[Çözüldü] Objective C

Başlatan Sh4oTT, 13 Temmuz 2015 - 17:29:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sh4oTT

Objective C nin diger C lerden farkı nedir?

-DıLgEş-

Diğer C dilleri yapısal programlamayı hedef alır ancak objective C nesne yönelimli ve yansımalı bir dildir.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

jaschar

c ler dedigin dillerin hepsinin tabani c yamulmuyorsam. ilk c dennis ritchie (unixi yazan efsanevi adam) tarafindan yazilmistir. ama c de class ler yoktu. c++ ile c ye classes implement edilmistir. c# ise microsoftun .net icin gelistirdigi kendisiyle bozustugum dil. objective c yi ise apple yapmisti appler icin.
projectdisco - state of art android distribution .

-DıLgEş-

Bahsettiğim C dillerinde C++, C# veya C ile yapılmış dilleri kastedmiyorum. Bana göre Objective C farklı bir dildir. Bu yüzden Objective C sınıf yapılarını içerir.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

blackwidow

C C++ ' a benziyor ama C++ nesnesel bir dil.

Yani classlar var ve birçok işi C dilindeki gibi zor değil kolaylıkla yazabilirsin.

C++ ile Java da çok yakın C++ bilen birisi Java ya atlayabilir üstelik C# da Java ile neredeyse yakın yani Class yazarken falan çok benzerler.

Objective-C yazmış birisi olarak şunu söyleyebilirim tam anlamıyla başa bela gibi görünüyor*.

int , char vs hepsini Objective-C de kullanabilirsin ancak Next Step firması kodu tasarlarken artistik yapıp isimleri ve yazışları değiştirmiş

NSString (string)  NSLog (print için) NSInteger(int) için vs vs.

Ama alışınca bu dile hepsinin aynı yerde birleştiğini sadece yazış olarak bazı farklılıklarının oldugunu görebilirsin :)