Liveusb'de Intel ekran kartı video performansı kötü

Başlatan Paqe, 08 Kasım 2015 - 20:02:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Paqe

Merhaba. 3 yıl ara verdikten sonra tekrar dual boot olarak ubuntu'yu kurmak istiyorum. Şu anda kullandığım bilgisayar Dell 7537, çift ekran kartlı. İntel HD Graphics 4400 ve Nvidia Geforce Gt750m. Sanırım sadece intel işimi görür, yani oyun falan oynamayacağım için nvidia'ya ubuntu altında ihtiyacım yok. Çeşitli ubuntu ve archlinux tabanlı dağıtımları liveusb olarak denedim. Fakat youtube 1080p videolar ve yine sabit sürücümdeki 1080p videoları oynatırken performans çok kötü. Videolarım hareketli sahnelerde siyah çizgiler çıkıyor, sanırım fps'ye yetişemiyor. Ubuntu 15.10 live usb'de youtube videolarında 360p'den yukarı seçenek yok. Sabit sürücüme ubuntu'yu kurup güncellemeleri yaptıktan sonra bu sorun ortadan kalkacak mı yoksa optimus kurulumunda olduğu gibi bazı karışık işlemleri yapmak zorunda mıyım diye sormak istiyorum. İsteğim sadece youtube videolarını ve sabit diskimdeki Hd videoları sorunsuz göstermesi. Şu hali ile gerçekten çok kötü performans. Windows'u da bozmak istemediğimden yükleme öncesi sormak istedim, teşekkür ederim şimdiden.

neynefes

Live USB kullanımınızı kıstas almayın. Temiz kurulum yapmadan da sorun yaşarsınız şu donanımla diyemem ama sadece Intel kullanılacaksa sorun çıkacağını zannetmiyorum.

YouTube videolarının kalitesi işletim sistemi ile alakalı değildir.

Paqe

@neyfenes, elbette işletim sistemi ile alakalı değil. Windows'da 1080p olarak sorunsuz izlediğim bir videoyu kıstas alıyorum. Her videoda 1080p desteği olmadığının farkındayım. Sorumu şöyle değiştireyim, olayı zorlaştırmayayım yani.

Liveusb olarak denediğim ubuntu ve ubuntu tabanlı dağıtımlarda (elementary os freya 0.3.1 , linux mint 17.2, ubuntu 15.10) videolarda performans alamıyorum. Sabit diske kurulum yapınca bu değişecek mi yani liveusb de performans alamamak normal mi?

neynefes

Kesin birşey soyleyememekle birlikte yüksek ihtimalle sıkıntı olmayacaktır. Sonuçta donanımın tamamına tam anlamıyla hukmedemiyor canlı olarak açıldığında.

heartsmagic

Benzer bir yapıya sahip makinem var, Intel+Nvidia yani. Şu an Nvidia sürücüleri falan kurulu değil, videolarda falan bir sıkıntı yaşamıyorum. Buna 1080p videolar da dahil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.