Ubuntu açılmıyor

Başlatan ihalilyılmaz, 31 Ocak 2016 - 18:19:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ihalilyılmaz

Merhaba arkadaşlar ubuntu 15.10 sürümüne gnome masaüstünü yüklemek istedim

"sudo apt-get install gnome"

komutuyla yükleme yaptım yüklemeyi yaptımtam sonra pc yi kapattım sonra açtığımda ubuntu yazısı geliyor sonra gidiyor açılmıyor ekteki fotoğraftaki gibi kalıyor yardım edebilirseniz sevinirim.

jrrah

Login ekranındayken masaüstü tercihiniz için Gnome'yi seçtiniz mi?
Kurulum yaparken herhangi hatayla karşılaştınız mı?
Login ekranındayken Ctrl+Alt f1,f2 veya f3 ten herhangi birinde terminal kodlarını girebileceğiniz kısma gelirsiniz. Aynı şekilde masaüstü/login ekranınızda bunlardan herhangi birindedir f1,2,3,4 ...
Terminal ekranına geldikten sonra (ethernetle veya kablosuz ağınız bağlıysa- internet bağlantınızın olması bakımından) yetkili olup kurulumu tekrar yapabilirsiniz. Başarısız oluyorsanız kurulumu kaldırabilirsiniz.

Hayat bir oyundur, hayat sanattır. M.Duchamp

ihalilyılmaz

Alıntı yapılan: jrrah - 01 Şubat 2016 - 00:26:05
Login ekranındayken masaüstü tercihiniz için Gnome'yi seçtiniz mi?
Kurulum yaparken herhangi hatayla karşılaştınız mı?
Login ekranındayken Ctrl+Alt f1,f2 veya f3 ten herhangi birinde terminal kodlarını girebileceğiniz kısma gelirsiniz. Aynı şekilde masaüstü/login ekranınızda bunlardan herhangi birindedir f1,2,3,4 ...
Terminal ekranına geldikten sonra (ethernetle veya kablosuz ağınız bağlıysa- internet bağlantınızın olması bakımından) yetkili olup kurulumu tekrar yapabilirsiniz. Başarısız oluyorsanız kurulumu kaldırabilirsiniz.
Öncelikle teşekkürler ilgin için bende login ekranı gelmiyor kurulum yaparken otomatik giriş seçeneğini etkinleştirmiştim sadece ekranda ubuntu yazısı gelip gidiyor açılmıyor

jrrah

Rica ederim.
Öncelikle şu komutlarla masaüstünüze gnome ile erişip erişemediğinizi kontrol edelim.
ctrl+Alt F1
F2 de olabilir terminal ekranına gelmeniz gerek. Kullanıcı adınızı ve parolanızı girip yetkili olduktan sonra,
gnome-session&
startx
Erişim başarılı olduysa şöyle kurulumu yapın.
apt-get update
sudo apt-get install gnome-session-fallback
Masaüstünüze erişemiyorsanız aynı kurulumu terminal ekranından yapıp ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.
reboot
İyi şanslar.
Hayat bir oyundur, hayat sanattır. M.Duchamp

heartsmagic

Sadece Gnome Shell kurmak sistemin açılmasını engellememeli, giriş yöneticisine kadar gelir de sistem masaüstü açılmaz bir ihtimal tamam da, sistem neden açılmıyor acaba? 
Sistemin açılması esnasında ctrl+alt+f1 yaptığında uçbirimde açılış iletilerini görebiliyor musun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.