Renk kalibrasyonunu nasıl yaparım ?

Başlatan twats, 01 Şubat 2016 - 19:12:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

twats

bunu yapmam gerekli midir ? gerekli ise nasıl yaparım ?

plazma

Neyin renk kalibrasyonunu yapacaksınız, daha açık ve anlaşılır şekilde sorunu anlatabilirseniz ona göre cevap gelecektir ama bu şekilde ne istediğiniz anlaşılmıyor.

twats

Alıntı yapılan: plazma - 01 Şubat 2016 - 20:05:29
Neyin renk kalibrasyonunu yapacaksınız, daha açık ve anlaşılır şekilde sorunu anlatabilirseniz ona göre cevap gelecektir ama bu şekilde ne istediğiniz anlaşılmıyor.

sadece ayarlar kısmında gördüm ve bunun ayarlanmasının ekranımın görüntüsünü daha iyi bir hale getirebileceğini düşündüm,sorumun nedeni budur.aygıt benim bilgisayarımın ekranı yani.

plazma

Dizüstü mü masaüstü mü bilgisayarınız? Renk profilinden bahsetmiyorsunuz sanırım, bu ayar ekranının ekran görüntüsünü eklermisiniz.

cokomoko

Öyle bir ayarlar menüsü mü var, merak ettim doğrusu?
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

twats

ayarlar > renk

bu yol ile bulabilirsiniz

ata1

Gamma ile oynamayı duydum ama rek ile oynamak oldukça beceri ve kabiliyet ister diye bilirim varsa çözüm bizde öğrenelim kolayca yapılandırılıyor ise bilmek isterim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Şubat 2016 - 01:18:55

xgamma -gamma .8

ben bununla yapıyorum .8 ile oynayarak istediğime ulaşana kadar denerim belki faydası olur  :))

meda

Vakti zamanında bolca araştırdığım konulardan. :) Son çıkan 2013-2014 Android telefonların bazılarında bahsi geçen ayara benzer bir özelleştirme mevcut. Sony Z3, Z3C ... gibi. Windows ve OSX'de bu işler daha kolay yapılıyor ve kaydedilen *.icc uzantılı olup bu ayar dosyası Linux üzerinde de kullanılabiliyor. Esasen farklı ekran teknolojileri ve de kullanıcı davranışlarının farklılığından bu özelleştirme ve özellikler var. Parlaklık, keskinlik, renk sıcaklığına ... kadar kapsamlı bir ayar yapılabiliyor. Unity, Cinnamon ... kısaca Gnome temelli ortamlarda bu ayarın yapılması biraz kafa karıştırıcı. Linux masaüstü ortamlarından KDE tarafında Windows ve OSX kadar kolay ayar yapılıp kullanım sağlıyor. LCD monitörlerin çoğunluğunda söylediğim özelleştirmeler donanımsal olarak da yapılabiliyor. Dizüstü bilgisayar ekran ayarlarında donanımsal olarak yapılanıda görmedim ama ileride görebilmek ümidiyle.  :)

Örnek olarak:

Şurada paylaştığım resimlere bakınca farklılığı biraz daha iyi anlarsın. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=5.8625

"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"