[ Python ] Fotoğraftaki renkleri ayırt etmek ?

Başlatan TrueFalse, 10 Mart 2016 - 08:08:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TrueFalse

Merhaba. Fare imlecini fotoğrafa getirdiğimde renkleri algılatabilir miyim? Yani atıyorum Kırmızı/Kahverengi/Yeşil renkleri var. İmleci kahverengiye getirdiğimde o rengi algılayıp imleci tekrar kırmızı renge getirdiğimde ise imlecin daha önceden algılattığımız kahverengine dönmesini sağlayabilir miyim? Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Mart 2016 - 08:31:23

Yada tanımlı rengi fareye takip ettirebilir miyim ?

mthnzbk

pygame de yüklediğin resmin istediğin pixelini alabiliyorsun. Fare koordinatlarının bulunduğu yerdeki pixeli alarak rengini öğrenebilirsin.

TrueFalse

Alıntı yapılan: mthnzbk - 11 Mart 2016 - 20:28:51
pygame de yüklediğin resmin istediğin pixelini alabiliyorsun. Fare koordinatlarının bulunduğu yerdeki pixeli alarak rengini öğrenebilirsin.

Peki nasıl ?

mthnzbk

Pygame dökümanlarına bakma zahmetine girersen bulursun. Surface, image.

TrueFalse

O nasıl yazıdır ya? " Sende burada tam yardım etme zahmetine girseydin, yazmayacaksan hiç yazmasaydın" keşke. Düzgünce soruyorum aldığım cevaba bak.

mthnzbk

Kodu senin için bir de yazacak mıyım? Armut piş, ağzıma düş diyorsun. Kodlama öğreneceksen kendin araştıracaksın, ha sadece bu işi yapan uygulama arıyorsan, istekte bulunursun ilgili kategoride.

plazma

Konuyu kapatalım bireysel sataşmalar olmasın, kendi başlığınızıda rapor etmeyin daha öncede forumda söylemiştik sizinde bilginiz olsun ve rapor ederken kullandığınız dilede dikkat edin lütfen.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32631.0