[Çözüldü] HP Yazıcı - Tarama(Scan) Sorunu

Başlatan heathrow, 23 Şubat 2016 - 08:33:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heathrow

Merhabalar,

HP yazıcıyı tanıttım. Çıktı alabiliyorum ancak belgeyi tarattığımda kablosuz olarak bilgisayarıma aktarmasını istiyorum, bunu beceremedim.

Yazıcı: HP Deskjet Ink Advantage 3545

Wi-Fi üzerinden bağlantı özelliği var. Wi-Fi üzerinden belge yazdırabiliyorum.

(Yazıcıyı tanımladığımda HP 3540 olarak algıladı)

heartsmagic

Normalde tarama işlemi yapıldığında dosya nereye kayıt ediliyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heathrow

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Şubat 2016 - 10:52:06
Normalde tarama işlemi yapıldığında dosya nereye kayıt ediliyor?

Windows varken kablosuz olarak direk bilgisayara atıyordu. Şimdi ise hedef bilgisayar bulamıyor.

conanait

HP 4645 kullanıyorum. Yazıcıdaki tara tuşuna basarak tarama işlemi yapıldığında dediğiniz gibi hedef bilgisayarı bulamıyor. Ben de bilgisayar üzerinden ;
Uygulamalar -> Grafik -> Basit Tarama -> Tara şeklinde taratıyorum.
Belki siz de biliyorsunuzdur bu yöntemi ama, her ihtimale karşı not edeyim dedim.

heartsmagic

Ben de esasında yöntemi öğrenmek için sormaya çalışmıştım :) Makine üzerinden olmayabilir de, tarama sistemde başlatılırsa bir şekilde aynı sisteme inmesi gerekiyor diye hatırlıyorum. 
Teşekkürler @conanait.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heathrow

Her ikinize de teşekkür ederim. Akşam deneyeceğim.
@heartsmagic @conanait

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2016 - 19:42:15

Alıntı yapılan: conanait - 23 Şubat 2016 - 12:42:35
HP 4645 kullanıyorum. Yazıcıdaki tara tuşuna basarak tarama işlemi yapıldığında dediğiniz gibi hedef bilgisayarı bulamıyor. Ben de bilgisayar üzerinden ;
Uygulamalar -> Grafik -> Basit Tarama -> Tara şeklinde taratıyorum.
Belki siz de biliyorsunuzdur bu yöntemi ama, her ihtimale karşı not edeyim dedim.

'Basit tarama' ön yüklü olarak geliyor. XSane yazılımını da kurdum. Her ikisi de tarayıcıyı bulamadı. Bir de... Uygulamalar -> Grafik  yolu nerede? Teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Şubat 2016 - 10:03:51

Bir ekleme yapmak istiyorum:

Basit tarama uygulamasını, arama kısmına yazarak buldum, çift tıklayarak açtım, tarayıcıyı bulamadığını söyledi. Keza, Xsane uygulamasını açıp denediğimde de aynı şey oldu.

"Uygulamalar -> Grafik -> Basit Tarama -> Tara" yolunu bulamadım. Bu şekilde mi yapmak gerekiyor? Ayarlardan mı giriliyor?

conanait

"Uygulamalar -> Grafik -> Basit Tarama -> Tara"
Ben gnome kullandığım için bu şekilde yazmıştım tarayıcının yolunu. Sizin başlatıcıya yazarak bulduğunuz da aynısıdır.

Bende yazıcı tanıtıldığında yazıcılar altında 3 yazıcı görünüyor;

Hp 4640 Fax (yazıcının fax özelliği var, sizinkinde olamayabilir karıştırılmasın),
Hp 4640 Scan
Hp 4640 series

Sizde de en azından scan adlı yazıcı görünüyor mu?

heathrow

ilginize teşekkür ederim. hatırlayabildiğim kadarıyla, ayarlarda yazıcılar bölümünde scan yazıcı yoktu. akşam bir daha bakarım.

askubuntu.com'da şu şekilde kurulum önermişler:

hplib sürücüsünü indirip kurmak:

(komutlar)

wget http://prdownloads.sourceforge.net/hplip/hplip-3.13.8.run

sh hplip-3.13.8.run

(daha önce de belirttiğim gibi benim yazıcıyı 3545 değil de 3540 modeli olarak algıladı)

neynefes

Sürüm numaralarına çok takılmayın. Muhtemelen abisi veya kardeşiyle aynı yazılımı kullanıyordur. Şu anda tarama özelliği çalışıyor mu peki?

heathrow

@neynefes teşekkürler.

1.) Yukarıdaki kodları girdim.

2.) Kurulum-yüklemenin ardından bir defaya mahsus usb kablo ile benim kablosuz yazıcıyı bilgisayara bağladım.

3.) Bilgisayar yazıcıyı tanıdı.

4.) USB kabloyu çektim.

5.) XSane'i açtım. Aygıt bulunamadı uyarısı vermedi. Açıldı uygulama.

6.) Sonra içeri götürdüm yazıcıyı. Yerine koydum, fişini taktım.

7.) Eskiden tanımlı 1 yazıcı vardı. Şimdi tanımlı 2 yazıcı var. İkisi de aynı yazıcı. İkonları farklı.

8.) Eskiden çıktı alabiliyordum. Şimdi çıktı da alamıyorum :)

9.) Tarayıcı çalışmıyordu. Şimdi de çalışmıyor.

10.) Wine kurup driver'ı öyle yüklemeyi deneyeceğim :D

11.) 1,5 saattir kafayı yedim, psikopata bağladım :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Şubat 2016 - 19:59:06

Ve zafer inananlarındırrr!!! :D

neynefes

Nasıl düzeldi :)
Ayrıca ufak bir hatırlatma.
cozuldukonusu

heathrow

tanımlı iki yazıcıyı da kaldırmıştım. daha sonra ayarlardan tekrar kurulum yaptım düzeldi. deneme yanılma metodu - tesadüf :)

not: etiketledim

neynefes

Peki teşekkür edip başlığı kapatıyorum o vakit.