Ubuntu 15.10 sunucuya masaüstü kurulumu nasıl yapılır?

Başlatan Ordinary, 11 Ocak 2016 - 14:57:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ordinary

Merhaba arkadaşlar,

Hetzner alman sunucularından bir vds paketi aldım incelemek için. Ubuntuyu ilk kez deneyecektim ancak putty ile ssh bağlantısı yapılabiliyor. Siyah ekran üzerinden. Ben bu sistemde masaüstü kullanımını açabilir miyim? Yoksa bu sistem sadece bu ekranda mı çalışıyor?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
İyi forumlar.

heartsmagic

Şu an sunucuda masaüstü ortamı yoktur. Eğer amacın sunucu temelli kendini geliştirmekse hiç bulaşma bence. Ubuntu'yu görmek istiyorsan evindeki makinene sanal bir sistem olarak kurup deneyebilirsin. Faka illa da isterim diyorsan:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=42365.0

Ancak, 15.10 ile deneme yapılmadı o başlık açıldığında haberin olsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Ordinary

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Ocak 2016 - 15:12:32
Şu an sunucuda masaüstü ortamı yoktur. Eğer amacın sunucu temelli kendini geliştirmekse hiç bulaşma bence. Ubuntu'yu görmek istiyorsan evindeki makinene sanal bir sistem olarak kurup deneyebilirsin. Faka illa da isterim diyorsan:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=42365.0

Ancak, 15.10 ile deneme yapılmadı o başlık açıldığında haberin olsun.

Hocam şöyle açıklim durumu size. Bu şekilde bir kaç bilgisayar düzenli olarak kiralayıp kullanacağım. Masaüstündeki amacım browser ile bazı işlemler yapmak sadece. Bunun kullanımı için istiyorum.

CentOS 6.7 minimal
   CentOS 7.2 minimal
   Debian 8.2 LAMP
   Debian 8.2 minimal
   openSUSE 42.1 minimal
   Ubuntu 14.04.3 LTS minimal
   Ubuntu 15.10 minimal

Şeklinde sistem seçeneklerini veriyor bana. Hangisi daha uygun olur. Sadece web tarayıcı ile bazı gezintiler yapıcam o kadar. İhtiyacım bu.

heartsmagic

Ubuntu istiyorsan kuracaksan 14.04 kur, uzun süreli desteğe sahip kendisi. Uzunca bir süre yükseltme yapma ihtiyacın olmaz. 16.04'ün de eli kulağında, dilediğin an ona da geçersin istersen.
Masaüstü istiyorsan bağlantıyı verdim, deneyebilirsin.

Tarayıcı kullanmak bana yine makul gelmiyor sunucu üzerinden. Hani amacın sunucu üzerinden interneti gezmekse onun için VPN, SSH tünelleme (socks proxy) gibi çözümler mevcut.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Ordinary

neynefes