Paket Yükleme Sorunu

Başlatan baytat, 25 Temmuz 2015 - 19:56:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

baytat

Arkadaşlar Ubuntu GNOME 14.04.02  64 bit sürümünü kullanmaya başladım. acemiyim kusuruma bakmayın. libwxgtk2.6-dev_2.6.3.2.2-5ubuntu4_amd64.deb paketini İndirilenler Klaörüne indirdim. Paketi Kurmaya Çalışıyorum. Fakat bir türlü kuramıyorum. Aşağıdaki haytayı alıyorum.
  bayram@bayram-desktop:~$ cd İndirilenler
bayram@bayram-desktop:~/İndirilenler$ sudo apt-get install libwxgtk2.6-dev_2.6.3.2.2-5ubuntu4_amd64.deb
[sudo] password for bayram:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
E: libwxgtk2.6-dev_2.6.3.2.2-5ubuntu4_amd64.deb paketi bulunamadı
E: 'libwxgtk2.6-dev_2.6.3.2.2-5ubuntu4_amd64.deb' düzenli ifadesini içeren herhangi bir paket bulunamadı

paket klasörde bende klasörün içindeyim ama paket bulunamadı diyor.
acaba nerede yanlış yapıyorum. şimdiden teşekkürler

betseg

Sizin kodunuzda olan şey Ubuntu depolarında libwxgtk2.6-dev_2.6.3.2.2-5ubuntu4_amd64.deb diye bir paket aramak.

Yapmanız gereken:
sudo dpkg -i libwxgtk2.6-dev_2.6.3.2.2-5ubuntu4_amd64.deb

Veya indirdiğiniz dosyaya çift tıklayarak da kurabilirsiniz.

ata1

http://packages.trisquel.info/toutatis/amd64/libwxbase2.6-dev/download

baytat

arkadaşlar çok teşekkür ederim. konuya yabancı olduğumdan anlayamıyorum.
işlemi sizin dediğiniz gibi, yaptım
şu mesaj geldi

bayram@bayram-desktop:~$ sudo dpkg -i libwxgtk2.6-dev_2.6.3.2.2-5ubuntu4_amd64.deb
[sudo] password for bayram:
dpkg: error processing archive libwxgtk2.6-dev_2.6.3.2.2-5ubuntu4_amd64.deb (--install):
pakete erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
İşlem sırasında hatalar bulundu:
libwxgtk2.6-dev_2.6.3.2.2-5ubuntu4_amd64.deb
bayram@bayram-desktop:~$ cd İndirilenler
bayram@bayram-desktop:~/İndirilenler$ sudo dpkg -i libwxgtk2.6-dev_2.6.3.2.2-5ubuntu4_amd64.deb
Önceden seçili olmayan libwxgtk2.6-dev paketi seçiliyor.
(Veritabanı okunuyor... mevcut 179070 dosya veya klasör yüklü.)
Açılmaya hazırlanan libwxgtk2.6-dev_2.6.3.2.2-5ubuntu4_amd64.deb ...
libwxgtk2.6-dev (2.6.3.2.2-5ubuntu4) paketi açılıyor ...
dpkg: bağımlılık sorunları libwxgtk2.6-dev yapılandırmasını önlüyor:
libwxgtk2.6-dev depends on wx2.6-headers (= 2.6.3.2.2-5ubuntu4); bununla beraber:
  wx2.6-headers paketi yüklenmedi.
libwxgtk2.6-dev depends on libwxgtk2.6-0 (= 2.6.3.2.2-5ubuntu4); bununla beraber:
  libwxgtk2.6-0 paketi yüklenmedi.
libwxgtk2.6-dev depends on libwxbase2.6-dev (= 2.6.3.2.2-5ubuntu4); bununla beraber:
  libwxbase2.6-dev paketi yüklenmedi.

dpkg: error processing package libwxgtk2.6-dev (--install):
bağımlılık sorunları - yapılandırılmadan bırakılıyor
İşlem sırasında hatalar bulundu:
libwxgtk2.6-dev
bayram@bayram-desktop:~/İndirilenler$

şimdi bu paket kuruldu mu kurulmadı mı?

betseg

Lütfen iletilerinizde kod etiketi kullanın. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14283.0

Ayrıca bu paket için gereken bağımlılıkları da yüklemelisiniz. 

baytat

özür dilerim böyle bir kural olduğunu bilmiyordum. bu bağımlılık dosyalarını nasıl tespit edebilirim acaba.

ata1

sana verdiğim linkte nasıl yapıldığı ppa ekleme hepsi anlatılmış  yardımı olmadımı

baytat

beceremedim açıkçası herşey için teşekkür ederim. synaptic yükledim .ama beceremedim

ekremsenturk

"Yazılımerkezi"nde Wxgtk yokmu? Bir de kurmak istediğin sürüm eski sanırım. "Yazılımmerkezi"nden seç ve kurulum için onayla ve kullanıcı şifren sorulduğunda gir.

baytat

arkadaşlar sayenizde çok şeyler öğreniyoruz. hepinize şimdiden teşekkürler. bayağı bir yol katedttiğimi düşünüyorum. Yalnız bir paket yüklemeye çalışırken onun bağımlı olduğu paketleri bir çırpıda yüklemek için ne yapabiliriz. tek tek indirip yüklemeye çalışıyorum. buda bize kök söktürüyor. program yada başka yolla kolay nasıl yükleyebiliriz. birde ia32-libs paketini yüklemeye çalışıyorum. dediğm yöntemle. bazı bağımlı paketlerin yüklü olduğu söyleniyor. onu sildirmiyor ve eski versiyonunu yükletmiyor. ne yapabilirim. paket adı libasound2(1.0.28-1) kaldırılamıyor. bun  kaldırıp libasound2( 1.0.23-2-1) yüklemek istiyorum.İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

ata1

yazılım merkezine yazarak indirmek en kolayıdır . yada bunun faydası olacaktır
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_yaz%C4%B1l%C4%B1m_kurmak

baytat

yazılım merkezinde olsa zaten sorun yok. yazılım merkezinde yazılımın olmadığı durumlarda demiştim.

ata1

Alıntı yapılan: eral - 26 Temmuz 2015 - 17:59:29
yazılım merkezine yazarak indirmek en kolayıdır . yada bunun faydası olacaktır
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_yaz%C4%B1l%C4%B1m_kurmak
verdiğim bağlantıda detaylı anlatılmış

heartsmagic

@baytat, sorununu sanki ortasından itibaren aktarıyor gibisin. Yapmaya çalıştığın şey nedir?

Bağımlılıklar için kök sökmeye gerek yok bizim tarafta, basit bir şekilde yazılım merkezinden veya uçbirimden istediğin paketi kurmak istediğini söylersin, sistem bağımlılıkları kendisi çözer.

Sende ise başka bir durum var ki debeleniyorsun böyle. O durumun ne olduğunu söylersen daha güzel yardım alırsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ekremsenturk

Neden eski sürümü yüklemek istiyorsun? Eski sürümler her zaman düzgün çalışmayabilir. Çünkü çalışabilmesi için gereken diğer gereksinimlerin de sürümleri değişmiş olabilirler. Wxgtk ile birlikte kullanmak istediğin uygulama, her ne ise, mutlaka onunda yeni bir sürümü vardır. Aradığın bir uygulamanın adını veya tarifini "Yazılımmerkezi" arama çubuğuna yazdığında, aradığın terime uygun seçeneklerin listesi çıkar. Yazılımmerkezi tüm bağımlılıkları denetler ve eksikseler onlarıda birlikte kurar.