apache openmeetings

Başlatan ccoskunx, 30 Kasım 2015 - 10:56:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ccoskunx

Herkese merhaba,
Öncelikle forumda yeni olduğumu ve konu ile ilgili yardımcı bir döküman bulmakta zorluk çektiğimi söylemeliyim. apache openmeetings açık kaynak kodlu video konferans yazılımını sunucuma yüklemek istiyorum. Ubuntu 14.04 dağıtımını kullanıyorum. Linux daha önce deneyimlemedim. Biraz kurcalasam da tabii ki acemeliğim ilerlememe engel oluyor. Daha önce sunucusuna openmeetings kurmuş olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Nasıl yapabilirim? En ufak ipucu verebilecek kelime ve cümlelerinize ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler..

Edit: İngilizce bir kaynaktan ilerledim biraz. Swf klasoru icerisindeki makefile dosyasında değişiklik yapmamı istiyor. Ancak bu dosya salt okunur durumda. Root hesabımla içerik ekleyip silemiyorum. Admin olarak giriş yapmama rağmen neden izin sıkıntısı çektiğimi bilmiyorum. Nasıl değiştirebilirim?

-DıLgEş-

Hangi kaynaktan ilerlediniz, bir bakmak istiyorum.. Dosyayı uçbirim üzerinden root olarak düzenlemeyi denediniz mi?
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

heartsmagic

Alıntı yapılan: ccoskunx
Edit: İngilizce bir kaynaktan ilerledim biraz. Swf klasoru icerisindeki makefile dosyasında değişiklik yapmamı istiyor. Ancak bu dosya salt okunur durumda. Root hesabımla içerik ekleyip silemiyorum. Admin olarak giriş yapmama rağmen neden izin sıkıntısı çektiğimi bilmiyorum. Nasıl değiştirebilirim?

"Admin" dediğin yetkiye sahip normal kullanıcın muhtemelen. Yetki ile işlem yapmak için sudo kullanılır bu gibi durumlarda.

sudo -H gedit /nerede/bu/falanca/dosya

şeklinde dosyanın yolunu vererek doğrudan yetki ile açabilirsin. Dosya yöneticisini açmak içinse:

sudo -H nautilus

kullanabilirsin. Ancak, dosya yöneticisini bu şekilde açtığında dikkatli olman lazım. Zira yetki ile işlem yaptığından dolayı sistemdeki her şeyi silme hakkın oluyor, haliyle dikkat istiyor bu durum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.