[Çözüldü] Grub Sırası Değiştime

Başlatan JackSparrow, 29 Ekim 2015 - 21:25:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

JackSparrow

Merhaba arkadaşlar... Ubuntuda yeniyim. Önceden ubuntuda startup manager diye bi program varmış ordan grubda 10 saniye bekledikten sonra hangi işletim sisteminin açılacağını belirleyebiliyormuşuz.Fakat ben Ubuntu 14.04 kullanıyorum ve böyle bir program yok. İstediğim:
Grub menusunde 10 saniye bekledikten sonra Ubuntu değil Windowsun açılması.

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkurler.

tlg

Grub Customizer ile halledebilirsiniz.
sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizer

JackSparrow

Çok teşekkurler deneyeceğim.Birde bir sorum daha olacaktı. Ubuntuyu kurduktan sonra Ü tuşu ve alt tire çalışmadı bunu nasıl çözebilirim çok acil!!
Not: Windowsta da çalışmıyor.

w01ky

JackSparrow

Gerçekten başka klavye ile alakası yok eminim :)

w01ky

klavye ingilizcedir belki iki taraftada.tr ayarla.olmazsa başka klavye denemelisin

ata1

JackSparrow

İnceledim aslında turkçe fakat alt tire falan çalışmıyor. Ve bu windowsada işledi..! ç-ö-ş-i falan çalışıyor.

w01ky

hacı senin klavye bozulmuş.

ata1

bazen türkçeyi kaldırıp yeniden eklemek faydalı oluyor denemişmiydin verdiğim linkteki Klavyeyi Türkçe klavyeye çevirmek kısmını deneyin

JackSparrow

ata1

JackSparrow

Grubu hallettim ama klavye olmadı ya!

ata1

çıktısına bakalım ve ayrıca dil eklerken Q klavye yada F  seçimi yapıyorsanız sadece türkçe seçeneği varsa onu deneyelim
locale

JackSparrow

LANG=tr_TR.UTF-8
LANGUAGE=tr
LC_CTYPE="tr_TR.UTF-8"
LC_NUMERIC="tr_TR.UTF-8"
LC_TIME="tr_TR.UTF-8"
LC_COLLATE="tr_TR.UTF-8"
LC_MONETARY="tr_TR.UTF-8"
LC_MESSAGES="tr_TR.UTF-8"
LC_PAPER="tr_TR.UTF-8"
LC_NAME="tr_TR.UTF-8"
LC_ADDRESS="tr_TR.UTF-8"
LC_TELEPHONE="tr_TR.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="tr_TR.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="tr_TR.UTF-8"
LC_ALL=

ata1

çıktı normal gözüküyorr sorun yok  . peki şöyle yapalım türkçeyi kaldır ingilizce olarak sitemi işaretle ardından oturumu kapatıp aç ve türkçeyi ekle

JackSparrow

denedim olmadı ben karar verdim bunun çözm yok   ubuntuyu kaldıracağım çözulmezse format atacağım. olmazasa yeni klavye alırım.Baştan hiç  uğraşma yeni klavye al diyebilirsiniz fakat bu sorun ubuntuyu yukler yuklemez olduğu ıcın ubuntuyu sileceğim.

ata1

sorun çözümlenir büyük olasılıkla bu şekilde yaklaşım sabırsızlık pek iyi değildir .linux sabır ve heves ister . sorunun mutlaka çözüm vardır .tabi klavye sorunlu değilse .
bu konudan eminseniz konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar size yardım edecektir  sabırlı olmalı bence

JackSparrow

işte diyorum klavye sorunlu eski olduğu için ubuntuyla uyum sağlayamadı o  yzden kaldırıyorum herşey için teşekkrler

ata1

yani daha öncede tuşlarınız çalışmıyor muydu ? ayrıca (klayve 105 tuşlu uluslararası PC / Türkçe Q şeklinde olmalı)
cihaz marka modeli ve harici klavyemidir kullandığınız eğer öyle ise onun da marka modelini yazın

JackSparrow

ata1

neynefes

Alıntı yapılan: JackSparrow - 29 Ekim 2015 - 23:49:32
sildim düzeldi :)
Alıntı yapılan: eral - 29 Ekim 2015 - 23:51:31
neyi sildiniz anlamadım

?

@JackSparrow, lütfen bir başlıkta tek sorun konuşulsun ki düzeni sağlayabilelim. Grub düzeldiyse eğer Çözüldü etiketini de koyarsanız başlığa memnun oluruz.