Siyah Ekranda Kalma Sorunu

Başlatan Sh4oTT, 04 Eylül 2015 - 04:23:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sh4oTT

@heartsmagic, hocam verdiginiz lınktekı[1] yazılanları denedım ama olmadı yaptıgım ıslemlerı tek tek resımlerle anlatacagım umarım anlatabılırım

NOT: Sıstemde kalı-lınux kurulu onceden ubuntu vardı acılmıyordu belkı duzelır dıyerekten kalı kurmustum ama yıne duzelmedı :) Duz mantık sorun olursa formatla gecer hesabı yıne tutmadı :)

1- Ilk once bılgısayarı actım GRUB ekranı geldı.

2- Ordan  'e' tusuna basınca soyle bır ekran geldı.

3-
Alıntı Yap1.2. Kurulu işletim sistemini çekirdek parametreleriyle başlatmak

1- Grub ekranında Ubuntu'yu başlattığınız satırın üzerindeyken 'e' tuşuna basılır.
2- Düzenleme ekranında linux satırı bulunur.
3- "quite splash" girdilerinden sonra girilmek istenen parametre çift çizgiden (--) sonra bir boşluk bırakılarak yazılır.
4- Ctrl+x tuşlarına basarak sistem başlatılır.

Yukarda linux satırı demıs sanırsam linux /boot/vmlinuz-3.10...................... diye devam eden yer heralde ben baska bırsey goremedım
"quite splash" girdilerinden sonra demis onuda bulamadım ama kendim yazdim neredeyse tum kombinasyonlari denedim.

4- Bunları yazdıktan sonra Ctrl+x dedım ve soyle bır hata aldım olmadı

5- Bunlar olmayınca tekrar GRUB ekranına dondum ve "c" tusuna bastım bırde orda denedım ve yıne hata aldım.

6- Bunlarda olmayınca  Canlı CD/USB mı takıp install secenegını secıp bıde oralardan denıyeyım dedım de ordada yapamadım.

Hocam nasıl yapacam ben bunu :)

[1]https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

heartsmagic

Kali görüntüsü farklı biraz ama benzer neticede. Bak ilk resimde "linux" ile başlayan bir satır var ve sonunda "quiet" yazıyor. Tırnaklar yok tabi. Sen oraya bir boşluk bırakıp "nomodeset" ekle. Tırnaklar olmadan yine.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sh4oTT

@heartsmagic hocam ekledim dediginiz gibi quiet nomodeset seklinde yaptim simsiyah ekranda yesil cizgiler cikip cikip kayboldular yine acilmadi

heartsmagic

Peki biraz beklersen sistem açılıyor mu?

Sh4oTT

@heartsmagic 1 dk yakin bekledim fazla beklemedim

heartsmagic

Ubuntu açılmıyordu, şimdi Kali de açılmıyor öyle mi? Ekran görüntüsünü tekrar geçer misin buraya, hatayı biraz daha aramaya çalışalım.

Sh4oTT

@heartsmagic hocam buyrun fotografını yakalayamadım vıdeo cektım.

https://youtu.be/wq-UJB1DQEA

heartsmagic

Bu nomodeset eklenmiş hali mi? Şu nouveau ile ilgili hatalar vardı diğer başlıkta.

Sh4oTT

Evet hocam nomodoset ekleyınce boyle oluyor.
Eklemeyınce nouveau ler cıkıyor orda tıkanıyor

heartsmagic

Tamam, eski başlıktan buldum hatayı. Şimdi, sen Ubuntu'yu kurarken sıkıntı yaşamıyorsun sonrasında mı sıkıntı yaşıyorsun? Kurtarma kipi işe yarıyor mu bu sıkıntı olduğunda. Esasında o hatadan etrafta bolca görünüyor ancak hiçbiri sistemin açılmasına engel değil gibi. Yine de şu kenarda dursun: https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=62681
Ubuntu ile ilgili soruları cevapladıktan sonra tekrar bakınırız.

Sh4oTT

@heartsmagic hocam 2 ay once ubuntu kurdum sonra 1 ay kadar sorunsuz kullandım sonra firefoxda downloadmanager eklentilerinden birini kurup film indirirken ekran da cızgıler falan cıktı bılgısayar kapandı sonra acılmadı nouveau yazılarıda cıkmıyordu sadece sıyah grımsı ekranda kalıyordu 1 hafta sonra acıldı sorun duzeldı sandım sonra tekrar gıttı bende o gunden berıdır canlı usb den kalı kullanıyordum.

Oncekı actıgım konu da burda
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=48335.0

Kurtarma kipi nasıl birsey onu bilmiyorum denemedim hic, yolladıgınız link ile ne yapacagım onuda anlamadım :)

heartsmagic

Grafik kartında donanımsal bir sorun olma ihtimali var mı? Farklı bir işletim sistemi ile denedin mi o günden bu güne? Windows gibi örneğin.
Bağlantı senin için değil, sonradan bakabilmek için kendime not düştüm.

Ubuntu'yu kurmaya çalıştığında yine kalıyor mu böyle?

Sh4oTT

@heartsmagic hocam bı kere ubuntu kurmaya calısmıstım ama bı hata falan almıstım suan hatırlamıyorum da yarın bı flash bellek bulup denıyeyım tekrar yazarım hocam sagolun hakkınızı helal edın

heartsmagic

Estağfurullah, helallik bir durum yok elbette. Ancak için rahat olsun diye, helali hoş olsun diyeyim :)

Sh4oTT

@heartsmagic hocam baya geciktim kusura bakmayın yeni formatlayabildim bilgisayarı Win7 kurdum sorunsuz acıldı bılgısayar, fakat  ekran kartını NVIDIA nın sıtesınden yukledım bılgısayarı yenıden baslatınca bılgısayar Win7 simgesinde takıldı  ve acılmadı. Ne yapmamı onerırsınız hocam kaldırıp copemı basayım laptop u :) :) 1 Aydır ders calısmaya calsııyorum her gun bunun *başına gecıp bunun sorunuyla ugrasıyorum sonra hevesım kacıyor bırakıyorum zaten eskı bır sey :)

Önemli Not:Win7 yükledim sorunsuz acıldı derken, Win7 harika Ubuntu sorunlu gibi birşey algılanmasın lutfen Linux candır :)

heartsmagic

Windows 7 tarafına Nvidia kurduktan sonra mı sorun oldu yani? Eğer öyleyse bir sıkıntı olduğu aşikar. Gerçi sürücü kurmadan çalışıyorsa o da bir ilginç.

Sh4oTT

@heartsmagic hocam bayraminizi kutlarim ailecek koydeyiz net yok ancak yazabildim :) nvidia sitesinden 2 surucu denedim acilmadi sehire gecince bide Acerin kendi sitesinden laptobun modeline gore indirip deniyecegim hocam yazarim tekrar buraya

Sh4oTT

@heartsmagic hocam benım bılgısayar bozuk onu anladım cunku gecen gun ekrana goruntu hıc gelmedı bılgısayarın tum hava delıklerını bantladım ve 1 saat acık kaldı ısındıktan sonra ekran geldı  artık yenı bır bılgısayar alacam konu kapatabılırsınız hocam bosuna ugrastırdım sızlerı de :(

NOT:Bılgısayarın hava alan kısımlarını bantlayıp 1 saat acık bırakıp ısınmasını saglayarak yapılan yontem siyah ekran da kalma sorununun cozumu degıldır! Aynı hataya ugrayıp bu konuuyu okuyan arkadaslara not olsun.

heartsmagic

Geçmiş olsun diyeyim o halde.

Sh4oTT