ubuntu 15.10 yüksletmesi yaparken sorun!

Başlatan ybalcin, 25 Ekim 2015 - 03:10:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ybalcin

Arkadaşlar merhaba..Dun gece ubuntu 15.04 ten 15.10 a yukseltirken yazılım guncellestirici hata verdi.Uçbirimden yükseltmeyi denediğimde ise '' libgl1-mesa-dri paketinin tekrar kurulması gerekli, ancak gereken arşiv dosyası bulunamıyor. '' hatası alıyorum.İnternette de bisey bulamadım.Yardım ederseniz sevinirim,teşekkürler.

decent

http://packages.ubuntu.com/tr/trusty/libgl1-mesa-dri

Bağlantısından  gerekli paketi ve bağımlılıklarını indirip yüklemeyi deneyebilirsin.

if

@ybalcin, lspci | grep "Video|Display|3D"
dpkg -l | grep -v ^ii

çıktılarına bakabilir miyim?

ybalcin

@if  lspci | grep "Video|Display|3D"  komutu hiçbir çıktı vermedi..
dpkg -l | grep -v ^ii  komutu ise   İstenen=bilinmeyen(U)/kur(I)/kaldır(R)/temizle(P)/tut(H)
| Durum=kurulu-değil(N)/kurulu(I)/yapılandırma-dosyası(C)/açılmış(U)
|/yarı-yapılandırılmış(F)/yarı-kurulu(H)/tetikleyici-bekliyor(W)
|/tetikleyici-askıda(T)/ Hata?=(yok)/tekrar-kur(R) (Durum,Hata: büyük-harf=kötü)
||/ Ad                                            Sürüm                                                 Mimari       Açıklama
+++-=============================================-=====================================================-============-===============================================================================
rc  libcuda1-304                                  304.128-0ubuntu0.1                                    amd64        NVIDIA CUDA runtime library
iU  libegl1-mesa:amd64                            11.0.2+git20151008+11.0.b1230e3e-0ubuntu0ricotz~vivid amd64        free implementation of the EGL API -- runtime
iU  libgbm1:amd64                                 11.0.2+git20151008+11.0.b1230e3e-0ubuntu0ricotz~vivid amd64        generic buffer management API -- runtime
iUR libgl1-mesa-dri:amd64                         11.0.2+git20151008+11.0.b1230e3e-0ubuntu0ricotz~vivid amd64        free implementation of the OpenGL API -- DRI modules
iU  libgl1-mesa-glx:amd64                         11.0.2+git20151008+11.0.b1230e3e-0ubuntu0ricotz~vivid amd64        free implementation of the OpenGL API -- GLX runtime
iU  libwayland-egl1-mesa:amd64                    11.0.2+git20151008+11.0.b1230e3e-0ubuntu0ricotz~vivid amd64        implementation of the Wayland EGL platform -- runtime
iU  libwxgtk2.8-0:amd64                           2.8.12.1+dfsg2-2ubuntu1                               amd64        wxWidgets Cross-platform C++ GUI toolkit (GTK+ runtime)
rc  nvidia-304                                    304.128-0ubuntu0.1                                    amd64        NVIDIA legacy binary driver - version 304.128
rc  nvidia-opencl-icd-304                         304.128-0ubuntu0.1                                    amd64        NVIDIA OpenCL ICD
  şeklinde çıktı verdi.Yanıtlarınız için teşekkürler... @decent maalesef orda paketi göremedim :-\ yanıtın için teşekkürler

if

@ybalcin, komutu yanlış vermişim.
lspci | grep -E "VGA|Display|3D"
olacak.

Sanırım bazı paketleri PPA kullanarak kurdunuz.

ls /etc/apt/sources.list.d/
çıktısına bakayım bir de.

ybalcin

@if lspci | grep -E "VGA|Display|3D" komutunun çıktısı 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 630M] (rev ff)
şeklinde..

ls /etc/apt/sources.list.d/ komutunun çıktısı ise bumblebee-ubuntu-stable-vivid.list
bumblebee-ubuntu-stable-vivid.list.distUpgrade
bumblebee-ubuntu-stable-vivid.list.save
colingille-ubuntu-freshlight-vivid.list
colingille-ubuntu-freshlight-vivid.list.distUpgrade
colingille-ubuntu-freshlight-vivid.list.save
gezakovacs-ubuntu-ppa-vivid.list
gezakovacs-ubuntu-ppa-vivid.list.distUpgrade
google-chrome.list
google-chrome.list.distUpgrade
google-chrome.list.save
noobslab-ubuntu-apps-vivid.list
noobslab-ubuntu-apps-vivid.list.distUpgrade
noobslab-ubuntu-apps-vivid.list.save
ricotz-ubuntu-docky-vivid.list
spotify.list
spotify.list.distUpgrade
spotify.list.save
ubuntu-wine-ubuntu-ppa-vivid.list
ubuntu-wine-ubuntu-ppa-vivid.list.distUpgrade
ubuntu-wine-ubuntu-ppa-vivid.list.save
xorg-edgers-ubuntu-ppa-vivid.list
xorg-edgers-ubuntu-ppa-vivid.list.distUpgrade
xorg-edgers-ubuntu-ppa-vivid.list.save
şeklinde,ayrıca ubuntu yazılım merkezi de açılmıyor :/

ybalcin

@decent sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade komutuna yine aynı hatayı verdi :(  yazılım güncelleştiriciyi açınca da içsel bir hatayla karşılaşıldı diyor >:(

decent

Ben de bir süre uğraş verdim, fakat 14.04 > 15.10 güncellemesinde başarılı olamadım. Başarıya ulaşıp yükseltme başladığında ise, 1,5 saat bekleyip yükseltmeyi beklemek istemedim, yükseltme işlemini sonlandırıp doğrudan yeni 15.10 kurulumunu (Ubuntu Studio)  tercih ettim.

neynefes

@decent, hocam ara güncellemeleri almadan direk atlandığında sorun çıkıyordu diye hatırlıyorum. Hoş 3 güncelleme her biri bir buçuk saat sürse 4-5 saat sürer 15.10'a ulaşmak  :)

ybalcin

@decent ben en iyisi 15.10 u indirip kuruyım...Yardımlarınız için teşekkürler :)

decent

Rica ederim.
Kaybedecek bir şeyimiz yoksa, yeni kurulum tercihi doğru tercih..
İyi geceler.

neynefes

@ybalcin, kapatalım mı o zaman başlığı?

ybalcin

heartsmagic

Konu kapanmış ama @if'in sezdiği üzere xorg-edgers PPA'sı kullanılmış. Ara ara esasında uyarıyoruz kullanıcıları, çok elzem değilse bu türde PPA'lar kullanılmamalı. Elzem durumlarda veya bir şeyi önerirken örneğin ben kendi adıma olabildiğinde durumu izah etmeye çalışıyorum. Bir ihtimal ilgili paketi kaldırıp yükseltme gerçekleştirilebilirmiş, sonrasında sistemi tekrar toplamak gerekebilirmiş ama. Bir şekilde konuş çözülmüş, sadece yorum yapmak istedim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.