Windows 8.1 ve Lubuntu 14.04 64 bit Dual Boot Grub ekranı gelmeme sorunu

Başlatan lacin, 28 Ekim 2015 - 16:15:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

@lacin, yeniden kurmak sıkıntı olmayacaksa yeniden kuruluma git. Grub kurulum aşamasında eğer sen değiştirmezsen zaten kendisini diskin başına kurar. Sen bir bölüme kurmuşsun gibi görünüyor kendisini. Gerçi o aşama bölümleme ekranında "Başka bir şey" dediğinde ortaya çıkar. Sen de bu şekilde tekrar kurulum yapacaksın zira bölümlerin hazır. Yeniden kuruluma git, disk bölümleme esnasında "Başka bir şey" de ve bölümleri ayarla. Örneğin kök bölüm olarak sda5'i gösterebilirsin rahatlıkla zira zaten orada Lubuntu var. Tam o esnada sana Grub kurulum yerini soracaktır:

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulumda_elle_disk_b%C3%B6l%C3%BCmlendirme

Yukarıdaki maddeye bakarsan ikinci görselde bunu görebilirsin. Alt satırda sda olması lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

lacin

Alıntı yapılan: w01ky - 29 Ekim 2015 - 22:06:30
Arkadaşım lubuntuyu yeniden kurmak önemli değil demişsin..konuyu okudum başım döndü.Sen yeniden lubuntuyu kur.kurarken sana soruyor"lubuntuyu sil ve yeniden yükle de"sorunun hallolsun.hdd yi çok parçalamışsın 1 keresinde 3 parçaya böldüğüm bir hdd bir sürü sıkıntı çıkarttı"desteklemiyordu herhalde."..<Birde tavsiye olarak hdd nin markası western yada seagate se orjınal fabrıkasyon backdoor yazılımla geldıği söylenmekte.""SSD lere bakmanızı öneririm..128GB saniyede 500mb okuma yazma+150tl ye alınabilir"">

Lubuntu'yu sil ve yeniden yükle tavsiyeni uyguladım. Lubuntuyla beraber Windows'u da sildi.Şuan Windows'taki verilerimi kaybettim teşekkürler! Boot Repair çıktısını inceleyebilirsin.

http://paste.ubuntu.com/13010508/

@heartsmagic
Onu zaten denedim.Sonuç alamadım.

Yardımlarınız için teşekkürler. Daha fazla vakit kaybedemeyeceğim. Windows'a dönüyorum.

ata1

madem her şeyi sildiniz o zaman her ikisini de yeniden kurun önce windowsu sonrada lınuxu hemen pes etmeyin bence .arkadaş biraz faydadan çok zarar vermiş