[Çözüldü] Nvidia ek sürücü kurulum problemim

Başlatan _DonTouchMe, 29 Ocak 2016 - 16:37:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

_DonTouchMe

Merhabalar; Her ne kadar şu an güncel ubuntu kullanımım da sorun olmasa da yaşadığım çekinceler ve düşüncelerden ötürü bu konuyu açma gereği duydum. Bu vesileyle de ubuntu tr ye ilk iletimi yollamış olacağım :)

Sorun şu ki; Nvidia ek sürücüler kısmında açık kaynaklı grafikten bende mevcut olan nvidia gtx480 grafik kartıma geçiş yapmak istediğimde geçişimi sorunsuz kurulumu da zahmetsiz yapmaktayım ancak nvidia kartım sistemimde güncel hale geldiğinde sistemime normal yüklemeyle girmeye çalıştığımda, butonları hayalet olmuş menülerinde yeller esen bir masaüstü ile karşılaşmaktayım. Şu an sistemim *kararlı ve düzgün şekilde çalışıyor fakat aynı işlemleri çekincelerim yüzümden tekrarlayamıyorum söylediğim gibi. Nedeni ne olabilir acaba? aklıma gelen nvidia nın ubuntu için sunduğu ek sürücüde de halihazırda olan driver sürücüsünde bir sorun olabileceği geldi. Tabi bu benim düşüncemdir dostlar. Bahsi geçen ekran kartı adına istenen çıktıları da yolluyorum esen kalın.

lspci | egrep "VGA|3D|Display"
02:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF100 [GeForce GTX 480] (rev a3)

glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on NVC0
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_packed_depth_stencil,
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_fog_distance,
    GL_OES_fbo_render_mipmap, GL_OES_get_program_binary, GL_OES_mapbuffer,

xrandr
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1440 x 900, maximum 8192 x 8192
DVI-I-1 connected primary 1440x900+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 408mm x 255mm
   1440x900      59.89*+  74.98 
   1280x1024     75.02    60.02 
   1280x960      60.00 
   1280x800      59.81 
   1152x864      75.00 
   1024x768      75.08    70.07    60.00 
   832x624       74.55 
   800x600       72.19    75.00    60.32    56.25 
   640x480       75.00    72.81    66.67    60.00 
   720x400       70.08 
DVI-I-2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

dpkg -l | egrep "nvidia|bumblebee|nvidia-prime|fglrx"
boş satıra düşmekteyim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ocak 2016 - 14:25:47

Merhabalar; spam olmaz umarım :)
Konu günceldir.
Life is short, bird's are flying.

plazma

Başlıktaki gibi [1] elle kurmayı denediniz mi sürücüyü ozaman aynı hatayı veriyor mu? Nvidia sitesinden sisteminize ve kartınıza (gtx 480) uygun 32/64 bit Linux sürücüsünü indirip aşağıdaki başlıktaki adımlar ile kurup bakarmısınız.

1. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21050.0

seron

Alıntı yapılan: _DonTouchMe - 29 Ocak 2016 - 16:37:58

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ocak 2016 - 14:25:47

Merhabalar; spam olmaz umarım :)
Konu günceldir.

Spam olur, genellikle forumlarda pek hoş karşılanmaz.  Ama sıkıntı yapmayın büyüteceklerini sanmam :)

Acemiyim ama çıktılarınıza baktığım kadarıyla sorun görünmüyor. Sizin için nVidia sitesinde ekran kartınızın modelini buldum. Linux driveri var gibi görünüyor ama indirmeyi denemedim:
http://www.geforce.com/drivers
Bir de oradan indirip kurmayı deneyin isterseniz. Benim AMD-ASUS ekran kartım için sitesinde sürücü desteği var gibi görünüyor ama ben de denemedim.
64bit-32Bit sürümlere dikkat ederek kurun. Tabi bulabilirseniz. Komutlarla yapılan denetimler ile kurulamadığında  sorun yaşayan arkadaşları resmi siteye yönlendiriyorum. Elbette çözüm bulamazsanız tecrübeli arkadaşlar size yardım edecektir.

Konunuzu öne çıkması amacıyla güncellemeyin; ola ki ilave etmek istediğiniz bir şey daha olur, sık kullanmamak şartıyla ilave yapabilirsiniz. Daha çok düzenleme aracını kullanın.

Kolay gelsin...

[eklenti yönetici tarafından silindi]

_DonTouchMe

Çok fazla bir tecrübeye sahip olmadığım için elle kurulumu denemedim açıkcası. Denerim tabi ki öneriniz üzerine siteden gerekli dosyaları çekip elle kurulum yapmayıda fakat şunu da ekliyeyim elle kurulumdan ziyade problemi yaşadığımda çeşitli bulduğum kaynaklardan edindiğim bilgilerle terminal de çok fazla komut denedim fakat yine de sonuç alamadım. Ve forum da şu an güncel kullandığım ubuntu 15.10 sürümünün tam anlamıyla kararlı olmadığına dair bir yazı gördüm. Bunlara istinaden nvidia ve ubuntu 15.10 driverleri adına genel bir sorun teşkil ediyor olabilir mi ? @plazma

Teşekkür ederim ilginiz için kurulumu mutlaka deneyip sonucu buraya geçeceğim ve dediğiniz gibi düzenleme aracına da dikkat edeceğim :) @seron

* @plazma @seron tekrar teşekkür ediyorum yardımlarınız için forum da mevcut olan ve sizin de ilk iletileriniz de önerdiğiniz "Nvidia elle kurulum" konusuyla yaşadığım sorunu çözmüş bulunmaktayım.

Aynı sorunu yaşayan ve yaşayabilecek arkadaşlarımız için önerim "Nvidia elle kurulum" konusunu baştan sona okuyup inceleyip yönergeleri olduğu gibi takip etsinler onlar da çözüme kavuşacaklardır. :)

Life is short, bird's are flying.

plazma

Etiket için teşekkürler, konuyu kapatalım.