[Çözüldü] Python öğrenmek ne gibi konularda işe yarar?

Başlatan alict006, 21 Kasım 2015 - 18:38:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alict006

Evet python'un geleceği ne gibi bir durumda sizce? Ya da ne için öğrenilmeli, ne gibi konularda işimize yarar, ne gibi projeler çıkarabiliriz? :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2015 - 18:52:31

+++ Güncel.

ata1

sürekli güncel demeniz gerekli değil. konu hakkında bilgisi olan yanıtlayacaktır sabırlı olmalısınız.  :))

alict006

Alıntı yapılan: eral - 21 Kasım 2015 - 18:58:45
sürekli güncel demeniz gerekli değil. konu hakkında bilgisi olan yanıtlayacaktır sabırlı olmalısınız.  :))
1 kez dedim ama olsun :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2015 - 22:02:56

güncel +++

neynefes

Güncel+++ ?????????????

Hocam başlık uplamak bu forumda işinize yaramaz.. Ayrıca sorduğunuz şey çok genel. Araştırma yapıp dolu dolu sorun soruyu.

natgho

https://tr.wikipedia.org/wiki/Python_(programlama_dili)
Burada belirtilmiş ama kısaca özet geçeyim eriniyorsan viki okumaya :)
Python salt halde öğrenildiğinde efektif olmuyor aslında. Masaüstü programlama için Pyqt mevcut, Resimler ile alakalı grafik işleme işleri için Python İmaging library mevcut, web sitesi yapımı için Django kütüphanesi mevcut, bilimsel işler için kullandığı veri yapısı nedeniyle bilimsel çalışmalarda kullanılmakta.
Saf python peki hiç mi birşeye yaramıyor? Elbette hayır, bash script yazarken efsane faydalı oluyor, küçük scriptler yazarak direk konsol üzerinde ya da farklı şekillerde linux ortamında çalıştırmak için harika bir kolaylık sağlıyor.

Kısacası python bir oyun hamuru, asıl soru şu, sen bu dili neden öğrenmek istiyorsun? ya da programlama dili öğrenip ne yapmayı hedefliyorsun?
Bu sorunun cevabı sana yönelmen gereken alanı belirler.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

-DıLgEş-

Uzun lafı kısası her dil kendi başına kullanıcılarına birşeyler vaad ediyor. Mesela C, hızı veriyor ve python da kolaylığı vaad ediyor..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

alict006

Alıntı yapılan: natgho - 22 Kasım 2015 - 02:27:14
https://tr.wikipedia.org/wiki/Python_(programlama_dili)
Burada belirtilmiş ama kısaca özet geçeyim eriniyorsan viki okumaya :)
Sizin söylediğiniz faydalı oldu gibi... Diğer arkadaşların söyledikleri saten sürekli duyulan şeyler pek faydalı olmadı.

ankyra

Şahsen sıfırdan python öğrenmeye başlamış ve şuan orta seviye bir python geliştiricisi olduğumu düşünerek kesinlikle gelecek vaat ediyor diyebilirim. Öncelikle linux'teki artık hemen hemen bütün programların python ile yazılıyor olması pythonı linux'un ana dili konumuna getirdi. Türkiye'de şuanda pek bir çevresi yok. Fakat dünyada oldukça iyi konumda. Google'ın artık kodlama dili olarak pythonı kullanması (doğal olarak youtube'un da), bu dil ile yapılabileceklerin de bir kanıtı aslında. Ve de aslında python'ın en güzel yanı, bütün platformlarda çalışması ve her yola gelmesi. :D Her yoldan kastım web programcılığına, masaüstü programcılığa ve mobil programcılığa uygun olması. Mesela bir php ile masaüstü program uğraşılınca yapılıyor. Ama masaüstü için uygun olmadığı aşikar. Python'da ise bu durum söz konusu değil. Her yola geliyor. Her şeye uygun. :)

Eğer ki python öğrenmek istiyorsanız öncelikle Fırat Özgül'ün Python 3 kitabını pdf olarak indirin. Ücretsizdir. Sonuna kadar çalışın. Ardından masaüstü için pyqt, web için django ve mobil için kivy kütüphanelerini araştırırsınız.

Şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim:

https://www.youtube.com/watch?v=VBm5m1-Eonw

alict006

Alıntı yapılan: ankyra - 22 Kasım 2015 - 23:02:59
Şahsen sıfırdan python öğrenmeye başlamış ve şuan orta seviye bir python geliştiricisi olduğumu düşünerek kesinlikle gelecek vaat ediyor diyebilirim.
Yorumunuz için teşekkürler, bu yorum benim için değerli önerdiğiniz kitabı da indireceğim olmaz ise satın almayı düşünüyorum :).

natgho

Sorun çözüldüyse, konuyu editleyip çözüldü olarak işaretlerseniz makbule geçer :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

neynefes