[Çözüldü] Windows-Ubuntu Boot

Başlatan JackSparrow, 26 Ekim 2015 - 16:19:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

JackSparrow

Arkadaşlar ben ubuntuyu denemek istiyorum.Windowsun yanına kurmak için herşeyim hazır fakat, ben boot ederken şöyle bir şey yapmak istiyorum:
*Bilgisayar normal açılırken otomatik windows açılacak.
*Fakat ben bir tuşa bastığımda ubuntuya geçicek.
Bu mümkün mü? Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :)

ata1

öncelikle yanına kurmak yerine ayrı bir bölüm ayırma şansın varsa daha iyi olur . ikisi pek birbirinden hoşlanmayan sistemler .özellikle windows
ve ayrı bölüme kurduğunuz da bile grub ekranında seçme şansınız var.

neynefes

:)

Grub ekranı ayarlanarak yapılabilir isteğiniz.

JackSparrow

Arkadaşlar herşey için çok teşekkürler ben nasıl yapacağımı buldum fakat kurmak yanına kurmak için ayrılmamış alan gerekiyodu demi.
Yani Bende 350 MB Yerel Disk G , 110 Gb Yerel Disk D , 40 GB ayrılmamış alan var. Ben kurulum esnasında windowsun yanına kur dediğimde o ayrılmamış alana kuracak demi yani hiçbir sorun çıkmayacaksa kuracağım 1-2 saate.

grayloop

@JackSparrow

Windows'un yanına kur seçeneği yerine *Başka Bir Şey seçeneği ile yapsanız daha iyi olur. Disk büyüklük ayarlarını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

JackSparrow

Araştırmalarıma göre eğer bilgisayarda ayrılmamış alan varsa Windows'un yanına kur seçeneğini secersek onun yanına kuruyordu.Aslında sizin dediğinizde mantıklı fakat daha önce görmediğim için o seçenekteki arayüzü bilmiyorum kolay ise zaten o seçenekten işimi görürüm.
* her şey için çok teşekkürler.Sadece şu ayrılmamış alan konusunda tam bilgi alırsam konu kilitlenebilir.

natgho

Eğer ayrılmamış alanı kullanacaksınız bunu elle halletmeniz gerekmekte, gerçi ubuntu boş alan ariyor, yanına kur seçeneğini deneyerek orayi seciyor mu diye deneyebilirsiniz, seçmezse elle düzenlersiniz.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

JackSparrow

Bi videoda izledim, o videoda seçiyordu.Yinede hey şey için çok teşekkürler konu kapatılabilir :)

neynefes