Linux dağıtımları bir sonraki sürüme güncelleme

Başlatan ironx1, 24 Ocak 2016 - 18:18:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet_matematikci

Ya şu kali başlıkları yasaklansın. Forumda kırgınlık oluşuyor.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

neynefes

Sorun Kali başlıklarında değil. Ya başlık sahibinin ya da yorum yapanların dengeyi kuramaması..

ata1

bir soru sorsam ve yanıt verene sana ne benim zevkim dersem o zaman ya sormamam gerekir karşıdakilere yada kibar olmam gerekir.
anlatılmaya çalışılan budur bu konuda yapılan yorumlarda

ahmet_matematikci

ya @ata1 hocam dur ortam yeni sakinleşti ateşe körükle gitme ;D ;D
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

jrrah

Konuya gerekli cevap verilmiştir diye düşünüyorum.
Diğer yorumları okuduktan sonra bir ekleme yapmak istedim.
Öncelikle Kali Linux dağıtımı Debian altyapısını kullandığından ve son sürümünde xfce masaüstü ile geldiğinden genel kullanım açısından bir zorluğu yoktur. Kurulum ve kullanım açısından bir yere kadar bu böyledir.
Ancak konu güvenlik testlerine gelince durum bilgi dahilinde gittikçe zorlaşmaktadır. Her ne kadar programlar example (örnek) kullanım parametlerini veriyor olsa da, ya da gerekli kullanım şekillerini videolar ve forum siteleri sayesinde öğrenebiliyor olsanız da durum ileri seviyelerde karmaşıklaşabilir.
Kali Linux birçok güvenlik test toollarını içerisinde barındırır. Aynı mantıkla diğer isimlerde dağıtımlarda bulunmaktadır vs. Ubuntu studio birçok ses veya grafik/çizim gibi programları barındırır. Bunun gibi birçok debian altyapısını kullanan farklı Linux dağıtımları bulunmaktadır.
Genellikle yazılım uzmanlarının güvenlik testleri yapabilmek maksatıyla yazdığı kimi yazılımlarla kendi ağınızı ya da web sitenizi test edebilmek amaçlanmıştır. İşin tuhaf boyutuysa kimi yazılımlar ücretli olarak bulunur. Örneğin metasploit reklamıyla gelir. Açıkları arama için kullandığınız toollar. Maltego üye olmanızı ister ve çeşitli aramaları yaparken sizden sözleşmeyi onaylamanızı ister. Kendi sitesinde çeşitli eğitim serilerini ücretli olarak dağıtmayı amaçlar vs. vs. Tüm bunların dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. 
Bunun haricinde Kali Linux'un içerisinde bulunan toolların birçoğu işlev açısından her zaman başarı sağlayamamaktadır.
Zorluk (örneğin kurulum) açısından Arch Linux denenebilir. Pacman paket yöneticisi sayesinde paket kurulumlarının kolaylıkla yapıldabildiği söylense de, Arch Linux bilinenlerden daha farklı olması açısından zorluk seviyesi yüksek olarak gösterilebilir. Özellikle Xmonad gibi bir arayüzle kulanılmak istendiğinde bash kullanımına hakim olunması gerekecektir.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.
Hayat bir oyundur, hayat sanattır. M.Duchamp

heartsmagic

Üye arkadaşlara ricamız olsun, diğer üye arkadaşlarla tartışmaya girecek iletilerden mümkün mertebe uzak durulsun. Bırakın üyeleri biz uyaralım, kötü olan yöneticiler olsun. Karşı tarafa Kali Linux neden ve nasıl kullanılmalı meselesini ya tatlı dille anlatın ya da hiç anlatmayın :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.