FreeBSD Multibooting

Başlatan jasper, 28 Ağustos 2015 - 21:57:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jasper

merhaba arkadaşlar..sistemimde kurulu olan OS ubuntu.  FreeBSD yi ubuntu ile kullanıp denemek  istiyorum..PC cd yi okumadiği içiin bir bootable usb şart oldu. ama FreeBSD yi usb ye yazdıramıyorum.. çok acil yardımlarınızı bekliyorum..şimdiden teşekkürler

heartsmagic

Merhaba.
Neden yazdıramıyorsun?

dd if=FreeBSD-10.0-RELEASE-amd64-memstick.img of=/dev/da0 bs=1m conv=sync

Kendi önerisi:
https://www.freebsd.org/doc/handbook/bsdinstall-pre.html#bsdinstall-installation-media

Madem Linux kurulu onun üzerinde deneyebilirsin. Haliyle da0 değil de usb için isim sdb, sdc gibi bir şey olacaktır. conv kullanımından emin değilim ama, ISO'lar için bu şekilde kullanılması nasıl yarar sağlar bilemiyorum. Yazılan şeyde sıkıntı olsa dahi basamaya devam edecektir diye tahmin ediyorum ki bizim isteyeceğimiz bir şey değil bu. (Gerçi noerror de kullanan varmış beraberinde, öyle olunca kesmiyor olabilir, emin değilim).

Linux için şöyle örneklenebilir.
Diyelim ki usb sdb olarak göründü fdisk çıktısında ve kendiliğinden bağlanmış durumda:

sudo umount /dev/sdb
dd if=FreeBSD-10.0-RELEASE-amd64-memstick.img of=/dev/sdb bs=1m && sync

Buradaki sync farklı bir şey karıştırılmasın. (Farklı dedim ama iletime ek yaptıktan sonra emin değilim şu an. Uygulama şekli farklı da, olay aynı yere çıkıyor olabilir.) Kendi adıma son zamanlarda bu şekilde yapmaya başladım zira yakın bir zamanda bir işlemde sorun yaşadım sync olmadan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

jasper

çok çok teşekkür ederim halloldu nihayet  :)

heartsmagic

Rica ederiz. Çözülen sorunlarımız için şöyle bir uygulamamız mevcut: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.