Ati/Ati Hybrid Ekran Kartı Kurulumu

Başlatan dnmzmr, 27 Eylül 2015 - 21:48:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dnmzmr

Merhabalar arkadaşlar. Evimde Ati ekran kartlı bir masaüstü bilgisayarım var ve elle indirip kurduğum driver ile sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Ancak Packard Bell TS44 SB 550TK model dizüstü bilgisayarımda durum biraz karışık. Bilgisayarda iki ati ekran kartı var. Birisi AMD Radeon HD 6520G diğeri ise AMD Radeon HD 7500M/7600M. Temiz kurulum sonrası 6520G otomatik olarak tanınmış oluyor. 7500M'i de kendim Ati sitesinden indirip kuruyorum. Kurulum sonrasında da bir sorun görünmüyor ancak performans noktasında biraz sorun var gibi. Örneğin "glxgears" ile baktığımda 1600.000 FPS civarı sonuç alırken, daha iyi olan 7500M ekran kartı aktifken 1400.000-1200.000 FPS civarı sonuç alıyorum.Bu neden kaynaklanıyor olabilir? Bu konuda ne yapılabilir?
Her anı sınav olan bu hayatta asla yanlış yapma...

heartsmagic

glxgears tam bir başarım değerlendirme uygulaması değil. Sistemde farklı bir sorun var mı? Oyun vs. gibi işlemlerde sıkıntı yaşıyor musun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

-DıLgEş-

Tam olarak hangi işlemleri açıyorsunuz?
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

dnmzmr

Temiz kurulum sonrası sadece güncelleme yapıyorum ve ekran kartını kuruyorum. Ardından hiçbir işlem yapmıyorken iki ekran kartını sırasıyla aktifleştirip glxgears ile performans ölçüyorum ve bu belirttiğim sonuçları alıyorum. Ölçümü daha doğru yapabilmek için ne kullanabilirim?
Her anı sınav olan bu hayatta asla yanlış yapma...

heartsmagic

vblank_mode=0 glxgears şeklinde dener misin bir de? Gerçi FPS değerleri düşük görünmüyor, yüksek fakat sen iyi olan karttan daha az verim alıyorum diyorsun. Yine de bir dene, durumu görelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.