MySQL ile Tablo Oluşturma

Başlatan ankyra, 09 Kasım 2015 - 14:26:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ankyra

Arkadaşlar python ile bir proje yapmaktayım. MySQL'den bir tablo oluşturmam gerekiyor. Tablo'nun nasıl oluşturulacağına dair bilgiyi bana ilgili mevki yolladı. :)

Fakat bir kaç satırından hiçbir şey anlamadım. Mesela:

...
...
...
firma_telefon2 CHAR(20),
firma_adres CHAR(200),
...
...
musteri SMALLINT(BOOLEAN),
tedarikci SMALLINT(BOOLEAN),
record_time DATETIME(NOW)

şeklinde gidiyor tablo. Bu tabloda gördüğünüz son 3 satırdan bir şey anlamadım. MySQL'e böyle bir komut verince hata veriyor. smallint(boolean) ve datetime(now) gibi  değerler yerine ne yazmak gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Kasım 2015 - 15:04:38

Son satırı şu şekilde hallettim:

record_time TIMESTAMP DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP

Fakat üstündeki iki satır hakkında hiçbir bilgim yok.

matrax_41

BOOLEAN, mantıksal değerlere (1 ve 0 ) karşılık gelir genel olarak. smallint(boolean) yerine direkt boolean olarak kullanabilirsin. datetime da YYYY-MM-DD HH:MM:SS şeklinde yıl ve saat olarak zaman verir. Fakat içindeki now'a gerek var mı bilmiyorum.

natgho

datetime now demek, o an kaydın tarihini tutması demek, pythondaki variables'ları bilmiyorum ama smallint vs. direk int olarak tutuluyor mesela javada.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.