Diske, disk boyutundan büyük dosya atma

Başlatan napster, 03 Kasım 2015 - 21:32:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

napster

Sorum şu:
Konsol dan, GUI olmadan, Linux üzerinde bir SSH ekranından login oldum. PC'de sadece tek hard disk var. Bu diskin fiziksel boyutu 10G. Dizindeki dosyaları listelediğimde 100G'lik bir dosya görüyorum.

Bu nasıl olabilir ? İnternet de araştırdım ama bir sonuca varamadım. Mümkün mü ? Mümkünse eğer nasıl oluyor ?? Cevaplayanlara teşekkürler şimdiden.

heartsmagic

Mümkün değil. Nasıl bir sisteme bağlanıyorsun, sunucu mu kendisi?

sudo fdisk -l
mount
df -h

çıktılarını buraya aktar lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

napster

Sorumun yanıtını yabancı siteleri arastira araştıra buldum fallocate komutu ile yapılabiliyormuş.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Kasım 2015 - 13:19:37

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Öncelikle geri bildirim için teşekkürler. Doğrudan "Mümkün değil" dememem gerekiyormuş demek ki. Gerçi konunun özünde esasında doğrudur bu yaklaşım, fiziksel boyutu geçecek dosya olamaz. fallocate ile "önceden alanı ayrılmış" yani "preallocated" dosyalar oluşturuluyor. fallocate ara ara kullandığım bir araç zaten. Fakat, onunla dahi normal bölüm veya disk boyutundan daha büyük dosyalar oluşturabileceğimizi bilmiyordum. Makul bir açıklamasını yapan kaynak bulduysan görmek isterim.

Çözülen konularımız içinse şöyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.