[Çözüldü] Lubuntuda root haklarını elde etmek

Başlatan ceyhun123, 28 Ocak 2016 - 22:11:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ceyhun123

Lubuntu 15.04 kullanıyorum. Terminal ekranın da root haklarını aldım fakat php dosyalarını çalıştırmak için /var/www/html klasöründeki dosyalarla işlem yapamıyorum. Root hakları istiyor. Wikiden baktım hepsini denedim fakat sorunu hala çözemedim. Nasıl Çözebilirim?
Herşeyden şüphe edenler, hiçbirşeyden şüphe etmeyenlerden daha az aptal değildir.

heartsmagic

15.04'ün desteği yakında sona erecek biliyorsundur diye düşünüyorum.

İstediğin şeyi birkaç farklı türlü şekilde yapabilirsin. Eğer yerelde çalışıyorsan pek sıkıntı olmayacağı için:

1.
chmod -R 777 /var/www/html

Yalnız, chmod ve 777 kullanırken çok ama çok dikkatli olan. Yanlış bir dizinde uygularsan çok kötü sonuçlar doğurabilir.

2. sudo -H nautilus /var/www/html

ile dosya yöneticisini root haklarıyla açabilirsin. Pencereyi kapatmadan yeni bir sekme açarsan istediğin şeyi buraya taşıma hakkına sahip olursun. Web sunucusu izinlerini aşmak için, genellikle kopylamadan sonra şunu yürütmen faydana olur:

sudo chown -R www-data:www-data /var/www/html

Birinci yöntemden ziyade bunu öneririm. Fakat yine chown komutunu kullanırken dikkatli olmalısın.

3. /var/www/html dizini yerine kendi ev dizininde bir yer ayarlayabilirsin web sunucusunun çalışması için. Bunu yaparım diyorsan anlatmaya çalışırız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ceyhun123

Herşeyden şüphe edenler, hiçbirşeyden şüphe etmeyenlerden daha az aptal değildir.