[Çözüldü] mouse hareketleri değişti

Başlatan rock_benim, 19 Ekim 2015 - 00:00:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rock_benim

arkadaşlar hayırlı geceler cümleten son 2 gündür mause hareketlerinde bir değişme var örneğin bir haber sayfasındaki başlığa tıklıyorum 2 tane sayfa acıyor sağa sola gitmeye başladı yani farenin hareketlerini hissedebiliyorum (değişiklik olduğunu) bide çok hızlı hareket ediyor  elimdeyken 3 tane güncelleme yaptım ilk kurulumdan beridir,bu sorun başladı

aslında güncellemeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum , çünkü güncellemeler normal tarayıcılar vs... belkide ondandır deneyimli kişilerden yardım bekliyorum, virus olabilir mi yada mouseyi değiştirmem gerekiyor mu bu gidişle değiştircem gibime geliyor :o mesela şuanda smileylere tıklıyorum 1 tanesine 2,3 tane çıkıyor.

neynefes

Fare marka ve modelini yazabilir misiniz?

rock_benim

D@bbe

sorun fareden markası bile meçhul... 800dpi olsa gerek... kullandığın zeminde etken tabi...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

neynefes

@D@bbe'nin dediği gibi donanım hakkında hiçbir bilgi yok. Ubuntu ile alakalı zaten hiçbirşey bulamadım. Logitech'in kablosuz 30 tl'ye fareleri var onlardan alın rahat rahat kullanırsınız.

heartsmagic

xinput list
çıktısını bir görebilir miyiz? Önceden olmayıp şimdi olması soruna işaret ediyor. Hani fare sorunlu olsa önceden de olurdu sanırım?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rock_benim

Alıntı yapılan: D@bbe - 19 Ekim 2015 - 15:00:53
sorun fareden markası bile meçhul... 800dpi olsa gerek... kullandığın zeminde etken tabi...

biraz daha açıklayıcı olabilirmisin dediklerinden * bir şey anlamadım  zemin derken? nasıl bir zemin?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2015 - 04:54:23

Alıntı yapılan: neynefes - 19 Ekim 2015 - 15:57:50
@D@bbe'nin dediği gibi donanım hakkında hiçbir bilgi yok. Ubuntu ile alakalı zaten hiçbirşey bulamadım. Logitech'in kablosuz 30 tl'ye fareleri var onlardan alın rahat rahat kullanırsınız.

kullandığım mause ucuz bir mause zaten, fakat sağlam bana göre, pili zayıflamışta olabilir lakin normal laptopun mausesi de aşırı derecede hızlı (kontrolleri) bu sorunları hiç almıyordum (windows) da bile.. 1 hafta oldu olmadı linux güncellemeleri yaptıktan sonra böyle olmaya başladı, yanlış hatırlamıyorsam ertesi günde bir güncelleme yaptı.anlamadım gitti yeni bir mouse almak zor değilde aynı sorun devam etcekse ne gereği kalıyor bilgisayarımda hissedebiliyorum kontrolsüzlük başladı bu güncellemeler yüzünden

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2015 - 05:00:14

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Ekim 2015 - 20:50:37
xinput list
çıktısını bir görebilir miyiz? Önceden olmayıp şimdi olması soruna işaret ediyor. Hani fare sorunlu olsa önceden de olurdu sanırım?

yani... ilk kurulumda böyle bişey olmadı.

heartsmagic

Tamam, güncellemeyle oldu yani. İstediğim komutun çıktısını buraya aktarır mısın? Uçbirmi açıp komutu uygula, sonra çıktısını şu şekilde buraya aktar:
kodetiketi
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rock_benim

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ekim 2015 - 00:49:48
Tamam, güncellemeyle oldu yani. İstediğim komutun çıktısını buraya aktarır mısın? Uçbirmi açıp komutu uygula, sonra çıktısını şu şekilde buraya aktar:
http://kb.ubuntu-tr.net/kodetiketi

sorun mausdaymış