[Çözüldü] VirtualBox Çift Mouse Çift Klavye Sorunu

Başlatan ankyra, 25 Ekim 2015 - 20:57:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ankyra

Arkadaşlar Ubuntu Mate 15.10 üzerine VirtualBox kurdum. Sanal olarak üzerine Windows 10 32 bit kurdum. Bilgi olarak verdim. Bunlarda sorun yok.

İki ekran üzerinde çalışıyorum. Birisinde Ubuntu var, diğerinde Windows 10. Windows 10'u kullanırken ikinci bir klavye ve mouse kullanmak istiyorum. İnternette gördüğüm kadarıyla da yapılıyormuş. Fakat VirtualBox'da benim usb klavye ve farelerim gözükmüyor. Ne yapmalıyım sizce?

Gördüğünüz üzere kullanılabilir aygıt yok diyor.

Aslında gördüğüm kadarıyla sanal tarafta bilgisayara takılan hiçbir usb aygıt algılanmıyor. Bir usb bellek taktım, sanal kısımda bu görünmedi ne yazık ki. Ubuntuda bir takım şeyler yapmak gerekiyor galiba.

Usb aygıtları algılamıyor ama usb mouse ve klavyeler çalışıyor. Fakat dediğim gibi gözükmüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Ekim 2015 - 23:24:46

Soruyu sordum, çözümünü de buldum. Ubuntu'da Kullanıcılar ve Grupları açıyoruz. Ardından burada Grupları Yönet'e tıklıyoruz. Oradan vboxusers'ın özelliklerini değiştire tıklıyoruz. Karşımıza bir pencere geliyor. Bu pencerenin alt kısmında kendi kullanıcı adımızı görüyoruz. Bunu aktifleştiriyoruz. Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Veeee olduuu :)

Aynı sorunu yaşayanlar için faydalı olur umarım bu başlık.

neynefes

Tesekkur eder başlığı mühürlerim bende o zaman :)