[Çözüldü] 14.10' a yükseltme sonrası bilgisayar açılmıyor

Başlatan atiasi, 30 Eylül 2015 - 00:15:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

atiasi

selam,
14.04 olan sistemi 14.10'a yükselttikten sonra bilgisayarı bir daha açamadım. ekran kapanıyor. grub'da iki çekirdek görünüyor. (sonları 50 ve 30 ile bitiyor). ikisinin de ne kendisi ne de kurtarma modu işe yarıyor.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Reverser

Keşke 14.04ü 14.10a yükseltmeseydin gereksiz olmuş LTS sürümü bırakman. Sistem döndürülebilir mi dersen, açıkçası ben senin yerinde olsam sıfırdan kurulum yapardım.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

atiasi

selam,
şu an mevcut dosyalarımı kaybetmeden bir çözüm bulmaya çalışıyorum. ama çözemezsem zaten sıfırdan kurmak zorunda kalacağım. :)
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo reboot

komutlarını çalıştırdım yine olmadı.
mevcut sistemi kurtarmak adına bir öneri getirebilir misiniz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Eylül 2015 - 01:35:42

sudo apt-get remove nvidia-current
sudo apt-get update
sudo apt-get install nvidia-current

komutlarıyla ekran kapanmıyor ama bu sefer de login ekranı çıkıyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Eylül 2015 - 03:21:25

gerekli dosyalarımı diğer diske kopyalayıp eski ubuntunun üstüne 14.04'ü yeniden kurdum. dosyalarımı kurtardım ama neden sürümü yükseltemiyorum? daha önce 15.04'ü de yükselterek yüklemiştim.

heartsmagic

Sürüm yükseltebilirsin tabi, ancak 14.10'un desteği sona erdi haliyle @Reverser gibi ben de keşke yükseltmeseydin derdim sana. Yükseltilecekse destek sonra ermeden, depolar açıkken yapmak daha makul. Şu an içinse örneğin yükselttin ama sistem neden açılmadı? Nereye kadar gitti? Ne gibi hatalar verdi? şeklinde soruları konuşmamız gerekir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

atiasi

selam;
daha önce 14.04' te ekran kartıyla ilgili bir sorun olmuştu ve yükseltince sürücüleri kendisi değiştirdiği için sorun ortadan kalkmıştı. O zaman da 14.10'a, hemen ardından da beklemeksizin 15.04'e geçmiştim. Çünkü dediğin uyarıyı vermişti.(Artık desteklenmiyor uyarısı)
Bu başlığı açmama sebep olan olayda sistem yükseltmeyi bitirip yeniden başlatma istediğinde, bilgisayar açılmamıştı. (Ubuntu yazısı göründükten sonra ekran kararıyor ve login işlemi dışında hiçbir şey yapılamıyordu)
Biraz tezcanlı olduğum için 14.04'ü tekrar kurup ardından 15.04'e yeniden yükselttim. Şu anda imleçsürer dışında bir sorun yok. O sorun için sen ayrı bir başlıkta geçici bir çözüm vermiştin. O hala işe yarıyor. Daha sonra da gelen bir güncelleme ile tamamen çözülmüştü.
Not: Niye en baştan 15.04 kurmadın derseniz, 15.04'ün canlı USB diskini bir türlü oluşturamadım.

heartsmagic

14.04 kuruluysa eğer USB için dd dahi kullanılabilir. Gerçi sen sorunu bir şekilde aşmışsın fakat ben mesele çözüldü diyecek miyiz demeyecek miyiz kestiremedim :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

atiasi

selam,
15.04 tekrar çökünce 14.04'ü baştan kurdum. Artık LTS sürüm çıkıncaya kadar yükseltmeyi düşünmüyorum. Sorun benim için çözülmüş sayılır.  :)
Yardım ve öneriler için teşekkürler