[Çözüldü] Cep Telefonu ile Çekilen Fotoğraflar Ubuntu'da Görünmüyor

Başlatan warpalawas, 23 Ocak 2016 - 14:49:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

warpalawas

Arkadaşlar merhaba,
cep telefonu ile çektiğim fotoğrafları derleyip CD'ye aktarmak istiyorum. Bu nedenle onları Ubuntu'ya yüklüyorum. İndirdiğim fotoğrafların özelliklerine baktığımda şunu gösteriyor; toplam boyutu 132 byt, diskteki boyutu 4 kb diyor. Açmak istediğimde aşağıdaki görüntü çıkıyor.

Açmayı denediğim programlar, "Görüntü Gösterici, KolourPaint, ShotWell, Gwenwiew, ShotWell Wiewer, Resim Görüntüleyici"

ahmet_matematikci

Bir yerde hata olmalı. Hesap makinesi ile foto çekmiyorsan bu kadar küçük olmamalı foto boyutu :))
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

seron

@warpalawas, androidli telefonlarda fotoğraflara bilgisayar üzerinden direkt bakamıyorsun.
Fotoğrafları bilgisayara kopyalamak zorundasın.

ubuntudan telefonuna gir, fotoları gör.
kopyalayacağın fotoları seç, kopyala.
gel masaüstüne, yapıştır de...
koypalama sürerken android penceresini asla kapatma; kapatırsan kopyalama iptal oluyor.

hala da olmuyorsa bilmiyorum... yüksek çözünürlüklü bir foto 4kb olmaz. orada bir yanlışlık/sorun var.

Altaylardan_Gelen_Atlı

@warpalawas bu konuda @Reverser üstadın bir çözümü vardı diye hatırlıyorum foruma bakmak gerek yada geldiğinde konuya el atar

ayrıca buraya göz atınız

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=45597.msg539183#msg539183
'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''

warpalawas

Gerçek boyut bu.

@seron,

dediğiniz gibi fotoğraf açıkken kopyala yapıştır yaptım, masa üstüne yerleşti. Yüzlerce fotoğrarafı bu  şekilde yapmak çok zaman alır. Daha kısa bir yolu olmalı.

seron

Android sistem klasörü içindeyken fotoların öngörüntüleri (thumbnail) gözükmediği için evet, fotoları ayırdetmek dahi sorun.

Benim önerebileceğim tek çözüm, tüm fotoların bilgisayarda bir klasör içine alınarak oradan tek tek bir başka klasöre sürüklenmesi. Bilgisayara aktarılınca fotoların öngörüntüleri gözükeceğinden ctrl ye basılı tutarak fotoları seçer, başka bir yere sürüklersiniz. İşe yaramayacak olanları da tümden silersiniz. daha hızlı olur.

Ben @reverser'in çözümü neymiş ona bakadurayım...

Altaylardan_Gelen_Atlı

@seron hocam hafızam inşallah beni yanıltmıyordur, eski okuduğum bir konuda Reverser üstad çözümlendi diye hatırlıyorum :)

( gelmesini bekleyeceğiz )

seron

Arkadaşlar ben oraya baktım, konumuzla alakası yok. Hiç bağlanmayan teleon nasıl bağlanıyor, o anlatılıyor.

Buradaki sorun farklı.

Burada şunu anlayalım: telefon hafızasına ulaşabiliyor muyuz? Arkadaşımızın belirttiğine göre evet.

Ama bir sorun var; bir öğe, bilgisayara aktarılmadan içine bakılamıyor, görüntülenemiyor ki, bu durum bende de aynı. Sony Experia M4 Aqua kullanıyorum. Telefon güncel. Az önce konu dahilinde yine baktım, evet yanılmıyorum. Videoları da bilgisayardan açamıyor, hata veriyor. Ama aynı video telefonda oynuyor; bilgisayara kopyalanınca yine oynuyor. USB kablo üzerinden oynamıyor sadece.

warpalawas

Evet arkadaşlar,
@seron'un dediği gibi oradaki sorun telefonun ubuntu'ya tanıltılması. Nitekim oradakileri uyguladım ve sadece telefonu tanıdı. O işlemlerden sonra tekrar fotoğraf sürükleyip masaüstüne götürdüğümde yine açmadı.

seron

GIMP açabiliyor mu fotoları? Açabiliyorsa bir yol deneteceğim.

warpalawas

Gimp yüklü değil. İhtiyaç duymadım, gimp'i kullanabilecek kadar profesonel değilim. İhtiyaç duyduğum resim düznelemelerini KolourPaint ile halledebiliyorum.
Yükleyeyim  mi?

seron

;D
Profesyonel olmanız gerekmiyor sadece içe aktarıp, "dosya" mönüsünden > "..... dosyasının üzerine yaz" diyerek dosyanın üzerinden düzgünce yeni bir yazma yaptıracaktık.
Açabiiyorsanız kolourpaint ile de olur.

Ben şunu demek istiyorum: şayet resim görüntüleyiciler açamıyorsa, dosyayı ya bir editör ile işleyecek ya da WinFF gibi bir yazılımla "convert" edeceğiz. WinFF, windows tarafındaki "Format Factory" yazılımının benzeridir ve win tarafında bu yazılımla bazı bozuk video ve resim dosyalarını kurtarmışlığım olmuştur.

Ondan dediydim. :)

ata1

kolay bir yöntem önce fotoları ev konumuna alıp düzenleme yapmayı deneyin. Resimler telefon da iken işlem izinlerden dolayı zor olur .Yada izinleri düzenleyin

warpalawas

Yine bu iş tek tek yapmamızı gerektirmeyecek midir? Benim amacım bir kerede fotoğrafları bilgisayara aktarmak.

@ata 1
Teşekkür ederim sanırım oldu. Ev dizininin içine foto diye bir klasör eçtım, görünen fotoların tümünü kopyala dedim ve oraya yapıştırdım. Hepsi oraya kopya olarak aktarıldı.

Benim açımdan sorun çözülmüştür. Hepinize buradan, atayurttan teşekkürler. Kendinize iyi bakın. Konuyu kilitliyorum.

ata1

rica ederim. Konu çözüldü ise şöyle bir uygulamamız var.

Çözülen başlıkların etiketlenmesi
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0

seron

Ben sorunun ne olduğunu ve nasıl çözüldüğünü halen anlamış değilim.

-Benim bahsettiğim gibi görseller bilgisayara aktarılmadan mı görüntülenemiyordu? (ki normaldir)
-Masaüstüne aktarıldığında görünmüyormuydu da, home klasörüne aktarılınca görünür oldu? (saçma  :o )
-Görünür oldu da ne oldu? fotoları tek tek ayıklama derdinden kurtulundu mu?
-Konuyu açan arkadaş telefonu bilgisayara hiç mi bağlayamıyordu da, gidip verilen linkteki "telefonu nasıl bağlarız" konulu başlıkta verilen komutları denedi? sonra da "komutları deneyince telefonum bağlandı" dedi?...
-Sorun nasıl çözüldü?

Yemin ederim kafam karıştı, anlamadım ben. :( :o ??? ::) :-\ ::) ???
Neyse çözün gitsin... :P

ahmet_matematikci

@seron benim anladığım telefondan bilgisayara atınca sorun çözülmüş. :-X
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

Altaylardan_Gelen_Atlı

Alıntı yapılan: seron - 24 Ocak 2016 - 12:07:57

-Benim bahsettiğim gibi görseller bilgisayara aktarılmadan mı görüntülenemiyordu? (ki normaldir)
-Masaüstüne aktarıldığında görünmüyormuydu da, home klasörüne aktarılınca görünür oldu? (saçma  :o )
-Konuyu açan arkadaş telefonu bilgisayara hiç mi bağlayamıyordu da, gidip verilen linkteki "telefonu nasıl bağlarız" konulu başlıkta verilen komutları denedi? sonra da "komutları deneyince telefonum bağlandı" dedi?...
-Sorun nasıl çözüldü?

@seron hocam bende bir N10 tablet vardı normal olarak usb ile aktivasyonda sorun yok fakat güncellemelerle bazan PC cihazı tanıyor bazı güncellemelerde PC cihazı tanımıyordu o zaman MTP uyguluyordum
ayrıca birde çin malı android telefon ise bunu da @Reverser üstadın bir anlatımı ile çözümlemiştim işlem bitimi PC yeniden başlatılıyordu belki bu olabilir veya @ata1 hocamın anlatımı yada güncelleme aldıysa düzelmiş olabilir :)

seron

;D
İyice dağıldı konu ;D
Bu arkadaş, ilk mesajında fotoğrafları görüntüleyemediğini, dosya boyutlarının da tutarsız olduğunu söylemişti.
Ama, dosyaların(görsellerin) bilgisayar bağlıyken, ubuntu'da mı görüntülenmediğini,
yoksa bilgisayara aktardıktan sonra da mı görüntüleyemediğini net aktarmamıştı.

ben de dedim ki, "bilgisayara aktarmazsan görüntülemez, hata verir." nitekim benim orjinal telefonumda da durum böyledir.

sonraki mesajlarda yine konu net değildi. ben zannettim ki, bilgisayara aktarılsa bile açılmıyor. eeee, ozaman dedim ki "kodek sorunu falan vardır belki gimp ile aç, jpeg olarak yeniden kaydet (üzerine yazdır)"

yine olmadı, önce ben gimp kullanamıyorum sonra, tek tek nasıl uğraşacağım dedi.

sonra ata dedi ki, Home klasörüne at, görünür. Attı, göründü.

İşte ben bunu anlamadım: masasütünde de görünmüyor muydu ki, home de de görünsün?

sorun ne idi? telefonun bağlanmaması değildi sanırım. Telefonun bağlanmaması değil ise, ne oldu şimdi? masaüstüne atma fikri neden olmadı da home oldu? aradaki fark?

Ya da ben mi anlamadım? ya başıma gelirse? Nasıl çözeceğim? neyi çözeceğim? Ne zaman çözeceğim?  ;D

ata1

Alıntı yapılan: seron - 24 Ocak 2016 - 12:07:57

-Sorun nasıl çözüldü?

@seron verdiğim yanıtta sorunun yanıtı ve kendisi var. Resimleri taşımak sorunu çözer .

Alıntı yapılan: warpalawas - 23 Ocak 2016 - 18:28:56

@ata 1
Teşekkür ederim sanırım oldu. Ev dizininin içine foto diye bir klasör eçtım, görünen fotoların tümünü kopyala dedim ve oraya yapıştırdım. Hepsi oraya kopya olarak aktarıldı.

Benim açımdan sorun çözülmüştür. Hepinize buradan, atayurttan teşekkürler. Kendinize iyi bakın. Konuyu kilitliyorum.

ahmet_matematikci

@warpalawas
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789.0
ile çözüldü yapılmalı.
@ata1 hocam yazmış ama arada mesaj olunca unutulmasın dedim.

plazma