LibreOffice belgeden toplu resim kaldırma

Başlatan megalanya, 07 Aralık 2015 - 13:22:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

megalanya

Merhabalar. LibreOffice'de (.odt) belge içerisindeki resimleri, metin değeriyle değiştirmek istiyorum. Düzenle ---> Bul ve Değiştir bölümünde toplu metin değişikliği yapılabiliniyor. Ama ben resimleri kaldırıp metin eklemek istiyorum. Biraz araştırdım ve şu siteye rastladım. http://goo.gl/EmEiUe Bu yöntem Microsoft Office programında işe yarıyormuş. LibreOffice'de buna benzer bir çözüm var mı acaba?

seron

Verdiğiniz linkteki anlatılanları uygulayınca acayip şeyler oldu... Resimler gitti ama önce gitmeyi reddettiler... resimlerin yerine gri çerçeveler oluştu ve içlerinde resim-1... resim-2 gibi yazılar oluştu. LibreOffice sapıttı ve belgeyi kaydetmeden kapatmama rağmen her açışta resimsiz ve bu şekilde saçma bir biçimde açılmaya başladı.

WPS kingsoft office kullanıyorum ve de çok memnunum. Aynı işlemi bu kez onda denedim. Sonuç mu?
MÜKEMMEL! Linkteki arkadaşın anlattığı şekilde oluyor. Doğrusu WPS ofis'de Libbreoffice'e nazaran daha az sorun yaşıyorum. Her ne kadar kapalı kaynak olsa da, linux sürümleri ücretsizdir. İsterseniz link de veririm...

Eğer daha fazla bilgiye gereksiniminiz olursa, Libreoffice forum'dan faydalanabilirsiniz.

megalanya

Alıntı yapılan: seron - 07 Aralık 2015 - 13:33:42
Verdiğiniz linkteki anlatılanları uygulayınca acayip şeyler oldu... Resimler gitti ama önce gitmeyi reddettiler... resimlerin yerine gri çerçeveler oluştu ve içlerinde resim-1... resim-2 gibi yazılar oluştu. LibreOffice sapıttı ve belgeyi kaydetmeden kapatmama rağmen her açışta resimsiz ve bu şekilde saçma bir biçimde açılmaya başladı.

WPS kingsoft office kullanıyorum ve de çok memnunum. Aynı işlemi bu kez onda denedim. Sonuç mu?
MÜKEMMEL! Linkteki arkadaşın anlattığı şekilde oluyor. Doğrusu WPS ofis'de Libbreoffice'e nazaran daha az sorun yaşıyorum. Her ne kadar kapalı kaynak olsa da, linux sürümleri ücretsizdir. İsterseniz link de veririm...

Eğer daha fazla bilgiye gereksiniminiz olursa, Libreoffice forum'dan faydalanabilirsiniz.

WPS Office kurdum. ".odt" dosyasını WPS Writer ile açmayı denediğimde program kapanıyor...

seron

Alıntı yapılan: megalanya - 07 Aralık 2015 - 14:01:42

WPS Office kurdum. ".odt" dosyasını WPS Writer ile açmayı denediğimde program kapanıyor...
Hangi sürümü kurdunuz? sürüm numarasını verebilir misiniz bende 9.1.0 var. Bir saniye ben de deneyeyim bir, odt dosyası denememiştim...
DÜZELTME:
Hmmm... WPS odt dosyalarını desteklemiyor. kendi uzantısı ile doc, docx vb formatlar var ama odt yok.

megalanya

Alıntı yapılan: seron - 07 Aralık 2015 - 14:04:45
Alıntı yapılan: megalanya - 07 Aralık 2015 - 14:01:42

Hangi sürümü kurdunuz? sürüm numarasını verebilir misiniz bende 9.1.0 var. Bir saniye ben de deneyeyim bir, odt dosyası denememiştim...

Denediğim Ubuntu sürümü : 12.04 LTS 32-bit
WPS Office Sürümü : Alpha19 Patch1 [2015-08-19]
İndirdiğim adres : http://goo.gl/sgFkxw

seron

o sürümü ben de indirmiştim ama denemedim. alfa paketlerini önermiyorum.

".odt" dosyalarını desteklemiyormuş wps office. onu nyerine kendi uzantısı ile .doc, .docx gibi formatları destekliyor. Eğer ille de .odt'lerle çalışacağım derseniz, Libbreoffice'e devam edin.

Şayet wpsyi denemek istiyorsanız ki öneririm, libreoffice ile .doc formatında kaydedip yukarıda söz konusu olan şeyi deneyebilirsiniz.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Aralık 2015 - 14:16:42

şu versyonu da önereyim:
http://s3.dosya.tc/server5/uvnz21/WPS_Kingsoft_Office_super_ofis_programi.rar.html

megalanya

Alıntı yapılan: seron - 07 Aralık 2015 - 14:14:34
o sürümü ben de indirmiştim ama denemedim. alfa paketlerini önermiyorum.

".odt" dosyalarını desteklemiyormuş wps office. onu nyerine kendi uzantısı ile .doc, .docx gibi formatları destekliyor. Eğer ille de .odt'lerle çalışacağım derseniz, Libbreoffice'e devam edin.

Şayet wpsyi denemek istiyorsanız ki öneririm, libreoffice ile .doc formatında kaydedip yukarıda söz konusu olan şeyi deneyebilirsiniz.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Aralık 2015 - 14:16:42

şu versyonu da önereyim:
http://s3.dosya.tc/server5/uvnz21/WPS_Kingsoft_Office_super_ofis_programi.rar.html

Sonunda oldu. Çok teşekkürler.

Reverser

konu kilidi @seron'un isteği üzerine kaldırılmıştır.
Alıntı YapSorun nasıl çözülmüş, sorabilir misiniz? ekte verilen WPS ile mi, diğer tavsiye ile mi?... Aynı sorunu yaşayan nasıl çözecek?

XFCE ROCKS !