[Çözüldü] Android telefon

Başlatan hsn, 17 Kasım 2015 - 00:51:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hsn

Arkadaşlar, turksel t10 telefonum var.Açılmıyor.Bilgisayara bağlıyorum gözükmüyor.Forumda epeyce aradım.Benzer bir durum göremedim.

ata1

brick diye google babaya sor.

plazma

Malesef sizin sorununuz forumumuz ile alakalı değil.

neynefes

@hsn, telefon eski. Yazılım desteği de bulunmuyor. Neden açılmadığı konusunda kesin birşey soyleyemeyecegim.

ata1

Telefonunuzu kapatınız.pili çıkarıp takınız
Arama + Sesi Yükselt tuşlarına basılı tutarken Açma (Power) tuşuna basılı tutun.
Android System Recovery başlığı altında seçenekler çıkacaktır. Tuşları bırakın.
Açılan ekranda Sesi Azalt tuşu yardımı ile Wipe Data/Factory Reset'i seçip Açma (Power) tuşuna basınız.
Yes'i seçip Açma (Power) tuşuna basınız.
Açılan ekranda Reboot System Now'ı seçip Açma (Power) tuşuna basınız.
Turkcell T10 Format Atma işleminiz gerçekleştirilmiştir. Telefonunuz fabrika ayarlarına sıfırlanmış olacaktır.

belki format işe yarar olmaz ise odin ile yazılım yüklemelisin nasıl yapılacağı ise google de var ayrıtıları bulabilirsin

EDİT : batarya sağlam ve açılmıyor ise  Turkcell T10 (Huawei U8110) rom diye ararsanız .daha kolay bulursunuz yada cihazın pilin altında modeli yazar

plazma

Şarj alıyor mu, almıyorsa şarj soketi bozuk olabilir eğer şarj alıyor bataryayı ölçtürün, bir olasılıkta on/off switch fiziksel olarak genel arızaları bunlar bu modelin, yazılımsal olarak ta eral ın dediği gibi fabrikasyon sıfırlama yapabilirsiniz cihaz ilk aldığınız hale gelecektir ve içindeki herşey tamamı ile silinecektir!

ata1

@plazma  telefonu ubuntu da direk görüyor mu ?  yoksa bir kurulum gerekiyor muydu pc de görmüyor demiş de arkadaş
şuna istinaden soruyorum dediğin gibi şarj yeri bozuk olsa pc ye usb ile bağlandığında sarj ederdi diye düşündüm

neynefes

Normalde görüyordu ya da mtp gibi bir paket mi kurduruyorduk tam hatırlayamadım.

plazma

Android sürümü eski cihaz elimde olmadığı için net bir şey söyleyemiyorum. Görebilirde görmeyebilirde direkt ama cihazda çalışmama sorunu var, normal çalışıyor olsa görmese ona göre bir yol çizilebilir. Mtpfs kurulabilir örneğin

ata1

hayır şarj yerinde sorun olsa usb ile bağlandığında en azından şarj ederdi sisteme bağlanmasa da diye düşündüm

plazma

Micro a/b soket kullanıyor 5 pin sokette kopukluk varsa yada hangi bacakların koptuğuna göre değişir şarj edebilir ama data aktarımı yapmaz veya tam tersi gibi ama görmeden tabi farazi konuşuyorum şuan:) teorik komple.

ata1

ben de bataryada ölü olsa kesinlikle sisteme bağlandığın da pil işareti üzerinde çarpı olan bir simge çıkar diye düşünüyorum . nede olsa eski mesleğim .
ayrıca hem usb hem de şarj yeri arızası çok nadir denk gelir sanırım fazla oynamaktan brick  olmuş şayet pil ölmüş değil  ise

plazma

cihaz akım çekiyormu diye bakılır ozaman belli olur zaten, o cihaz şarj yeri ve data soketi aynı yerde o yüzden dedim soket arızası varsa diye, brick olması içinde cihaza yanlış yazılım atılması lazım yada diğer işlemlerde hata vermesi gerek, jtag ile çözülür gerçi eski model olduğu için

ata1

Alıntı yapılan: plazma - 17 Kasım 2015 - 03:10:53
cihaz akım çekiyormu diye bakılır ozaman belli olur zaten, o cihaz şarj yeri ve data soketi aynı yerde o yüzden dedim soket arızası varsa diye, brick olması içinde cihaza yanlış yazılım atılması lazım yada diğer işlemlerde hata vermesi gerek, jtag ile çözülür gerçi eski model olduğu için

yükseltme yapılırken de olabilir . bunun için bir çok neden bulunabiliyor .ayrıca bunlarında sınıfları var.
Telefonunuz durduk yere brick olmaz brick'in olmasının sebebi custom rom yüklemektir yani yanlış custom rom yükleme girişimidir. Custom rom yüklerken yanlış yüklerseniz , verilen talimatları doğru bi şekilde uygulamassanız bu sorun ile karşılaşırsınız. Brick telefonu kurtarmak için tek bir yol vardır buda odin programı ile stock romu yüklemektir.

Bunlar Permanent brick.( Kalıcı Tuğla)
Belirtileri
1.model: ekran aydınlanmaz, titreşim gelmez, sarj ışığı bile yanmaz. Kısacası mefta :D
2.model: Ekran aydınlanır, telefon beyaz android yazısında öylece durur fakat titremez ve boot ekranına geçemez.
Kısacası telefon sizlere ömür.
Nedenleri?
-Radio.img düzgün yüklenmemesi sonucunda başlatılamaması.
-Bozuk hboot.img yüklemesi sonucu oluşabilir

Semi-Brick(Yarı Tuğla)
Diğer guruba göre şanslı bir gruptur ve dönüşü mümkün olabilir.
1.grup: Belirtileri
Radio başlar, hboot başlar fakat hboot hatalı yüklendiği için öylece kalır telefon

Unnoticeable Brick (Farkedilmez-Light Brick)
En şanslı gruptur. Normale dönüş en kolay ve zahmetsiz olanıdır.
Belirtileri-Nedenleri
Herşey normaldir fakat recovery menüye girmek istediğinizde hboot moduna geri döner.
Buna kötü(bozuk) recovery.img flashlamak neden olur.

hsn

Arkadaşlar, hepinize ayr ayrı teşekkürler.Özellikle Eral arkadaşın çabalarına.Sonunda telefoncuya gittim.Yeni yazılım yüklenmesi gerektiğini söyledi.Ben yazılımı buldum ama telefonu açamadığım için yükleyemedim.Telefoncu yeni yazılım yükledi ve sorunu çözdü.Şimdi bunu çözüldü diye mi  etiketliyeyim.Hepinize yeniden teşekkürler.Çok sağolun.

ata1

yazılımı kendinde atardın ama sonuçta bir şekilde sonuca ulaşmışsın  ;D başlık konusunda yönetici arkadaşlar gereğini yapar sanırım

plazma

Sorununuz çözüldü ise çözüldü ile etiketlerseniz kapatabiliriz.

Reverser

Bu seferlik çözüldü etiketini ben koyuyorum. Çözüldü etiketi için [1] cozuldukonusu

XFCE ROCKS !