aradığım programmış :)

Artık tüm paketlerimi bağımlılıları ile kurabiliyorum.

Tekrar Teşekkürler :)
Hello!