Sunucu üzerine EHCP kurulumunda sıkıntı yaşadım

Başlatan keremwashere, 01 Eylül 2015 - 16:57:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

keremwashere

öncelikle
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=46095.0 burdaki adımlar bana cok yardımcı oldu cunki centos kuramadım cıhazı sevmedi açmadı ubuntu işime cok yaradı bu konuda
sonra Phpmyadmin  kurulumunda hata yasadım onuda "sudo ln -s /usr/share/phpmyadmin /var/www/

Note: since 14.04 you may want to use /var/www/html/ instead of /var/www/" şekilde çözdüm  fakat dışarı hangi portlarla açacagımı bilmedigimden site barındırma olayına giremedim sonra ehcp kurdum kur içerisinde şifremi kabul etmedi ve ignore yaptım sonra
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/new/ehcp/config/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 365
şu hatayı aldım ehcp ekranında ve düzelteyim derken şu öneride bulundu link olarak bende takip ettim
mysql root password recovery - reset password

Submitted by ehcpdeveloper on Fri, 11/07/2008 - 01:33
If you ever loose your mysql root password (remember is not the same as the system root password) you can recover it following this steps,
But before those steps, i should say that i put them in a program at www.ehcp.net/other/resetmysqlrootpass.sh.txt
You may download that prog and run on your server, or you may directly run that in your ehcp dir.
Here are manual steps:
first, stop your mysql, by
/etc/init.d/mysql stop
then,
Start MySQL in safe mode
mysqld_safe --skip-grant-tables &
Enter the console as root
mysql -u root
Set the new password
UPDATE mysql.user SET Password=PASSWORD('new_password') WHERE User='root';
Update the privileges
FLUSH PRIVILEGES;
After this, you may use your new_password... for ehcp install or anything..
note that, ehcp asks for your mysql root password to install its mysql data..[/td]
mysql root password recovery - reset password

Submitted by ehcpdeveloper on Fri, 11/07/2008 - 01:33
If you ever loose your mysql root password (remember is not the same as the system root password) you can recover it following this steps,
But before those steps, i should say that i put them in a program at www.ehcp.net/other/resetmysqlrootpass.sh.txt
You may download that prog and run on your server, or you may directly run that in your ehcp dir.
Here are manual steps:
first, stop your mysql, by
/etc/init.d/mysql stop
then,
Start MySQL in safe mode
mysqld_safe --skip-grant-tables &
Enter the console as root
mysql -u root
Set the new password
UPDATE mysql.user SET Password=PASSWORD('new_password') WHERE User='root';
Update the privileges
FLUSH PRIVILEGES;
After this, you may use your new_password... for ehcp install or anything..
note that, ehcp asks for your mysql root password to install its mysql data..

şu adımları izler iken phpmyadmin in şifresiz başı boş girişlerle karşılaştım şimdi sıfırdan format atıp yeniden kurucam fakat bana bir site girişinde ve kunlanımda yardımcı olacak birini arıyorum ve neler gerekli mail verme domain girdisi nasıl olur mysql alanı acımı hosting mb bazında verme işlemci kunlanımı verme gibi ve bunları nasıl ehcp de yaparım cahil gibi kaldım denilebilir ama anlatımdan anlarım

donanım pentium m 1.73 2GB DDR2 533 MHZ 120 GB IDE MARKA MODEL:DATRON KN1 İNTERNET ADSL
İŞLETİM UBUNTU SERVER 14.04.3

heartsmagic

Merhaba.

Forum düzeni adına renkli ve koyu yazılar kullanmadığımızda daha güzel oluyor. Ayrıca komut çıktıları için de şunu kullanıyoruz: kodetiketi

Şimdi, amacın kendi sitelerini barındırmaksa panele ihtiyacın olmaz. Yok, ben barındırma işi yapacağım diyorsan o konuda daha fazla çaba göstermen lazım. Paneller birçok işi kolaylaştırabilirler fakat sorun yaşandığında çözmek için hem Linux hem de o panelde tecrübe edinmiş olmak gerekir. EHCP seni memnun etmediyse başka panellere bakabilirsin.

Öteki türlü, yaşadığın sorunları burada irdeleyebiliriz tabi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

keremwashere

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Eylül 2015 - 17:05:30
Merhaba.

Forum düzeni adına renkli ve koyu yazılar kullanmadığımızda daha güzel oluyor. Ayrıca komut çıktıları için de şunu kullanıyoruz: http://kb.ubuntu-tr.net/kodetiketi

Şimdi, amacın kendi sitelerini barındırmaksa panele ihtiyacın olmaz. Yok, ben barındırma işi yapacağım diyorsan o konuda daha fazla çaba göstermen lazım. Paneller birçok işi kolaylaştırabilirler fakat sorun yaşandığında çözmek için hem Linux hem de o panelde tecrübe edinmiş olmak gerekir. EHCP seni memnun etmediyse başka panellere bakabilirsin.

Öteki türlü, yaşadığın sorunları burada irdeleyebiliriz tabi.

Şimdi benim satış amacım yok  8 domainim ve yaklaşık 20 subdomainim vardı natro çatısı odemesini tatilde oldugum yüzünden geçiktirince adamlar beni sildi kazıdı kaldım domainlerim le baş başa yeniden kurulumunu yaparım sitelerin fakat bana gerekli olan ehcp üzerinden mail açayım ftp oluşturayım domainleri kayıt edeyim subdomain gireyim oh mis menüsüne girdigimde çözmeye zaman almaz fakat istegim şunu öğrenmek bu serverı sabit ip ile dışarı açmam için portlar neler ve dışa açım için neler gerekli

lnxdev

sabit ip ile dışarı açamassın internet sağlayacından sabit ip hizmeti satın almak zorundasın çokta pahalı bir şey değildi sanırsam. Web servisi yayını yapman içinde :80 portu kullanılır. Bunu açman yeter zaten sql işlemleri local olarak yapılır güvenlikten ötürü yani açabilirsinde açmamak daha mantıklı.

keremwashere

tamam 5 tl e alırım o tamam fakat 80 portu yeterli gelir diyosun cok güzel şunu sorayım serverda ki ip i sabitleme olayını nasıl yapabilirim kod ile ornegim 192.168.1.10 sabit kalsın gerçi şuan 16 a kendini sabitledi fakat belli olmaz ve bu gereklimidir

lnxdev

yazdığınız ip adresi yerel ip adresi gibi geldi bana. Buradan dışarıya http://icanhazip.com çıkan ip adresinizi öğrenebilirsiniz. Fakat sabit olmadığı için her modem yeniden başlatıldığında yeni istek göndericeği için değişicektir. IP sabitlendikten sonra bazı yönlendirmeler yapılması lazım ubuntu server için detaylı bilgiye sahip değilim. Internetten ubuntunun kendi kaynaklarından daha iyi bilgiler bulabilirsin.

keremwashere

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/new/ehcp/config/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 365

bu hatayı ALIYORUM yine ehcp üzerinde yazıyor birde ftp oluşturdum
500 OOPS: cannot change directory:/var/www/vhosts/benimsitem.com
Hata:   Kritik hata: Sunucuyla bağlantı kurulamıyor

hatası alıyorum yardım ederseniz sevinirim bunları ehcp üzerinden oluşturdum bu sorunlar cozulurse calısacak kunlanımı cok basit bir arayüz

mucit

mrb. ben ubuntu 14.04.03 kurdum ve mükemmel ehcp paneli kurdum. mükemmel yapmışlar. ben sadece domain'i aldığım firmanın domain yönetiminden ns yönlendirmesi yapıyorum yarım saat sonra ehcp panelden oluşturduğum domaine yönleniyor. Bunu nasılmı yapıyoruz. Önce ehcp panel kurulumu yaparken size domain adı soruyor. bir adet kendine ait domaini buraya başında www olmadan giriyorsun websitem.com gibi. sonra ip adresiniz 192.168.1.3 gibi görünüyor yazıyor istersen burayı enterlayıp daha sonra opsiondan düzenleyebilirsin ama buraya sabit ip'ni yazmalısın. kurulum bittiğinde ehcp admin sayfasına gir. opsion sekmesinden alt tarafta düzenle var tıkla üstteki alana modemden 80 portunu yönlendirdiğin 192.168.1.100 alttaki alana ise sabit ip'ni yazıyorsun okadar kaydet. sonra domain add sekmesinden ilk oluşturduğun domaini ilk olarak ekle. daha sonraki oluşturacağın domainlerin hepsi bu ilk oluşturduğun domainin ns'sini takip edecek. ehcp'de ilk oluşturduğun domaini domain satın almış olduğun firmanın yönetim panelinden ns düzenlemeye girip ns'leri ns1.domain.com ns2.domain.com olarak değiştir. daha sonra diğer domainlerinin hepsini bu ns'lere yönlendir hepsi bu. ben yaptım çalışıyor.

keremwashere

Alıntı yapılan: mucit - 01 Eylül 2015 - 22:07:14
mrb. ben ubuntu 14.04.03 kurdum ve mükemmel ehcp paneli kurdum. mükemmel yapmışlar. ben sadece domain'i aldığım firmanın domain yönetiminden ns yönlendirmesi yapıyorum yarım saat sonra ehcp panelden oluşturduğum domaine yönleniyor. Bunu nasılmı yapıyoruz. Önce ehcp panel kurulumu yaparken size domain adı soruyor. bir adet kendine ait domaini buraya başında www olmadan giriyorsun websitem.com gibi. sonra ip adresiniz 192.168.1.3 gibi görünüyor yazıyor istersen burayı enterlayıp daha sonra opsiondan düzenleyebilirsin ama buraya sabit ip'ni yazmalısın. kurulum bittiğinde ehcp admin sayfasına gir. opsion sekmesinden alt tarafta düzenle var tıkla üstteki alana modemden 80 portunu yönlendirdiğin 192.168.1.100 alttaki alana ise sabit ip'ni yazıyorsun okadar kaydet. sonra domain add sekmesinden ilk oluşturduğun domaini ilk olarak ekle. daha sonraki oluşturacağın domainlerin hepsi bu ilk oluşturduğun domainin ns'sini takip edecek. ehcp'de ilk oluşturduğun domaini domain satın almış olduğun firmanın yönetim panelinden ns düzenlemeye girip ns'leri ns1.domain.com ns2.domain.com olarak değiştir. daha sonra diğer domainlerinin hepsini bu ns'lere yönlendir hepsi bu. ben yaptım çalışıyor.

bende ubuntu turkce ve ehcp cok güzel fakat kurarken bende database şifresini istedi girdim kabul etmedi ignore diyip geçtim sonra domain adını girmedim şimdi
eprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/www/new/ehcp/config/adodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 365
bu hatayı alıyorum wordpress kurmaya çalısıyorum sorun var
Üzgünüm, wp-config.php dosyasına yazılamıyor. hata bu

mucit

config.php dosyasına 777 yazma izni ver. uçbirimi aç

sudo chmod 777 yaz ve 777 yazısının devamına yazma izni vereceğin dosyayı tutup 777 yazısının devamına sürükle bırak. sonra başındaki ve sonundaki ' işaretlerini sil entera bas şifreni gir yazma izni tamamdır ben bu şekilde yapıyorum.

keremwashere

Alıntı yapılan: mucit - 01 Eylül 2015 - 23:12:41
config.php dosyasına 777 yazma izni ver. uçbirimi aç

sudo chmod 777 yaz ve 777 yazısının devamına yazma izni vereceğin dosyayı tutup 777 yazısının devamına sürükle bırak. sonra başındaki ve sonundaki ' işaretlerini sil entera bas şifreni gir yazma izni tamamdır ben bu şekilde yapıyorum.
14.04.3 server bende dosya yok kod var sadece msdos gibi düşün görüntü yok sürükle yok kendim oluşturdum config çalıştı yinede manuel kod olarak yazma iznini açma nedir yazarsanız hem ben hemde birçok kişi yararlanır

heartsmagic

Sorunların üzerine tek tek gitmedikten sonra boğulursun. Madem hiç tecrüben yok, paneli hiç işin içine sokma. Madem biraz biraz öğrenmek istiyorsun, sunucuyu kur, diğer bileşenleri kendin kur. Ardından ne yapmak istiyorsan yavaş yavaş öğrenmeye bak.

Henüz dış IP, sabit IP kavramlarını dahi bilmiyorken kendine ait o kadar siteyi, yine hemen hiçbir bilgiyle kurmuş olduğun Linux sunucusu üzerinde kolay kolay yönetmezsin. Sadece site olsa neyse, eposta istiyorsun vs. istiyorsun. Kaldı ki, evde o kadar site barındırılmaz. İnternet imkânın nedir, kaldıracak mı? Enerji konusunu nasıl halledeceksin? gibi sorular seni bekliyor.

keremwashere

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Eylül 2015 - 00:45:27
Sorunların üzerine tek tek gitmedikten sonra boğulursun. Madem hiç tecrüben yok, paneli hiç işin içine sokma. Madem biraz biraz öğrenmek istiyorsun, sunucuyu kur, diğer bileşenleri kendin kur. Ardından ne yapmak istiyorsan yavaş yavaş öğrenmeye bak.

Henüz dış IP, sabit IP kavramlarını dahi bilmiyorken kendine ait o kadar siteyi, yine hemen hiçbir bilgiyle kurmuş olduğun Linux sunucusu üzerinde kolay kolay yönetmezsin. Sadece site olsa neyse, eposta istiyorsun vs. istiyorsun. Kaldı ki, evde o kadar site barındırılmaz. İnternet imkânın nedir, kaldıracak mı? Enerji konusunu nasıl halledeceksin? gibi sorular seni bekliyor.

ya çahil olarak gözükmezsem kimse yazmazki cevap o zaman  ;D ;D kurdum çalıştırdım enerji 1.6 kw açık kuru 12v 24 amper x2 daha önceden panel linux kunlanmadım evet ama windows 95 kadar kötü degil azda olsa öğrenmiş oldum birde panel olması sistemi kasmaz ki kıcı kırık laptop ulaşım denemesini dün tartım tahmini aynı anda 50  kişi 300 kb ile siteye index  lerse ortalama 1,4 veya 3,2  saniye benim kurdugum sitelerde önemsiz sadece ayda en fazla 50 kişinin baktıgı sitelerdir şimdi tam kavradıktan sonra elimde adetli xeon L5420 dolap var ileride metro eternet tarzı bir internet alıp firmam üzerinden sadece hosting paketi satmayı düşünüyorum bunun üzerine oynayacagımdan şimdilik kitapları sipariş ettim bölge olarak egitim şansım yok
birde türkçe kaynaklarda cahil kitle girişimde bulunması cok zor takılıp kalacaklardır burdaki yazılarda bir kaynak olmuş oldu

sorunun çözümü ise mysql deki ehcp tablosuna tam erişemiyorum diyo oda kurarken ilginçtir bende phpmyadmin şifresini kabul etmedi aynı anda phpmyadmin e de giriş saglayamadım üzerine yeniden kurunca düzeldi ilginçtir

bu sorunla karşılaşanlar yapması gereken ehcp i silmeden üzerine yeniden kurmak yeniden kurunca hata kalkmış oldu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Eylül 2015 - 17:06:53

Evet yine ben şimdiki problem ehcp de mail kurdum outlook a girdim nasılmı pop3:mail.alanadı.com smtp:mail.alanadı.com olarak girdim gonder al calısıyor dediysede gmail den yolladıgım denemeler gitmedi veya email yolladıgımda    550 This mail server requires authentication (1) when attempting to send via this SMTP (submission) port.

hatası aldım

daha önce hiç gonder al yapmıyordu değişiklik yaptım şu şekilde 587 portu açık modemde 25 den 587 değişimini yaptım
webmail config.php de imapport:143 smtp port:587

webmail den yani squirrel mail şöyle bir hata aldım

ERROR:
Message not sent. Server replied:
Temporary authentication failure
454 4.7.1

yardımalrınızı beklemekteyim

heartsmagic

Mesele cahil olarak görünmek değil, benim anlatmaya çalıştığım şey düne kadar başka şekilde hallediyorken bugün her şeyi Linux üzerinde halletmeye çalışıp, bir de bunu panelle yapmaya çalışmak. Paneller sistemi yorar demiyorum, kendilerine göre iş yaparlar. Örneğin kurduğun eposta sunucusu nedir? Kayıtlarını nerede saklıyor?

keremwashere

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Eylül 2015 - 14:10:31
Mesele cahil olarak görünmek değil, benim anlatmaya çalıştığım şey düne kadar başka şekilde hallediyorken bugün her şeyi Linux üzerinde halletmeye çalışıp, bir de bunu panelle yapmaya çalışmak. Paneller sistemi yorar demiyorum, kendilerine göre iş yaparlar. Örneğin kurduğun eposta sunucusu nedir? Kayıtlarını nerede saklıyor?

ehcp  ile gelen postfix kendi  kurdu
bir25ile 587 portlarını değiştirdim o kadar

heartsmagic

/var/log/mail.log içinde son kayıtlar ne diyor?

keremwashere

heartsmagic

Ekran görüntüsü olarak değilde doğrudan kopyala yapıştır yapma imkânın yok mu?
Bir eposta gönderip hata al, arından bu çıktıyı gönder lütfen. Şu an bir kayıt görünmüyor gibi.

ehcpdeveloper

Deprecated: mysql_connect()

Bu hatanın sebebi, eski ehcp kullanıyor olmanız. ehcp.net/ehcp_yeni.tgz kurarsanız bu sorun kalmaması lazım.

Bir de, alikemal0162 bana özel mesaj göndermiş, vhost ile ilgili soru sormuş,
buranın özel mesajlar arayüzünde "cevapla" diye birşey birtürlü bulamadım, burdan cevaplayayım:

Elbette ehcp vhost v.b. birçok tanımı otomatikleştiriyor. sadece domain adını vererek domain/hosting kurabiliyorsunuz. ayrıca vhost ya da dns ayarına gerek yok.