Masaüstü

Başlatan SirGre, 06 Aralık 2015 - 15:25:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SirGre

Merhabalar belki komik gelecek ama masaüstü resmini değiştiremiyorum elementary os freya kullanıyorum ayarlar > masaüstü > arkaplan dersem oradaki resimleri koyabiliyorum fakat kendi .jpg uzantılı resimlerimi koyamıyorum ekran değişmiyor yardım edermisiniz değişik bir durum kolay bir durum yapamamak sinir bozucu.

mhmtkrktr

Şu şekilde deneyebilir misin? ( Noktalama işaretlerine dikkat etmelisin !)
gsettings set org.gnome.desktop.background picture-uri 'file:///koymak/istediğin/resmin/dosya/yolu/isim.jpg'

SirGre

Tamamdır değiştire bildim hocam bunun sebebi neden sistem ayarlarından neden değiştiremedim ?

mhmtkrktr

Neden değişmediği hakkında bir fikrim yok. Ben sadece kullandığın ortamın Gnome tabanlı olmasına istinaden bunu paylaştım. Normalde Gnome ortamında Resimlerim dizinin de bulunan bir resme sağ tık yaparsan "masaüstü resmi olarak ayarla" seçeneği bulunur. Ancak Pathenon ortamında bazı özellikler budanmış gibi. Sebebi anlamak için görmek gerekiyor. Bilen varsa daha kolay yöntemini paylaşacaktır. 

SirGre

Peki terminal üzerinden login ekranındaki resmide değiştire bilirmiyim onun kodu nedir ?

mhmtkrktr

Bunun için öncelikle kullandığı giriş yöneticisini bilmek gerekiyor. Paket yöneticisinden kontrol edebilirsin. Tahminim Lightdm kullandığı yönünde. Eğer Lightdm ise, lightdm-gtk-greeter mı , yoksa lightdm-wepkit-greeter mı kullanıldığını bilmek gerekiyor. Bunu da paket yöneticisi söyleyecektir. Tam olarak hangisinin kullanıldığını belirtebilirsen , nasıl değiştirmen gerektiğini o zaman söyleyebilirim.