Oyun hata vermeden kapanıyor.

Başlatan MuhbirKedi, 20 Ekim 2015 - 21:10:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MuhbirKedi

Chrome düzeldi ama Optirunsız çalıştırmıştım. Ayrıca bu sefer arkadaşla gmail hangoutsdan görüntülü arama yapınca tam açılacak derken pat diye kapanıyor. Sekmeleri kapatın bellek yetersiz gibi şeyler diyor.
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

heartsmagic

Başka bir başlığın konusu olsun o :) 
Bu konudaki oyun ne durumda?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MuhbirKedi

En son yanıtınızda siz burada Chrome'dan bahsetmiştiniz ama :D Oyunda grafik ayarlarını değiştiriyorum mesela çözünürlüğü fullhd den hd ye indiriyorum ama fps sabit. 50 oluyor. Ayrıca oyun donuyor masaüstüne dönemiyorum hemen ctrl alt f1 çekip sudo lightdm restart dedim simsiyah oldu ekran :D sonra ekranı görmeden tekrardan uç birime girip sudo reboot yaptım düzeldi. O lighdm komutu ne için? Ha birde unutmadan söyliyeyim nvidia x settings ayarlarından yüksek performansa doğru kaydırdım ayarları yüksek kalitedeydi daha iyi olur diye yüksek performansa getirdim ama oyunu yüksek kalite oynuyorum çakışır mı ? :D Birde o yaptığım ayar kalıcı olarak işlenmiş midir?
Önemli olan para değil, para ile ne yaptığındır, en iyi zenginlik ise gönül zenginliğidir. ;)

plazma

Steamdenmi oynuyorsunuz? Öyle ise googledan steam fixed fps diye arattırın onun neden öyle olduğunu anlatan baya bir sonuç var. Ekran kartı kurulumundan kalmış herhalde aklınızda görüntü yöneticisi diyebiliriz wikide daha detaylı bilgi mevcut

https://wiki.ubuntu.com/LightDM

heartsmagic

Ayrıca Steam'i veya oyunu optirun ile mi açıyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MuhbirKedi

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Kasım 2015 - 23:40:40
Ayrıca Steam'i veya oyunu optirun ile mi açıyorsun?
Steam'e optirun komutu ekleyemedim ama oyuna sağ tıklayıp özelliklerden komut kısmına gelip başına optirun yazdım.

plazma

Komut kısmına şunu yazarak çalıştır ozaman oyun özelliklerinden

optirun %comand%

Bazı oyunlarda primusrun bazılarında optirun daha iyi performans vermiş

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=6316-GJKC-7437&l=turkish

http://unix.stackexchange.com/questions/133921/is-it-possible-to-run-steam-games-using-optirun

MuhbirKedi

@plazma optirun steam steam://rungameid/224260 Yaptım ama? steam için nasıl ekliyeceğim? Sonuçta Sağ tık özellik tıklayıp komut giremiyoruz.

plazma

Steam i optirun ile çalıştırmayın. Steam i normal çalıştırıp oyun listesinden çalıştıralıcak oyuna sağ tıklayarak özelliklerden komut kısmından yukarıdaki komutu ekleyin

MuhbirKedi

Alıntı yapılan: plazma - 04 Kasım 2015 - 00:20:41
Steam i optirun ile çalıştırmayın. Steam i normal çalıştırıp oyun listesinden çalıştıralıcak oyuna sağ tıklayarak özelliklerden komut kısmından yukarıdaki komutu ekleyin
Tamam zaten öyle yaptım teşekkürler. Sizin dediğinizi yanlış anladım galiba. Biraz deneyim eğer başka sorunlar çıkmazsa konuyu kilitleriz.