[Çözüldü] Ses gelmemekte

Başlatan natgho, 08 Temmuz 2015 - 03:16:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

natgho

Merhabalar;
Ben Manjaro i3 dağıtımını kullanmaktayım.
Dün makineyi televizyona HDMI ile bağladım, orada birkaç ayar ile oynamış olmalıyım ki şu an da ses çıkmıyor, çözümünü de bulamamaktayım

i3 arayüzünü bilmeyenler için:
http://i3wm.org/screenshots/

yani çoğu sistem konsol ile halledilmekte, bu nedenle benim konsoldan değiştirmem gerek ayarları...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

betseg

alsamixer
iş görür mü?

Reverser

Sorunu tam olarak anlayamadım cihazı hdmi ile tvye bağladınız ardından sesmi gitti ?

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

ata1

speaker-test -c 2
çıktısına bakabilirmiyiz.ayrıca ses geliyor mu konntrol edin

natgho

Gecenin bu saatinde bu kadar ilgilenen olması beni gerçekten şaşırttı ve mutlu etti, öncelikle yardımlarınız için teşekkürler, bende zaten pulseaudio yüklü, HDMI girişini takınca ses otomatik değişmiş, pulseaudio-ctl konsol ayarlarından girince hallettim, ayrıca sonradan keşfettim i3dm arayüzü gnome temelli sanırım, gnome arayüzü yanında geliyormuş, oradan da halledilebiliyormuş, konu kilitlenebilir :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

ata1

heartsmagic

Konuyu Diğer Dağıtımlar bölümüne taşıyalım.
Geri bildirim için teşekkürler @natgho.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.