[Çözüldü] Ubuntu Grub ekranı sorunu

Başlatan sknrk, 02 Ekim 2015 - 20:40:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sknrk

Merhaba sevgili forum üyeleri bugün bilgisayarıma Ubuntu yükledim yine aynı şekilde ve 4 gündür yüklemeye çalışıyorum. Bilgisayarımda Windows 7 vardı ve Ubuntu'yu yeniden yüklemeye karar verdim bundan 5 gün önce. İşin özeti grub ekranı açılmıyor. Forumdaki çözümlerin bir kaçını denedim. Fakat arkadaşıma da aynı şekilde yüklememe rağmen benim bilgisayarımda grub ekranı gelmiyor ve direk Ubuntu açılıyor. Windows'a şuan erişemiyorum sadece direk olarak Ubuntu geliyor. sudo apt-get upgrade
sudo apt-get update
komutlarını da yazdım bir alakası var mı bilmiyorum ama bunlarda işe yaramıyor. Bilgisayarım Lenovo B570e. Bilgili ve tecrübeli forum üyelerini bekliyorum.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0
Bu konudaki olayı da denedim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Ekim 2015 - 20:48:41

Sorunumu çözdüm ubuntunun eski sürümlerinden indirdim ve grubu yeniden elle kurdum sorunum çözüldü.

heartsmagic

Eski sürümünü indirip kurman ile güncel sürüm üzerinden kurmak arasında bir fark olmamalı. Verdiğin bağlantı haricinde farklı bir şey yaptın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sknrk

Farklı bir şey yapmadım kurulumunu da aynı şekilde yaptım bir tanıdığım bana 15.04'te banada o şekilde olmuştu 14.04 ile dene dedi bende dediğini yaptım sorun çözüldü.

neynefes

14.04 lts sürüm  sıkıntınız yoksa kullanılabilir ama @heartmagic'in de dediği gibi 15.04'de yapamayıp 14.04'de yapabilmeniz ilginç geldi. Yeniden kuruluma gidildiği için çözüldü etiketi koymayalım.

heartsmagic

Yeniden kurulumdan ziyade 14.04 ISO'su kullanılarak yapılmış sanırım. Bir şekilde çözüldüğü için kapatalım başlığı :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.