Gnome Font Tipi Değişti

Başlatan blackwidow, 22 Ekim 2015 - 17:33:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackwidow

Merhaba arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın

KDE Masaüstünü yüklemiştim ubuntu 14.04 laptopuma ve sonra başarıyla kaldırma işlemi yaptım ancak Chromium Sublime Text gibi tüm programlardaki font tipi

tam olarak bilmediğim çok ince bir yazı tipine dönüştü . Yani önceden daha kalın ve siyahtı default yazı tipim ancak şuan ince bir yazı tipi var ve halledemedim

Arkadaşlar Gnome üst panelinde yazı tipi Eski haline geldi ancak programlardaki yazı tipi halen ince fontu koruyor .

Bilginiz var ise yardımcı olursanız çok sevinirim

ata1

heartsmagic

Vardı böyle bir konu forumda, sorunu çözebildik mi çözemedik mi hatırlayamıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

blackwidow

olmadı maalesef , bir süre bu fontla devam edicem sanırım

ata1

mhmtkrktr

Sorunun masaüstü ortamıyla yada font stili ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Kde ortamını kaldırırken bağımlılık olarak /etc/fonts/ dizininde değişiklik yapmış veya bir dosyanın kaldırılmasına sebep olmuş olabilir belki. Font.config dosyasını yenilemesi için gerekli paketi tekrar kurmayı veya alternatif olarak infinality paketini deneyebilirsin.

if

@blackwidow, her programda mı sorun var yoksa belli başlı programlarda mı?

blackwidow

chromium , sublimetext gibi programlarda ince font hakim

mhmtkrktr

Alıntı Yapchromium , sublimetext gibi programlarda ince font hakim

Gtk-2 temasının içerisine öntanımlı font sitilini ilave edersen , bu sorun olmaz.

Resim: http://i.hizliresim.com/3Pp29p.png

blackwidow

if

@blackwidow,

ls -a ~/ | grep -E "gtk|kde"

mhmtkrktr

Alıntı Yapnasıl olacak hocam

style "fontayar" {
    font_name = "Helvetica Serif bold 14"
}
widget_class "*" style "fontayar"

Helvetica = Kendi fontunun adını yazarsın.

Aslında tam bir uyum için sistem içerisin de bu ve benzeri şekilde düzenlenmesi gereken 10 kadar yer var. Ancak senin sorunun cevabı bu. Bu şekilde ayarlamanın olumsuz yönü, artık font ayarlarını yaptığın bölümden gtk2 de bu bölümü kullanan yazılımlar için ayarlama yapamazsın. Font olarak ne seçersen seç, buraya tanımladığın kullanılacaktır.

Not: Konunun, başlığı açan arkadaşımızın sorunu ile ilgisi yoktur. Başlıkda ki sorunun çözümü, büyük olasılıkla farklı olacaktır.