Ubuntu 14.04.3'ten 15.10'a yükseltme sorunu

Başlatan aknvlc, 26 Ekim 2015 - 03:34:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aknvlc

Merhabalar arkadaşlar, başlıkta bahsettiğim gibi işletim sistemi sürümümü güncellemek istiyorum fakat çeşitli hatalar alıyorum bunları sizinle paylaşmak istiyorum.

Çeşitli forumlarda: sudo update-manager -d
kodunu terminale yazmam gerektiğini ve bu sayede gerekli indirmelerin bulunabileceği söyleniyordu.

Ve dedikleri gibi çeşitli güncelleştirmeler geliyor fakat güncelle dediğim zaman ise:
Kimlik denetimi başarısız oldu
Yükseltme için kimlik doğrulama başarısız oldu. Ağda veya sunucuda bir sorun olabilir.

şeklinde bir hata alıyorum. Sistemimi 15.10'a bu hatayı çözerek nasıl yükseltebilirim yardımcı olabilir misiniz?

heartsmagic

14.04'ten istediğin sürüme doğrudan geçiş olmaz, LTS sürümden çok ilerideki bir ara sürüme sıçramak istiyorsun sen. Kaldı ki yapılabilse bile çok sağlıklı olmayacaktır. Senin durumunda önce 14.10,15.04 ve ardından 15.10'a geçmek gerekiyor ki hiç tavsiye etmem. Boş yere zaman ve veri kaybı. LTS sürüm dediğimiz şey uzun süreli desteğe sahiptir, 2017 yılına kadar kullanabileceksin kısacası elindeki sistemi. Yok, illa güncel olan ara sürümü istiyorum diyorsan bence yedekle verilerini temiz bir kurulum yap.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aknvlc

hocam basamaklı kurulum yapacağım zaten direk değil amacım, şuan sorunum güncelleyicide, güncellemeleri kontrol et dediğimde her zaman bu sorun çıkıyor, sürüm yükseltme bir yana güncellemede sorun çıkıyor ana problem bu

heartsmagic

Tekrar ediyorum, temiz kurulum yap. Var mı özel bir sebebi yapmak istememenin? Çok daha fazla uğraşacaksın emin ol, ne gerek var kocaman iki üç sürüm atlamaya? GB'larca veri, bir sürü zaman demek. Ayrıca, her şeyin temiz gideceğinin garantisi de yok. Yok, illa ısrarcıyım diyorsan şu çıktıyı aktar lütfen önce:

cat /etc/update-manager/release-upgrades

aknvlc

benim amacım 14ten yükseltmek hocam denemek istiyorum sıfırdan 14.04 kurulumu yapıp tekrar deneyeceğim  freedos şuan cihaz aynı sorunla karşılaşırsam aktarırım tekrar Teşekkürler

heartsmagic

Neden amacın illa 14.04'ten yükseltmek? İstediğim çıktıda sürüm bilgisinin (Prompt=lts)  "normal" olarak değiştirilmesi gerekiyor:
sudo sed -i 's/Prompt=lts/Prompt=normal/' /etc/update-manager/release-upgrades

Ardından:
do-release-upgrade

Tekrar tekrar önermediğimi belirteyim.

aknvlc

hocam bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, elimde boşta birsürü cihaz var, kimisinde hackintosh vb sistemleri deniyorum kimisinde ise linux türevleri... inat ettim bunu yükselteceğim yani amaç 15 olması değil 15 kurmak basit yükseltmeyi merak ediyorum eksikleri neler kendimi geliştirmek istiyorum, pes etmek yerine boş da olsa bi inat uğruna bişeler yapmak istiyorum  olay bu yani :) stabil kullandığım 14 ve 15 sürümlü 2 cihazım var, diğer cihazlarda da hobi gibi uğraşıyorum öyle olayım bu :)

heartsmagic