Terminal "c" tuşunu algılamıyor

Başlatan Naggy, 29 Ekim 2015 - 23:28:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Naggy

Ubuntu 14.04 LTS kullanıyorum, klavyem sorunsuz fakat Terminal c tuşunu algılamıyor. C yazmak zorunda olduğum zaman caps lock u açıp  shift+c yaparak c yazıyorum veya bi yerden kopyala yapıştır yapıyorum. Sabah xTerm isimli terminale girdiğimde orda c tuşunun çalıştığını farkettim. Kısacası bunu nasıl çözebilirim
NAG FOR LIFE

heartsmagic

Kısacası büyük c yazabiliyor ama küçük c mi yazamıyorsun? Masaüstü ortamı ya da daha doğrusu bu sorunu yaşadığın öykünücü nedir? Eğer Ubuntu kullanıyorsan Gnome Terminal'dir, ancak emin olmak için soruyorum.
Bir de, ctrl+alt+f1 yapıp uçbirime düş, kullanıcı adın ve parolanla (yazarken görünmez) giriş yap. Bak bakalım aynı sorun orada da mevcut mu? Eğer xterm ile sorun yaşamadıysan orada da sorun yaşamaman gerekir muhtemelen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Naggy

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Ekim 2015 - 11:36:27
Bir de, ctrl+alt+f1 yapıp uçbirime düş, kullanıcı adın ve parolanla (yazarken görünmez) giriş yap. Bak bakalım aynı sorun orada da mevcut mu? Eğer xterm ile sorun yaşamadıysan orada da sorun yaşamaman gerekir muhtemelen.

Anlamadım hocam

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ekim 2015 - 12:40:37

Masaüstümü değiştirmedim, standart ubuntu 14.04 masaüstü ve sanırım gnome terminal
NAG FOR LIFE

heartsmagic

ctrl+alt+f1 yap ardından kullanıcınla tarif ettiğim şekilde giriş yap. Sonra tuşu denersin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.