[Çözüldü] donma sorunu

Başlatan blablabla, 24 Eylül 2015 - 13:58:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blablabla

Merhaba arkadaşlar
Konuyu buraya açmalı mıyım emin değilim eğer yeri değilse lütfen uygun yere taşıyın
Ben normalde windows kullanıyordum,fakat antivirüsü silip tekrar başlatınca bilgisayar bildiğiniz çöktü. Ben de daha fazla uğraşmak istemedim ubuntu yükledim. Her şey iyi hoştu, ama internetten anime izlerken bir kere dondu. Bilgisayarı power tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kaldım. Sonra tekrar dondu ama bu sefer internette şehir seçerken oldu. Hani şehir seçerken şehir seçinize tıklarsınız altında liste çıkar ordan seçersiniz ya, işte şehirlerin çıkması gereken yer siyah gözüktü ama rastgele siyah bir yere tıklayınca ordaki şehiri seçti. Neyse dedim ilçeyi seçecekken yarı siyah yarı saydam olarak kaldı,ondan sonra dondu. Tekrar aynı şekilde bilgisayarı açtım bu siteden donma sebeplerini aradım ekran kartından falan bahsetmişlerdi.Ben de ek sürücülerden nvidiayı seçtim. Sonra tekrar son seferki sebep yüzünden dondu. Bilgisayarı aynı şekilde tekrar açarken siyah bi ekranda yazılar çıktı hardware miydi harddisk miydi tam göremedim ama hard.... error yazıyordu fazla göremedim hemen geçti çünkü.sonra nvidianın logosu gözüktükten sonra bilgisayar açıldı. Ben de en iyisi bir konu açıp sizlere soruyum dedim. Umarım açıklayabilmişimdir. Bu arada linuxla pek alakam olmadığını shell komutlarını bilmediğimi de belirtmem gerek sanırım. Ama bu linux olayını öğrenmek istiyorum o yüzden hemen vazgeçip windowsa geçmeyeceğim. Herneyse şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim  :)

-DıLgEş-

Çift ekran kartı mı kullanıyorsunuz?
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

blablabla

Hayır tek ekran kartı var

-DıLgEş-

Nvdia-settings diye bir yazılım var. Onu kurmayı deneyin.
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

betseg

[1]'deki komutları sırayla yazıp [2]'yi kullanarak buraya aktarabilir misiniz?
[1]: ekrankomut
[2]: kodetiketi

blablabla

01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF119M [GeForce GT 520M] (rev a1)

direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce GT 520M/PCIe/SSE2
    GL_ARB_compute_variable_group_size, GL_ARB_conditional_render_inverted,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_data_range, GL_NV_point_sprite,
    GL_ARB_compute_variable_group_size, GL_ARB_conditional_render_inverted,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_depth_to_color, GL_NV_copy_image,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_data_range, GL_NV_point_sprite,
    GL_EXT_render_snorm, GL_EXT_robustness, GL_EXT_sRGB,
    GL_NV_blend_equation_advanced, GL_NV_conditional_render,
    GL_NV_packed_float_linear, GL_NV_path_rendering,
    GL_OES_element_index_uint, GL_OES_fbo_render_mipmap,

Screen 0: minimum 8 x 8, current 1366 x 768, maximum 16384 x 16384
VGA-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
LVDS-0 connected primary 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 344mm x 194mm
   1366x768       60.0*+
HDMI-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

*
umarım doğru yerleri kopyalamışımdır. nvidia-settings derken forumda gördüğüm manuel nvidia kurulumundan mı bahsediyorsunuz ?

Sarp34

ubuntu kaç sürümünü kullanıyorsunuz
Küçük başlayım, büyük düşünün.

blablabla

decent

Sadece şu çıktıyı tekrar alabilir miyiz?
lspci

blablabla

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b4)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM65 Express Chipset Family LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port SATA AHCI Controller (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF119M [GeForce GT 520M] (rev a1)
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation GF119 HDMI Audio Controller (rev a1)
07:00.0 Network controller: Ralink corp. RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe
0d:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet (rev c0)

blablabla

herhangi bir yükleme yapmadım, ek sürücülerden nvidia binary driver'ı seçtim

decent

Sarp34

sürücülerle alakası olduğunu zannetmiyorum @decent laptop kullanıyorsanız bataryasını çıkartın tüm güç kaynağını kesin ve açma tuşuna yaklaşık 45 saniye basılı tutun ve açın açtığınızda sorun çözülmüş olacaktır çünkü linux dağıtımları donanımını kendi algılar bunu benden iyi bildiğinizi umuyorum....
Küçük başlayım, büyük düşünün.

blablabla

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Eylül 2015 - 22:55:09

@Sarp34 tam olarak anlamadım,laptop kullanıyorum. Bilgisayarı kapatıp tüm enerjiyi kesip açma tuşuna 45 saniye basıp enerjiyi geri takıp bilgisayarı mı açıyım ?

ata1

@Sarp34 arkadaş bios'u sıfırladığın da olacakları açıklarsanız bizler de bilgileniriz

blablabla

Ek sürücülerdem nvidia binary driverı seçtiğimden beri herhangi bir donma falan olmadı ama bilgisayar açılırken şunlar yazıyor:
[   0,638579] ACPI PCC probe failed.
starting version 219
[    7,592780] Bluetooth: hci0 hardware error 0x37

bunlardan sonra nvidia logosu gözüküyor ve bilgisayar açılıyor.

ata1

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=48929.msg558397#new
ilki sorun değil basit bir bug konuyu okursanız anlarsınız

blablabla

Evet çekirdeği yükseltince ilki düzeldi ama ikincisi duruyor. Nvidia sürücüsünü seçtiğimden beri donma sorunu da yaşamadım. Konu donma sorunuyla alakalı olduğu için çözüldü diyebiliriz. Herkese teşekkürler

ata1

ilk mesajınızı düzenlerseniz başlığa çözüldü eklerseniz konu kapanır