[Çözüldü] Bir Programın Güncellenmesini Nasıl Engelleriz?

Başlatan Kaleihan, 20 Ocak 2016 - 21:39:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaleihan

Ben Operayi yeni sekme kısmı sıkıntılı olduğu için güncellemek istemiyorum. Güncelleme bildirimi geldiğinde sürekli arada opera da oluyor. Ben istediğim bir programı, mesela operayı asla güncellemek istemiyorum gibisinden işaretleyebilir miyim?

heartsmagic

sudo apt-mark hold opera
opera için tam isim lazım, örneğin paketin ismi opera-browser ise onu yazman lazım. Sistemimde yüklü olmadığı için bilemiyorum tam ismini. Öğrenmek istiyorsan:

dpkg -l | grep opera

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tlg

@heartsmagic, abi ilk defa böyle bir komut öğreniyorum :D Yanlız bende şöyle bir şey sormak istiyorum, mesela Opera Chrome gibi kurulduysa bu komut işler mi yine veya Chrome içinde uygulanabilir mi?

Chrome indirirken altta şöyle bir uyarı geçerler,

Alıntı YapNot: Google Chrome'u yüklediğinizde Google veri havuzu eklendiğinden, sisteminiz Google Chrome'un güncelliğini otomatik olarak sağlayacaktır. Google'ın veri havuzunu istemiyorsanız, paketi yüklemeden önce "sudo touch /etc/default/google-chrome" komutunu çalıştırın.

heartsmagic

Güzel soru :) Cevabı bilmiyorum açıkçası. Hani eğer güncelleme işi depodan oluyorsa ve araya apt-get girecekse bu yöntemin her türlü iş görmesi gerekir diye düşünüyorum. Chrome nasıl güncelleme alıyordu onu da unuttum :) Faka verilen nota göre ek işleme gerek duyuluyor, o da ilgili dosyayı oluşturmak. Sonrasında Chrome ezmiyor demek ki dosya gördüğünde. 

Kaleihan

Bİlgi: Operanın tam adı opera-stable.
Peki ben bunu sonradan güncellemek istersem hangi komutu vericem :D

gnukarabatak

Buna benzer problem bende de var. fpc (free pascal) paketlerini güncellemek istiyor. Güncelledikten sonra " bu paketler bozuk" diyor. Düzelt diyorsun "düzeltemem" diyor :) Aynı nasrettin hocanın oğlunun hırsız yakalama fıkrası gibi :) Bu yüzden ikide bir free pascal güncellemelerini devre dışı bırakmak istiyorum. Bu açıklama için ben de teşekkür ederim.
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.

heartsmagic

Alıntı yapılan: KaleihanBİlgi: Operanın tam adı opera-stable.
Peki ben bunu sonradan güncellemek istersem hangi komutu vericem
hold yerine unhold :)

@gnukarabatak, bozuk paket varsa biraz sıkıntılı bir durumdur o. İstersen konu aç bakınmaya çalışalım.

gnukarabatak

Benim olayım Lazarus'u kurup sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum. Eğerki ubuntunun sunduğu güncellemeyi kabul edersem ki bende fpc nin 2.6.4 sürümü zaten kuruluyken ubuntu 2.6.4 e yada 2.6.4 ü güncelleyim diyor. Şu an işi güncellemeyi engellemekle çözdüğüm için rahatımı pek bozmak istemiyorum :) hatırlarsan heartsmagic aynı fpc olayı raspbian işletim sistemiyle ilgili sıkıntıda gündeme gelmişti. Şu ara uğraşmam lakin 16.04 dağıtımı çıkınca bu işi bir deneyeceğim. Eğer problem çıkarsa ayrı bir başlık açmak fadalı olur kanaatimce. Her zamanki gibi yardım teklifin için teşekkürler.
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.