[Çözüldü] Sistem ağ yöneticisi bu sürümle uyumlu değil.

Başlatan fafnir35, 30 Ocak 2016 - 15:34:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fafnir35

Merhaba, bugün yaptığım güncellemeden sonra internete bağlanamıyorum. Sistem ayarları>Donanım>Ağ ayarlarına girince sistem ağ yöneticisi bu sürümle uyumlu değil hatası alıyorum. Ne yapmalıyım, yardımlarınızı bekliyorum.Çıktı geçmemi isterseniz internete bağlı değilim , o yüzden forumda nasıl paylaşırım bilemiyorum.Telefonumun internetini bilgisayara da paylaştıramadım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ocak 2016 - 15:49:07

Modemde bir sorun yok bu arada, telefonumdan ve tabletimden internete bağlanabiliyorum.

mendirec

Merhaba @fafnir35

Senin yaşadığın sorunu az önce ben de yaşadım. Bağlantıdaki konuda anlatılan yöntem ile sorun düzeldi. Ama bu sorun güncelleme yapınca tekrarlıyor. Takıldığın bir yer var ise sorabilirsin.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2311705

Ekleme: Eğer bu 3 güncellemenin gelmesi istemiyorsan "Henüz onaylanmamış güncelleştirmeler (proposed)" adlı güncelleştirmeleri kapatabilirsin.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@mendirec, @fafnir35 gibi "Sistem ağ yöneticisi bu sürümle uyumlu değil." sorununu mu yaşadınız? Aynı uyarıyı mı aldınız?

mendirec

if

Bağlantısını geçtiğiniz başlıkta aldığınız soruna dair bir ibare görmeyince tereddüte düşmüştüm. Aynı sorunsa çözüm için teşekkür ederim.

mendirec

Rica ederim @if. Aslında ilk bulduğum bağlantı bu [1]
[1] http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2311717

İlk cevapta çözüm sunulan başka bağlantıya yönlendirmiş. Ben bu bağlantıyı hiç karıştırmak istememiştim.

if

fafnir35

@mendirec, verdiğiniz ilk linki inceledim. 3 adet .deb paketini indirip ubuntu yüklü sistemime attım ;ama linkteki komutlarla .deb paketlerinin kurulumunu terminalle gerçekleştiremedim. Amd paketini indirmedim bu arada intel olduğu için i386 yı indirdim. Kurulumu nasıl yapabilirim?

mendirec

Sistemin 64 bit ise Amd64 olanı indirmelisin. AMD veya Intel olmasına takılma.

fafnir35

sudo dpkg -i *.deb
Paketi bu komutla mı kuruyoruz?

mendirec

Evet o komutla kuracaksın. Fakat 3 paket indireceksin.

fafnir35

Amd64 paketlerini indirip masaüstünde yeni klasöre attım. Sizin de onayladığınız üstteki komutu terminale girdim.Sonuç:
dpkg:*.deb arşivi işlenirken sorun yaşandı (--install):
arşive ulaşılamıyor: Böyle bir dosya ya da dizin yok
İşleme sırasında hatalarla karşılaşıldı
*.deb

mendirec

Uçbirimde dosyaları indirdiğin konumda mısın? Bir de "- i ile *. deb" arasında boşluk var.

fafnir35

Dosyaları indirip terminale doğrudan üstteki komutu girdim. Dosyalar masaüstünde.Terminalde dosyaları indirdiğim konuma nasıl gelebilirim? Boşluklara dikkat ediyorum.

mendirec

Telefondan yazdığım için doğru yazamayabilirim. En kolayı indirdiğin 3 dosyayı ev dizinine taşı. Uçbirimi açtığın zaman öntanımlı olarak ev dizininde olacaksın.

fafnir35

Dosyalar>Ev dizinine taşıdım paketleri ama aynı hatayı verdi terminal.

mendirec

fafnir35

Klasör içinden çıkarttım paketleri neyse ki komut işledi,şu anki paketlerden eski sürüme düşürüldüğü yazıyor.
Eski hale geldi sorun çözüldü.
@mendirec, çok teşekkür ederim;siz olmasaydınız tekrar format işine girişecektim.
Güncelleştirmeler ayarında; "henüz onaylanmamış güncelleştirmeler"den onayı kaldırdım acaba "desteklenmeyen güncelleştirmeler"den de kaldırılmalı mıdır? Yeni güncelleştirmelerden olumsuz etkilenmemek için.

mendirec

Rica ederim @fafnir35. Viki'de son sorduğunuz konu ile ilgili anlatım vardı. Konuya hakim olmadığım için cevap veremiyorum.

fafnir35